Skip to main content

A Beckhoff az SPS 2023 szakkiállításon

Megjelent: 2024. január 01.

Beckhoff lidA november 14–16. között Nürnbergben megrendezett SPS (Smart Production Solutions – Intelligens gyártási megoldások) szakkiállításon a Beckhoff ismét megragadta a lehetőséget, hogy a nagyközönség elé tárja PC-alapú vezérlésre épülő intelligens és digitális automatizálási termékeinek teljes kínálatát. Számos újdonság és izgalmas technológiai bemutató mellett kiemelt szerepet kapott a vezérlőszekrény nélküli automatizálást képviselő, moduláris MX-rendszer, továbbá a mesterséges intelligencia – például TwinCAT Chat szoftver keretében történő – ipari felhasználása.

 

Csúcstechnológia és intelligens megoldások

Az idén tavasszal bemutatott, minden elemében új TwinCAT Chat szoftver is látható volt az eseményen, lehetőséget adva az érdeklődőknek arra, hogy megtapasztalják, milyen módon lehet a nagy nyelvi modellek (LLM) – például az OpenAI által kifejlesztett ChatGPT – segítségével, mesterségesintelligencia-alapú tervezés révén hatékonyabban programozni a vezérlőrendszereket.

 


A kivételesen rugalmas, moduláris ipari robotrendszer, az ATRO segítségével bármely alkalmazási területen, egy adott feladathoz optimálisan illeszkedő kinematikai rendszer alakítható ki. Ennek a megoldásnak az a különlegessége, hogy az adatátviteli vonalak, a tápvezetékek és a különféle folyadékok áramoltatására szolgáló csövek a vázszerkezeten belül helyezkednek el, a tengelyek forgása pedig végtelenített.

 

Beckhoff SPS konferencia 1


A teljes mértékben vezérlőszekrény nélküli automatizáláshoz kifejlesztett, moduláris MX-rendszer segítségével mérsékelhetők a tervezési, összeállítási, telepítési és karbantartási ráfordítások. Ez különösen hatékony gyártási és üzemeltetési folyamatok megvalósítását teszi lehetővé mind géptervezési, mind rendszerfejlesztési szinten.
Az XTS lineáris szállítórendszerek, valamint a lebegő, hat szabadsági fokkal rendelkező XPlanar síkmotorrendszerek rugalmas mozgatási profilok és új gépkonstrukciós megoldások kíséretében intelligens terméktovábbítást tesznek lehetővé.
A TwinCAT Vision szoftvert kiegészítő, gépi látást támogató modulokból álló, képfeldolgozáshoz kapcsolódó teljes körű termékválaszték minden eleme megtekinthető volt a szakkiállításon. Ezek az EtherCAT-alapú, rendszerbe integrált megoldások komoly versenyelőnyt nyújtanak a felhasználók számára.

 

Beckhoff SPS konferencia 2

 

Beckhoff Live + Interactive élő közvetítés

A szakkiállítás időtartama alatt a Beckhoff élőben is közvetítette az eseményt közvetlenül a standjáról. A népszerű Beckhoff Live + Interactive csatorna minden délelőtt német nyelven 8:30-tól, angol nyelven pedig 10 órától volt elérhető. Ezáltal a szakkiállítás azok számára is elérhetővé vált, akiknek nem volt lehetőségük ellátogatni Nürnbergbe.

Az élő közvetítések teljes anyaga elérhető az alábbi linken:
https://www.beckhoff.com/en-en/company/events-and-dates/beckhoff-live-interactive

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 36-38. G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d