Skip to main content

2IN1 Energiamenedzsment és adatgyűjtés

Megjelent: 2023. június 30.

ifm lidÁllapotfelügyelet és adatgyűjtés

Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a MONEO-val, amiről most további érdekes információkat szeretnénk megosztani. Amennyiben az Ipar 4.0 vagy akár az OT és IT közötti kapcsolat is érdekes lehet, itt újabb lehetőségeket és megoldásokat vázolunk fel Önöknek.

 

A MONEO egy új univerzális szoftverplatform, ami különböző, egymással összekapcsolható és egyszerűen kezelhető alkalmazásokat kínál. A platform moduláris kialakításának köszönhetően mindenki a saját alkalmazására optimalizált komplett szoftvermegoldást állíthat össze. Legyen szó egy komplett gyár teljes állapotfelügyeletéről, energiamenedzsmentjéről vagy csupán érzékelők és masterek paraméterezéséről.

 

MONEO IIoT platform – a digitalizáció legjobb útja

Ahhoz, hogy sikeres és egyúttal jövőbe mutató üzleti döntéseket tudjanak hozni, hiteles, releváns és megfelelő mennyiségű információra van szükségük, amik begyűjtéséhez a gyártás minden lépéséről folyamatos és pontos információval kell rendelkezniük, továbbá elkerülhetetlen a folyamatok adatainak informatikai hálózatba történő továbbítása is. Erre az ifm legjobb megoldása a MONEO nagy teljesítményű IIoT platformja, ami egyszerűen, hatékonyan és megbízhatóan hidalja át a szakadékot az OT és az IT világa között, ezzel lehetővé téve a digitális evolúciót. A moduláris koncepció könnyen kezelhető és egymással összekapcsolható modulok választékát kínálja, emiatt mindenki maga döntheti el, hogy a saját folyamataihoz milyen alkalmazásokra van szüksége, és melyeket szeretné aktiválni.

 

graphic product overview moneo starterkit

Az OT és IT szint közötti kapcsolat

 
A MONEO appliance (IPC) hardvernek köszönhetően különösen egyszerű az üzembe helyezés, valamint az üzemeltetés is. A MONEO appliance komolyabb informatikai szakértelem nélkül is villámgyorsan beállítható, és már kezdődhet is a MONEO modulok telepítése.

 

ifm moneo products appliance

A MONEO rendszer felépítése

 
A hardver ideális számítási teljesítményt és tárolókapacitást biztosít, mindemellett az Appliance Management System (AMS) segítségével az „IT-higiéniai” feladatok is könnyen elvégezhetők. Mindegyik MONEO modulhoz telepíthetők frissítések, létrehozhatók és visszaállíthatók adatmentések, valamint lekérdezhetők a MONEO appliance és a MONEO szolgáltatások állapotinformációi.

 

Az appliance használata

  • egyszerű: teljesen előtelepített, komolyabb informatikai szakértelem nélkül üzembe helyezhető a gyártási környezetben,
  • a termelési hálózatban vagy az adatközpontban;
  • kényelmes: integrált funkciók az informatikai karbantartáshoz (frissítések, biztonsági mentés és támogatás);
  • biztonságos: robusztus hardver szabványos interfészekkel és előre telepített szoftverrel a fokozott folyamatbiztonsághoz és
  • a megbízható működéshez;
  • központi: hálózati csomópont az adatgyűjtéshez és -feldolgozáshoz.

Az ifm electronic Kft. új kampányának keretein belül lehetőséget biztosít partnereinek arra, hogy a „MONEO box”-nak keresztelt hardver- és szoftvercsomagot akár egy hónapig ingyen teszteljék a saját üzemükben/telephelyükön, amely idő alatt első kézből tapasztalhatják meg, hogy számukra milyen előnyöket nyújt a MONEO.
A MONEO boxba egy moneo starter kit (QZ9100+QM9101) van beépítve (komplett csomag összehangolt hardverrel és szoftverrel), ami pár perces beüzemelés után már használható is.

 

moneo box

MONEO Box

 

Az ifm electronic Kft. közelmúltban indított tesztelési lehetőségével kapcsolatban már most nagyszámú érdeklődést és megkeresést regisztrált a cég, így a szabad időpontok foglalására előzetes regisztráció szükséges.

Miért éri meg kipróbálni?

  • Hatékony: minden felügyelni kívánt paraméter egy platformon átlátható és optimalizálható;
  • áttekinthető: folyamatadatok gyűjtése és elemzése által;
  • megbízható: összehangolt komponenskészlet áll rendelkezésre;
  • flexibilis: a standard csomag szükség szerint bővíthető.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

 

#ef9530