Skip to main content

Részletes műszaki képadatok egyszerű elemzése

Megjelent: 2023. július 07.

Beckhoff lidTwinCAT Analytics környezetbe integrált TwinCAT Vision megoldás

A Beckhoff TwinCAT Analytics szoftvercsomagja minimális kézi programozást igénylő szemléletmódot alkalmazva könnyíti meg a gépadatok nagyon egyszerű műszaki eszközökkel való kiértékelését, PLC- és HMI dashboard-ok automatikus előállítása mellett számos konfigurációs lehetőséget is biztosítva. Az elemzési lehetőségek további bővítése érdekében a Beckhoff most a TwinCAT Vision könyvtár algoritmusait is integrálta ebbe a megoldásba.

 

A rendkívül átfogó TwinCAT Vision könyvtár a színes képek elemzésétől a szegmentáláson és kontúrelemzésen át a tárgyak megméréséig számos különféle algoritmust tartalmaz. Ezek a TwinCAT Analytics munkafolyamatba integrált funkciók immár nem valós idejű környezetben is alkalmazhatók konfigurációs megoldásként, azaz IEC 61131-3 nyelveken történő programozás nélkül is használhatók.

 

A kibővített TwinCAT Analytics mostantól a TwinCAT Vision funkcióival kiegészülve teszi lehetővé a képek műszaki környezetben történő kényelmes és átfogó kiértékelését

 
Az analitikai felületre kényelmesen behúzható Vision algoritmusokat más algoritmusokkal kombinálva elemzési lánc alakítható ki. A bemeneti és kimeneti képek pillanatok alatt megjeleníthetők gyorsnézetben. Ha különböző elemzési szintek képeit kell összehasonlítani egymással, a képgalériában egyetlen felületen több kép is szabadon elhelyezhető. Ezek a képek rögzítésük közben folyamatosan frissülnek, majd a megfelelő eszközökkel szerkeszthetők, legyen szó mérésről, pozíciók és színek meghatározásáról vagy szövegek és szimbólumok hozzáadásáról. Az egyes képek vagy akár teljes képcsoportok exportálhatók a szokásos képformátumokba, így felhasználhatók például PDF formátumú jelentésekben is. Számottevő időmegtakarítást jelent a PLC-kód automatikus előállítása is, amely a grafikusan konfigurált képelemzési láncot a TwinCAT Vision könyvtár alapján áttekinthető PLC-kóddá alakítja át. Ez a kód azután folyamatos futtatás és felügyeleti funkciók végrehajtása végett betölthető akár közvetlenül a vezérlőbe vagy akár egy távoli eszközbe is.

www.beckhoff.com/twincat-analytics
www.beckhoff.com/twincat-vision

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Táblás utca 36-38. G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d