Skip to main content

Teljesítményelektronikai induktív elemek

Megjelent: 2017. november 10.

02WürtA teljesítményelektronikában gyakran használt induktív tekercsek minősége, mérete elsődleges meghatározója a végtermék tulajdonságainak. „Házilagos” előállításuk tömeggyártott végtermékhez szóba sem jöhet, ezért érdemes felfigyelni a Würth Elektronik eiSos két újdonságára.

 

Nagyáramú, lapos vezetékből tekercselt teljesítményinduktivitás magas telítési árammal

A Würth Elektronik eiSos újdonsága a 2815 méretű, felületszerelt tokozású WE-HCF típusú nagyáramú tekercs-termékcsalád. Jellemzője a nagy áram-terhelhetőség és kis veszteség. A WE-HCF sorozat legújabb tagja 36 A árammal is terhelhető, és 125 A alatt nem telítődik. A nagy keresztmetszetű, lapos vezetékből csévélt induktivitás 13%-kal kisebb ellenállású a legjobb versenytársainál, telítési árama pedig 82%-kal nagyobb. A 2815-ös tokba szerelt WE-HCF a korábban piacra került 2013 és 2818 tokméret közötti hézagot tölti ki, és további fejlődést tesz lehetővé az SMT-induktivitások alkalmazásában, nem utolsósorban a 2013-as tokozatú modellekét 50%-kal meghaladó névleges terhelőáramával. A mágnesesen árnyékolt kivitelű tekercselés ellenállása csupán 1,31 mΩ, mangán-cink-ferrit alapanyagú vasmagja pedig nagyon kis vasveszteségű. A termék 125 °C üzemi hőmérsékletig működőképes, és jól használható magas hatásfokú, egy- és többfázisú DC/DC-átalakítókban, nagyáramú, feszültségnövelő egyenáram-átalakítókban, továbbá – szűrőként – audioalkalmazásokban.

 

02Würt

A WE-HCF a 2815 méretű tokozatban – lapos vezetőből tekercselt induktivitás nagyáramú és jó hatásfokú teljesítményelektronikákhoz

 

Nagyfeszültségű, kettős csatolt teljesítményinduktivitás: WE-DPC HV

A WE-DPC HV egy kettős csatolt tekercset tartalmazó fojtótekercs, nagy üzemi feszültségre. A mágnesesen árnyékolt kivitelű, felületszerelt (SMD) tokozatú teljesítményinduktivitás két azonos, mágnesesen csatolt, galvanikusan elválasztott tekercset tartalmaz. Köztük a maximális feszültség akár 1,5 kV is lehet. Saját kategóriájában ez a Würth Elektronik eiSos-portfólió legkisebb modellje. Az 5030 méretű tokozatba szerelt termék egyenáramú ellenállása versenytársainál 40%-kal kisebb. A WE-DPC HV széles (1…47 µH) induktivitástartományban rendelhető, ideális megoldást kínál a SEPIC, a flyback, a CUK, a zeta és a többkimenetű feszültségcsökkentő egyenáram-átalakító alkalmazásokhoz. 250 VRMS névleges funkcionális szigetelésig jól használható.

 

01Würt

A WE-DPC HV mágnesesen árnyékolt, SMD-tokozású, csatolt teljesítmény-fojtótekercs

 

Würth Elektronik Hungary Kft.

1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em. • Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.we-online.com

Még több Würth