Skip to main content

Új Eaton UPS hálózati bővítőeszköz kibervédelemmel

Megjelent: 2019. január 09.

eaton gigabit network m2 ul certified gigabit network card lidAz Eaton Gigabit Network M2 hálózati kártya új funkciókat és gigabites sebességet tesz lehetővé, mindeközben a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az új kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben, emellett a szigorú UL 2900-2-2-2 biztonsági szabványnak is megfelel.

 

 

 

Egy olyan világban, amelyben egyre nagyobb szerepet kapnak az intelligens technológiák és a hálózati kapcsolatok, kiemelten fontos a biztonság és a bizalom. Különösen igaz ez az adatközpontok esetében, amelyek otthont adnak az üzleti szempontból legfontosabb információknak és alkalmazásoknak, ezért vonzó célpontot jelentenek a számítógépes bűnözők számára. Pontosan ezért kell a szervezeteknek minden eddiginél nagyobb erővel azon dolgozniuk, hogy az adatközpontok a lehető legbiztonságosabbak és rugalmasabbak legyenek.
Az UPS rendszerek régóta kritikus fontosságúak az adatközpontok biztonságos működésének és katasztrófa utáni helyreállításnak biztosításában, mára pedig az is mindennapos, hogy nyilvános felhő-összeköttetést nyújtsanak. Ez előnyt jelent a hálózatfigyelés és optimalizálás szempontjából is, mivel ezáltal javul az általános megbízhatóság, és lehetővé válik a szünetmentes tápegységek energiatakarékos, illetve akár UPS-as-a-Reserve megoldás részeként történő használata. Azonban a hálózati kapcsolattal rendelkező UPS azt is jelentheti, hogy a kiberbűnözők könnyebben bejuthatnak az adatközpontokba. Egy UPS, amely fölött át lehet venni az irányítást, veszélyeztetheti a rendszer megbízhatóságát, elérhetővé teheti az adatgyűjtést a webhely energiafogyasztásáról, vagy ugródeszkául szolgálhat további hálózati behatolásokhoz.

 

Mivel a kiberbiztonsági fenyegetések egyre gyakoribbá és kifinomultabbá válnak, létfontosságú annak biztosítása, hogy a UPS ne kínáljon belépési pontot. Az Eaton biztonságos fejlesztési életciklusa biztosítja, hogy a termékek „tervezésüktől fogva biztonságosak”. A Gigabit Network M2 hálózati kártyát úgy tervezték meg, hogy megvédje az adatközpont UPS és áramelosztó egységeit (PDU-k) a kibertámadásoktól a berendezés teljes életciklusán át. Ennek elérésére az Eaton Power Quality Division (PQD) és a Cybersecurity Center of Excellence (CSCE) részlegek közös programja keretében szorosan együttműködött az elismert, vezető tanúsító intézettel, az UL-lel.
Az Eaton az UL Cybersecurity Assurance program követelményeinek megfelelő tesztlaborával és egy újabb, a közelmúltban jóváhagyott, második laboratóriummal a birtokában, az UL 2900-1, és a 2900-2-2 szabványnak megfelelően is tudja tanúsíttatni a termékeit. A Gigabit Network M2 már rendelkezik az UL 2900-2-2 szabványnak megfelelő tanúsítvánnyal. A továbbfejlesztett kiberbiztonsági funkciók közé tartozik a hatékonyabb titkosítás, a konfigurálható jelszószabályok és az aláírt digitális tanúsítványok használata. Ezenkívül az eszköz kompatibilis a manapság széles körben elterjedt gigabites hálózati switchekkel és telepíthető a Gigabit-only adatközponti hálózatokba.

 

eaton gigabit network m2 ul certified gigabit network card

 

A Gigabit Network M2 oly módon fokozza az energiaellátó rendszer megbízhatóságát, hogy probléma esetén figyelmezteti a rendszergazdákat, és lehetővé teszi a szerverek és tárolók kíméletes leállítását. Az eszköz kompatibilis az Eaton Intelligent Power Manager (IPM) szoftverével és az opcionális második generációs környezetfigyelő érzékelőivel is, ami biztosítja az üzleti folytonosság növelését és az adatközpontok rugalmasságának erősítését. Áramellátási, vagy például környezeti anomáliák esetén a Gigabit Network M2 olyan eseményeket képes aktiválni, amelyek arra hivatottak, hogy életben tartsák a kritikus fontosságú alkalmazásokat.

 

Forrás: az Eaton sajtóközleménye