Skip to main content

Tektronix AFG-k – az AWG intuitív alternatívái a költség töredékéért

Megjelent: 2019. augusztus 28.

rs components tektronix afg31000 in action lidA Tektronix 9”-es érintőképernyővel szerelt új generációs tetszőlegesfüggvény-generátorai (Arbitrary Function Generator – AFG) hullámforma létrehozására, szekvenciálásra és valós idejű felügyeletre is használhatók. Az RS Components kínálatában megtalálható AFG31000 sorozat készülékei elsősorban azon kutatók és gyártómérnökök számára készültek, akiknek egyszerűen és gyorsan kell tesztjeleket létrehozniuk.

 

Az RS Components a Tektronix számos innovatív, nagy teljesítményű, tetszőlegesfüggvény-generátorát (AFG) mutatta már be. Az új AFG31000 sorozat valós idejű hullámformafelügyeletre, programozható hullámforma-szekvenciálásra, beépített hullámforma-létrehozásra is képes készülékei 9”-es kapacitív érintőképernyővel rendelkeznek, amellyel a felhasználók példátlan részletességgel nagyíthatják ki a hullámforma területeit. Minden kapcsolódó beállítás és paraméter egyetlen képernyőn, egy egyszerű menüfán keresztül tekinthető meg. Az intuitív felhasználói felület révén a felhasználók érintéssel vagy elhúzással böngészhetnek, kereshetnek, választhatnak ki és szerkeszthetnek beállításokat, így csökkentve az AFG megtanulásához és működtetéséhez szükséges időt.

 

rs components tektronix afg31000

 

Az AFG31000 sorozatot egy új, szabadalmaztatott, InstaView™ néven ismert funkcióval is ellátták, amelynek célja az impedanciaeltolási problémák kiküszöbölése. A hagyományos AFG-k azt feltételezik, hogy 50 Ω-os impedanciát vezetnek, de néhány tesztelt eszköz (Device Under Test – DUT) ténylegesen is ezzel az impedanciával rendelkezik, ami inkonzisztenciához vezet az AFG-n beállított hullámforma és a DUT-nál lévő jel között. Az InstaView™ ezt a problémát az AFG DUT-jánál lévő hullámforma megfigyelésével orvosolja, így a hullámforma további kábelek vagy műszerek nélkül ellenőrizhető. A hullámforma-kijelző valós időben reagál a frekvencia, az amplitúdó, a hullámformaalak és a DUT-impedancia változásaira.
A hagyományos AFG üzemmódok mellett az AFG31000 sorozat „Speciális” üzemmódot is biztosít, amely programozható hullámforma-szekvenciálást tesz lehetővé. Az új Tektronix AFG-k „Speciális” módban a legfeljebb 128 Mpts hullámforma-memóriát akár 256 egységre is képesek szegmentálni. A felhasználók „drag and drop” módszerrel adhatnak hozzá hosszú hullámformát vagy egy szekvencián belüli több hullámformát, és határozhatják meg, hogy ezek hogyan kerüljenek kiküldésre. Az AFG31000 sorozat lényegesen megfizethetőbb alternatívát kínál a drága tetszőleges hullámforma-generátorok (Arbitrary Waveform Generator – AWG) helyett azon mérnökök számára, akiknek hosszú, nem ismétlődő hullámformákra, vagy több, komplex időzítésű hullámra van szükségük.

 

rs components tektronix afg31000 onscreen waveform se

 

Az AFG31000 sorozat egy másik új, beépített funkciója az ArbBuilder eszköz, amellyel a felhasználók tetszőleges hullámformákat hozhatnak létre és szerkeszthetnek közvetlenül az AFG-n sablonok és egyenletszerkesztők segítségével, így nem kell azokat számítógépen létrehozni, majd átküldeni. Másik lehetőségként az oszcilloszkóp által rögzített hullámformák .csv fájlként is elmenthetők, majd közvetlenül az AFG-be tölthetők az ArbBuilder segítségével.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com