Skip to main content

„Természetesen könnyű” a kapcsolószekrények huzalozása

Megjelent: 2016. október 04.

VerdrahtungMár elérhető az Eplan Smart Wiring


Két elektromos csatlakozási pont között kapcsolatot létesíteni a legegyszerűbb feladat, ám nagy rendszerekben – már önmagában a csatlakozópont-párok nagy száma miatt is – rég meghaladta a „papír-ceruza” módszerekkel követhető szintet. Az Eplan professzionális szoftvereszközei a tervezéstől a dokumentáláson, beszerzésen és kivitelezésen át a karbantartásig lefedik a teljes folyamatot. A fejlődés új állomása a Smart Wiring alkalmazás.

Bevezetés

A Hannoveri Vásáron bemutatott és már elérhetővé vált Eplan Smart Wiring szoftver új lehetőségeket teremt a kapcsolószekrények vezetékezésének terén. A rendszer könnyen kezelhető, mivel a kapcsolószekrényekre vonatkozó összes szükséges ismeretek már a rendszeren belül rögzítve vannak. A szoftver a képzett munkatársak számában mutatkozó hiányosságok kezelésében is nagy segítséget jelent. Az új tervezési metódusok megteremtésére hivatott szoftver mobileszközökön is használható, és a gyártó most négy hónapos ingyenes kipróbálási lehetőséget ad az érdeklődő cégek számára.

Az Eplan Smart Wiring lehetőségei

A kapcsolószekrények vezetékezésében teljesen új perspektívákat nyitó Eplan Smart Wiring szoftver szeptember elején vált elérhetővé az ügyfelek számára. A rendszer legfontosabb előnye éppen az egyszerűsége: az új, áttekinthető, érintésvezérlésre optimalizált felhasználói felület mobileszközökön is alkalmazható, éppen ezért közvetlenül a kapcsolószekrény gyártási helyén is kifogástalanul használható. A vezetékezésre és a kapcsolószekrényekre vonatkozó speciális szakértelem ugyan nem veszíti el jelentőségét, de az információk a munkatársak memóriája helyett a rendszeren belül kerülnek rögzítésre. A vezetékezést végző munkatárs munkája a lépésről lépésre vezető útmutatásnak köszönhetően gyakorlatilag üzembiztossá válik. Ez azt is jelenti, hogy maga a vezetékezés ezentúl nem igényel kapcsolási rajzot; feleslegessé válik ennek a gyakran összetett dokumentációnak az értelmezése. Az Eplan Smart Wiring többek között az Eplan Pro Panelben tárolt adatok alapján vizualizálja a szerelési teret, az eszközöket, a kapcsolódásokat és a vezetékek fektetési útjait. De a Smart Wiring még az Eplan Pro Panel 3D elrendezése nélkül is felhasználható a termelékenység növelésére. A csatlakozási és vezetékezési információk például más ECAD-rendszerekben is létrehozhatók, MS-Excel formátumban beolvashatók, és az Eplan Smart Wiring szoftverben feldolgozhatók. Az automatikus projektösszehasonlítás az utolsó pillanatban történő változások esetén is gondoskodik arról, hogy minden módosítás elkészüljön, és a kellő időben figyelembe legyen véve. A problémákra és hibákra vonatkozó információk, az állapot- és termelési jelentések egyetlen gombnyomással elkészíthetők, és e-mailben továbbíthatók a mérnökség vagy a termelés-tervezésért felelős munkatársak részére.
A rendszer egyszerűségének köszönhetően a kevésbé képzett munkatársak is át tudják tekinteni a vezetékezési folyamatot, ami lehetővé teszi a vállalkozások számára az erőforrások optimális elosztását és a hatékonyság teljes munkafolyamaton átívelő növelését.

Eplan Smart Wiring EN

Az Eplan Smart Wiring többek között az Eplan Pro Panelben tárolt adatok alapján vizualizálja a szerelési teret, az eszközöket, a kapcsolódásokat és a lefektetési utakat

Ingyenes kipróbálási lehetőség

A jelenleg német és angol nyelven elérhető Smart Wiring novembertől további tizenhat nyelven lesz használható. Az új mérnöki metódusok megteremtésén felül az Eplan lehetővé teszi a szoftver ingyenes kipróbálását és használatát 2016. szeptember 1. és 2017. január 31. között érvényes, négy hónapos korlátozott felhasználói licenc keretein belül. A Smart Wiring által kínált lehetőségek iránt érdeklődő cégek tehát a tesztidőszak alatt ingyen használhatják a szoftvert, és csak annak lejárata után kell meghozniuk a vásárlásról szóló döntést.
A szoftverről az érdeklődők a www.eplan.de/smart-wiring oldalon vagy helyi Eplan értékesítési képviselőjüktől szerezhetnek részletesebb információt.

Verdrahtung

A lépésről lépésre vezető útmutatásnak köszönhetően a folyamat üzembiztossá válik

Összefoglalás

Az Eplan Smart Wiring újabb logikus lépés a tervezés és a gyártás integrációja felé vezető úton. A gyártásra vonatkozó adatok az Eplan Pro Panelben egységesíthetők, ami lehetőséget teremt azok gyártási célokra történő gyors létrehozására és használatba vételére. A vezetékezési folyamat megnövelt rugalmassága a minőség javulását eredményezi.


EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735
Fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

Még több EPLAN