Skip to main content

Új csúcskategóriás oszcilloszkópok a Rohde & Schwarz-tól

Megjelent: 2018. július 16.

Rohde lidInnovatív jelépségvizsgálatok, egyedülálló mérési sebesség és képességek

Másodpercenként egymillió jelszakasz befogását biztosító ultragyors működés, a jelforrás és az oszcilloszkóp közötti átviteli veszteségek valós idejű kompenzálása, még teljes terhelés mellett is csendes üzem – csupán néhány tulajdonság az R&S® RTP sorozatú, csúcskategóriás oszcilloszkópok nyújtotta előnyök közül.

 

A Rohde & Schwarz bemutatja új, R&S® RTP sorozatú, csúcskategóriás műszereit, „Oszcilloszkópok innovációja – Megbízható mérések” mottójával összhangban bővítve oszcilloszkópkínálatát. Az új készülékcsalád kifejlesztése során különös hangsúlyt fektettek a mérési pontosság és sebesség fokozására, a műszerek képességeinek szélesítésére, valamint a hosszú távon is magas színvonalat képviselő technológiák alkalmazására. Az R&S® RTP sorozatú oszcilloszkópok többféle műszer képességeit egyesítik, lényegesen hatékonyabban, mint bármely más hasonló kategóriájú berendezés. Mindezeknek köszönhetően kiválóan alkalmasak hibakeresésre, például gyors digitális illesztőkkel vagy szélessávú RF-fokozatokkal rendelkező beágyazott eszközök vizsgálatára.
Az R&S® RTP jelenleg 4 GHz‑es, 6 GHz-es, illetve 8 GHz-es változatban rendelhető meg a Rohde & Schwarz-tól. A gyártó folyamatosan meghatározó szerepet tölt be az oszcilloszkópok fejlesztése tekintetében, új csúcskategóriás berendezései pedig ismételten tanúsítják a kiváló minőség iránti elkötelezettségét.

 

49177 07a

 

Az új csúcskategóriás R&S® RTP műszercsalád részletei

Az R&S® RTP sorozatú, csúcskategóriás oszcilloszkópokkal magas színvonalú jelépségvizsgálatok végezhetők, gyors jelbefogási sebesség mellett. Normál üzemmódjukban egymillió jelszakaszt képesek feldolgozni, ami 1000-szer gyorsabb, mint a hasonló kategóriájú oszcilloszkópok működési sebessége, így segítségükkel lényegesen rövidebb idő alatt fedhetők fel a véletlenszerűen fellépő hibák.
Az R&S® RTP az egyetlen készülékcsalád a piacon, amellyel a jelforrás és az oszcilloszkóp közötti átviteli veszteségek valós időben kompenzálhatók. Külön kiemelendő, hogy még bekapcsolt korrekció esetén is igen gyors e berendezések működése. Egyedi felépítésű szinkronizációs (trigger) rendszerüknek köszönhetően képesek a kompenzált jelekre precízen rászinkronizálni.
Az R&S® RTP sorozatú oszcilloszkópok további erényei közé tartozik, hogy számos elemzési műveletet céláramkörök végeznek el, jelentős időt takarítva meg a fejlesztők számára. Határérték-vizsgálatokat, hisztogramok felvételét vagy frekvenciatartománybeli méréseket igen gyorsan képesek végrehajtani, nagy statisztikai megbízhatóság mellett.

 

Többféle mérőműszer képességei egyetlen berendezésben

A csúcskategóriás R&S® RTP sorozatú oszcilloszkópok kategóriájukban egyedülálló módon ötvözik többféle műszer képességeit. 16 logikai csatornával, továbbá négy feszültségmérő és négy árammérő csatornával rendelkeznek a szokásos analóg oszcilloszkópos mérőcsatornák mellett. Soros adatátviteli buszok protokolljainak elemzésére is képesek, igen hatékony spektrum- és jelanalízis mellett. Sokrétű eszközkészletük segítségével számos különféle jeltípus vizsgálható, akár összetett áramkörök különböző pontjairól levett jelalakok időbeli korrelációjáig terjedően is – mindez egyetlen készülékkel, meggyorsítva a hibakeresési műveleteket is.
A Rohde & Schwarz új csúcskategóriás oszcilloszkópjai sokféle fejlesztési területen használhatók, különösen a repüléstechnika és védelmi elektronika, az autóipar, a híradástechnika és a távközlés világában. Kiválóan alkalmazhatók különféle jelekkel működő áramkörökön végzett hibakeresésekre a fejlesztések során. Vizsgálhatók többek között nagysebességű buszok (USB, PCI Express, MIPI, stb.), sokcsatornás rádiófrekvenciás jelek (RF- vagy radarjelek), DDR-memória illesztővonalak, összetett energiaellátó egységek, sőt egyszerű vezérlő- és programozási buszok is (I2C, SPI, stb.). Az R&S® RTP sorozatú oszcilloszkópok tökéletesen megállják a helyüket minden olyan esetben is, ahol nagyfelbontású jeleket kell széles dinamikával és nagy érzékenységgel mérni, mind az idő-, mind a frekvenciatartományban.
Széles körű képességeik ellenére az R&S® RTP család készülékei a legkisebb méretű csúcskategóriás oszcilloszkópok a piacon, mintegy 40%-kal kisebb helyet igényelve, mint a hagyományos berendezések. Kifinomult hűtési rendszerüknek és csendes ventilátoruknak köszönhetően ezek a műszerek sose zavarják a laboratóriumokban végzett tevékenységeket.
A csúcskategóriás R&S® RTP sorozatú oszcilloszkópok rendkívül időtállóak. A méréstechnikai igények növekedésével a berendezések sávszélessége, memóriamérete és képességeinek köre egyszerűen bővíthető, áramköri és szoftveres kiegészítések (opciók) segítségével.
A Rohde & Schwarz az R&S® RTP készülékcsalád további bővítését tervezi. 2018-ban újabb áramköri kiegészítések várhatók, úgymint egy – két analóg és nyolc digitális csatornát, valamint egy 16 GHz-es, szimmetrikus impulzusforrást tartalmazó – generátormodul. Újabb, nagyobb sávszélességgel rendelkező típusváltozatok megjelenése 2019-ben várható.
Az R&S® RTP sorozatú, csúcskategóriás oszcilloszkópok – 4 GHz-es, 6 GHz-es és 8 GHz-es változatai – már megrendelhetők a Rohde & Schwarz-tól.

 

További információk a www.rohde-schwarz.com/rtp  honlapon találhatók.

 

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

 

még több Rohde & Schwarz