Skip to main content

Texas Instruments: akkutöltés-vezérlő USB-C és USB Power Delivery támogatással

Megjelent: 2017. október 05.

3766 3050 1316 150A Texas Instruments (TI) egycsipes, rugalmasan alkalmazható feszültségcsökkentő, -növelő akkumulátortöltő áramkörcsaládot fejlesztett ki 1…4 cellát tartalmazó akkumulátortelepekhez.

A bq25703A és a bq25700A szinkron töltésvezérlő hatékony töltési folyamatot támogat a C típusú és más USB portokban, amelyet a notebookoktól és tabletektől a tartalékakkumulátorokon át a drónokig és háztartási alkalmazásokig széles körben alkalmaznak.

 

 Az I2C és az SMBus interfészt egyaránt támogató két eszköz új akkumulátortöltési algoritmust alkalmaz, amely a teljes kimenőteljesítmény igénybevételét teszi lehetővé a maximális kimenőteljesítményű munkapontot követő intelligenciával felruházott akkumulátortöltőben. Ez az eredeti fejlesztésű algoritmus, amelyet bemeneti áramoptimalizálásnak (Input Current Optimization – ICO) neveznek, a bemenőteljesítmény detektálásával automatikusan optimalizálja az áramot, miközben fenntartja az áramkör helyes működését és a töltőáram maximalizálásával gyorsítja a töltési folyamatot. Az eszköz USB Power Delivery kompatibilitása 3,5…24 V-os beme-nőfeszültség-tartományt tesz lehetővé, amelyet az USB 2.0, az USB 3.0 és a legújabb szabvány, az USB-C is kihasznál. 

Az új eszközökkel 5…20 V-os bemenőfeszültség-tarto-mányból az USB-OTG-hez szabályozható és programozható áramlimittel rendelkező kimenetet állít elő kompakt kivitelben. Átkapcsolás nélkül alkalmazkodik az 1…4 cellás akkumulátor-konfigurációhoz és holtzóna nélkül vált át a feszültségnövelő (boost) és -csökkentő (buck) üzemmódok között.

www.ti.com/bq25703A-pr and www.ti.com/bq25700A-pr.