Skip to main content

IO-Link eszközök paraméterezése egyszerűen és gyorsan

Megjelent: 2021. december 07.

ifm lidA moneo egy olyan új univerzális szoftverplatform, amely különböző, könnyen kezelhető és egymással összekapcsolható alkalmazásokat kínál. A moduláris kialakításnak köszönhetően mindenki a saját alkalmazásának megfelelő komplett szoftvermegoldást állíthat össze. Legyen szó egy érzékelő vagy master paraméterezéséről vagy egy komplett gyár teljes állapotfelügyeletéről.

 

Moneo IIoT platform a digitalizáció legjobb útja

Sikeres üzleti döntések csak megfelelő információk alapján hozhatók. Ahhoz, hogy a gyártás minden lépéséről folymatosan információval rendelkezzünk, elengedhetetlen a folyamatadatok informatikai hálózatba történő továbbítása. A moneo nagy teljesítményű IIoT platformja hatékonyan és megbizhatóan hidalja át ezen két világ közötti szakadékot, lehetővé téve a digitális evolúciót. A moneo moduláris koncepciója könnyen kezelhető és egymással összekapcsolható modulok választékát kínálja, így mindenki saját maga döntheti el, hogy az adott folyamatokhoz milyen alkalmazásokra van szüksége, és melyiket kell aktiválnia. A továbbiakban a moneo platform paraméterező modulja a moneo configure kerül bemutatásra, amely önálló (Stand Alone – SA) szoftverváltozatként is elérhető.

 

Moneo Configure

Intelligens szoftver IO-link menedzsmenthez

  • Hatékony: Az összes IO-Link érzékelő paraméterezése és cseréje
    egyetlen szoftverrel
  • Intelligens: IO-Link eszközök automatikus felismerése
  • Felhasználóbarát: Egyszerű paraméteradat-készlet kezelés
  • Közvetlen: IO-Link érzékelők közvetlen hozzáférése PLC nélkül
  • Hatékony: Integrált gyártófüggetlen IODD-kezelés

ifm 1

1. ábra IO-Link master- és érzékelőkeresési funkciók

 

ifm 2

2. ábra Két folyamatadat és kimeneti állapotok megjelenítése

 

ifm 3

3. ábra Folyamatérték-struktúra PLC beállításához

 

 

A jól ismert és sokak által használt LR-Device paraméterező szoftver új funkciókkal kiegészülve, a továbbiakban a moneo szoftvercsalád részeként, moneo configure néven érhető el. A moneo configure segítségével az IO-Link-es eszközök és masterek paraméterezése egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Az integrált, gyártófüggetlen IODD-kezelés és az IODD adatbázissal való közvetlen kapcsolat jelentősen megkönnyíti más gyártóktól származó eszközök paraméterezését. Ezenkívül lehetőség van saját paraméteradat kezelésére is, beleértve az importálást és exportálást, ezzel tovább gyorsítva az új érzékelők integrálását. A különböző IO-Link-es eszközök keresésére több funkciót (1. ábra) kínál a szoftver. Az IP-cím alapján történő keresés mellett lehetőség van a teljes hálózat szkennelésére is. Ezzel a funkcióval nagyobb, számos masterből és eszközből álló összetett IO-Link-es hálózatok gyors megjelenítése és adatrögzítése (max. 1 óra időtartamig) is elvégezhető. A moneo configure ezenkívül két folyamatadat áttekinthető megjelenítésére (2. ábra) is képes, így nincs szükség PLC-re az IO-Link-es eszközök beállításához és diagnosztizálásához. Ennek köszönhetően jelentősen csökkenthető a telepítésre szánt idő, valamint növelhető a gyártási folyamat megbízhatósága. Működtetők esetén azok ki/bekapcsolása is elvégezhető a szoftveren keresztül. A cockpit egyik új funkciója az IO-Link-es eszközök PLC-be történő konfigurációját teszi egyszerűvé a folyamatértékek struktúrájának (3. ábra) megjelenítésével.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com