Skip to main content

Újszerű megoldás a lakossági és kisüzemi vízgépészeti rendszerek szabályozásában

Megjelent: 2022. május 24.

HydroKing lidA HYDRO-KING Kft. által a GINOP-GINOP-2.1.7-15-2016-00132 azonosítószámon nyilvántartott Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretében benyújtott „Prototípus-, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés” című támogatási kérelmet támogatásra érdemesnek ítélték. A HYDRO-KING a projekt keretein belül kifejlesztette „Innovatív szivattyú-vezérlőcsaládját a környezettudatosság jegyében”.

 

 

slider szechenyi2020

 

A fejlesztési projekt során létrejött egy vezérlőcsalád, amely tiszta vízgépészeti elemeket, szivattyúkat hivatott vezérelni.
Az elsődleges célok között szerepeltek:

  • az alacsony energiafogyasztás,
  • a komplex motorvédelmi megoldások és
  • IoT megoldások integrálása,
  • a környezeti hatásoknak ellenálló szerkezet létrehozása.

Az elektronika megtervezésénél csak korszerű, alacsony fogyasztású elektronikai alkatrészeket használtak fel, valamint a szoftver megírásánál is fontos célkitűzés volt az energiagazdálkodás optimalizálása. A megfelelő tervezés és programozás eredményeként sikerült elérni az átlagos 0,2 W alatti energiafogyasztást.
A vezérlés a beépített mérő érzékelők alapján folyamatosan monitorozza az üzem hidraulikai és elektromos adatait. Az adatok alapján automatikusan vezérli, sőt akár szabályozza is a hozzá kapcsolt szivattyúegységet. A vezérlő-/szabályozóegység az első kapcsolat során feltérképezi a gép paramétereit, valamint a plusz adatbevitel alapján hangolja be automatikusan a vízellátó vezérlési szabályrendszerét. A hidraulikus és elektromos mérési adatok alapján komplex motorvédelmi funkció lett kialakítva az elektronikában, amely túláram, túlfeszültség, csőszivárgás, valamint szárazon futás esetén megvédi a gépet a meghibásodástól. A szárazon futás (víztöltés nélküli üzem) esetén automatikus rendszerindítási kísérleteket tesz, és amennyiben a vízhiány – mint jelenség – megszűnt, a rendszert automatikusan ismét üzembe állítja.

 

Subtec Sub Press


A vezérlés egyes típusai az integrált Wi-fi és Bluetooth modulok segítségével kommunikálnak az összekapcsolt okostelefon-eszközökkel, az applikáción keresztül hibaüzeneteket és üzemi adatokat jelenítenek meg a felhasználó számára. Távoli hozzáféréssel a beállított paraméterek módosíthatók, valamint a rendszer újraindítható.

A másik elérendő cél volt a nagy fokú ellenálló képesség biztosítása a környezeti hatásokkal szemben. A szerkezet kiforrott, jól bevált és új technológiák párhuzamos innovatív használatával ellenállóbb a szélsőséges környezeti hőmérséklettel és magasabb páratartalommal szemben is. 

 

 

 

Novel solution for controlling household
and small-scale water systems

The application submitted by HYDRO-KING Ltd. under the Economic Development and Innovation Operational Programme "Prototype, Product, Technology and Service Development" under the GINOP-GINOP-2.1.7-15-2016-00132 grant application was deemed worthy of support. As part of the tender, HYDRO-KING Ltd. has developed a range of control devices for the control of clean water system components and pumps. The controller continuously monitors the hydraulic and electrical characteristics of the facility. It can communicate with connected smart devices via Wi-Fi and Bluetooth and allows to remotely change preset parameters or reboot the system. Another goal of the development was to increase the resilience of the controller, and as a result, we have been able to make our controllers more resistant to extreme temperatures and humidity using proven and newly developed technologies.

 

 

 

Hydro-King Kft.
1117 Budapest,
Hunyadi János út 9.
+36 1 261 22 33
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.