Skip to main content

Új Fluke műszerek az RS Components kínálatában

Megjelent: 2019. augusztus 27.

rs components lidA Fluke™ 710 mA hurokszelepteszter egyszerű és könnyen használható módszert biztosít a technikusoknak a vezérlőszelep-adatok mérésére, illetve a karbantartási döntések meghozatalára, az MDA-510 és MDA-550 motorhajtás-analizátorok pedig az AC-hajtások hibaelhárítását teszik egyszerűbbé és „három az egyben” vizsgálóeszközként – motorhajtás-analizátorként, hullámforma-analizátorként és adatrögzítőként – funkcionálnak.

 

Új Fluke teszter az ipari vezérlőszelepek tesztelésének és mérésének leegyszerűsítéséért

Hagyományos esetben a vezérlőszelepek tesztelésére komplex berendezéseket alkalmaznak, de ezeknek a bonyolult eszközöknek a használatához alapos és átfogó képzés szükséges, valamint a tesztelés alatt ki kell szerelni a vezérlőszelepet, és általában a munkapadon történő tesztelés időtartama sem kevesebb egy-két óránál. Ezzel szemben a Fluke 710 jelentősen leegyszerűsíti a vezérlőszelepek tesztelését, mivel segítségével a kritikus szelepek értékei rendkívül gyorsan, egy egyszerű, kétvezetékes csatlakozással mérhetők. A hurokszelepteszter beépített teszteljárásokat és rendkívül intuitív, szelepállapot-jelzőkkel ellátott interfészt kínál.

rs components

 

Vezérlőszelep vizsgálat a Fluke 710 teszterrel 

Az eszköz gyorsan ellenőrzi a vezérlőszelepeket, miközben azok a rendszerben maradnak. 4–20 mA-es áramhurokjelet bocsát ki, amivel megmozgatja az intelligens vezérlőszelepet, miközben ezzel egyidejűleg lekérdezi a HART kommunikációs protokoll adatait a szelep pozíciójával és állapotával kapcsolatos kritikus diagnosztikai információk begyűjtéséhez. Ennek köszönhetően a technikusok gyorsan és magabiztosan tudnak döntést hozni arról, hogy szükség van-e karbantartásra vagy a rendszer leállítására.

 

A Fluke 710 többek között a következő beépített, előre konfigurált szeleptesztelési rutinokat kínálja:

  • Az mA jel kézi módosítása és a HART-pozíció és -nyomásváltozóra vonatkozó információk megtekintése;

  • a jel teljes tartományú „rampolása” a pozíció vagy az alkalmazott nyomások rögzítése során 0–100–0 százalék esetén;

  • a szelep mA-bemeneten történt változásokra adott válaszának kiértékelése;

  • sebességtesztek annak meghatározására, hogy a szelep milyen gyorsan nyitható ki vagy zárható be, valamint

  • ütési és részleges löketvizsgálatok a szelepek bizonyos tartományának tesztelésére.

 

A méréseket és az egyéb vizsgálati eredményeket a Fluke 710 memóriájában rögzíti és tárolja a rendszer, majd ezek később feltölthetők a teszteren található Fluke ValveTrack™ elemzőszoftverbe. Ezzel a technikusok naplózott szelepvizsgálatokat végezhetnek terepen, illetve a korábban feltöltött teszteket összehasonlíthatják a legújabb tesztekkel.

 

rs components2

 

Nagy teljesítményű többfunkciós Fluke motorhajtás-analizátorok

Az inverter típusú motorhajtásrendszerek jellemző hibáinak biztonságos azonosítására és hibaelhárítására szolgáló műszerek segítségével a mérnökök gyorsan létrehozhatnak összetett méréseket, irányított vizsgálatokkal és automatizált hajtásmérésekkel egyszerűbbé tehetik a hibaelhárítás folyamatát.
Az MDA-510 és MDA-550 típusokat használó szakemberek egyszerűen kiválaszthatják a megfelelő méréseket, majd a „lépésről-lépésre” típusú mérések megmutatják, hol kell feszültség- és áramcsatlakozásokat létrehozniuk. A fontos motorhajtásszakaszok adatainak rögzítéséről a bemenettől a kimenetig, a DC-buszon és magán a motoron, előre beállított mérési profilok gondoskodnak.
Az MDA-510 analizátor végigkalauzolja a felhasználókat a méréseken a hajtás árambemeneteitől annak motorkimeneteiig, és specifikus információkat nyújt a különböző mérésekről és a csatlakozásokat mutató diagramokkal azok csatlakoztatásáról.
Az MDA-550 típus pedig kibővíti a funkciókat azzal, hogy segítségével az alapfrekvencia körüli és a magasabb, 9 kHz és 150 kHz közötti tartományban levő harmonikusok is mérhetők. A műszer tengelyfeszültséget is mér, amihez mérőfejet és mérőfejtartót is tartalmaz.

 

A feszültség- és áramjelekhez négy bemeneti csatornát kínáló műszer főbb funkciói:

  • a legfontosabb motorhajtás-paraméterek mint feszültség, áram, DC-buszfeszültségszint, feszültséghullámosság, feszültség- és áramkiegyensúlyozatlanság és feszültségmoduláció mérése, valamint

  • további elektromos paraméterek mérése egy teljes, 500 MHz-es sávszélességű oszcilloszkóppal.

 

Más funkciók:

  • gyors és egyszerű jelentés-létrehozatal hibaelhárításkor,

  • USB A és USB mini-B csatlakoztathatóság.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com