Skip to main content

A mozgatóegység-választék és a rendszerfunkciók bővítésével nő a termék­szállítás rugalmassága

Megjelent: 2023. február 27.

BeckhoffXP lidMozgatóegység-azonosítás és új mozgatóegységekkel bővített XPlanar síkmotorrendszer

A Beckhoff 2018-ban jelentette be az XPlanar lebegő terméktovábbításra szolgáló, hat szabadsági fokkal rendelkező síkmotorrendszerét, amelynek funkcióit azóta is folyamatosan bővíti. Egy új mozgatóegység-azonosítási mechanizmusnak, továbbá a kétirányú műveletek végrehajtására alkalmas, téglalap alakú mozgatóegységeknek, valamint a mozgatóegységek összekapcsolásának köszönhetően a termékek minden eddiginél rugalmasabban kezelhetők.

 

Az XPlanar mozgatóegységeinek ütközőibe épített azonosítórendszer segítségével – az egyes mozgatóegységek sorozatszámának kiolvasása révén – egyedileg felismerhetők a mozgatóegységek. Az ütközők könnyedén fel és leszerelhetők, illetve kicserélhetők, további kiegészítő elemekre nincs szükség. Ennek a megoldásnak köszönhetően fennakadásmentesen követhetők nyomon a termékek és a mozgatóegységek, még áramkimaradást követően is, sőt, rendszerindításkor újrapozicionálást sem kell végezni, ha mindent megfelelően felprogramoztunk.

 

Beckhoff XPlanar Mover

Az XPlanar termékcsalád egyik újdonsága – a könnyedén fel- és leszerelhető, azonosítóval ellátott ütközők – segítségével egyedileg azonosíthatók a mozgatóegységek még áramkimaradást követően is, sőt, rendszerindításkor újrapozicionálásra sincs szükség

 
Az APM4xxx-sorozat második legnagyobb mozgatóegysége az újfejlesztésű, APM4221 típusú XPlanar mozgatóegység akár 1 kg-os terhet is képes szállítani, ráadásul kiválóan alkalmas nagy csomagolássűrűségű, kisméretű termékek kezelésére.
Amennyiben megfelelően méretezett síklapok lebegtetik, 127 × 127 mm-es méreteinek köszönhetően még kétirányú műveletek is elvégeztethetők vele, így egy teljes gyártási ciklus végrehajtására is alkalmas – visszamozgásokkal együtt –, egy síklap szélességében, minimális helyet igényelve. Ugyanez elmondható az APM4230 típusú, téglalap alakú mozgatóegységről is, amely szintén újdonság, kiterjedése 115 × 155 mm, teherbírása pedig 0,8 kg. A síklap nyomvonalát egy második sávval is kiegészítve nagyobb méretű, akár 3 kg-os terhek is mozgathatók három irányban a szintén új, 155 × 235 mm-es, téglalap alakú, APM4350 típusú mozgatóegységgel.
A legnagyobb kiterjedéssel (235 × 235 mm) az APM4550 típusú XPlanar mozgatóegység büszkélkedhet, amelynek terhelhetősége 4,2 kg, így tökéletesen kezelhetők vele nagyméretű, nehezebb termékek is. Egyedi gyártói igényeknek is meg tud felelni a Beckhoff kínálata, amelyben bonyolultabb és kiegészítő elemekkel felszerelt munkadarab-mozgatók is találhatók. Az XPlanar 4,2 kg-nál lényegesen nehezebb termékek szállítására és pozicionálására is alkalmas: egy illesztőelem segítségével akár több mozgatóegység is egymáshoz csatolható, egyenes arányban növelve a terhelhetőséget. Például, négy szállítóegység összekapcsolását és a csatolóelemek tömegének levonását követően a teljes teherbírás 14,8 kg-ra nő.

www.beckhoff.com/xplanar

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest,
Táblás utca 36-38.
G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d