Skip to main content

Új generációs, valósidejű felügyelet ipari folyamatok optimalizálásához

Megjelent: 2015. április 17.

Cognex abraA gyártásközi termékazonosításra használt vonalkódok olvasásának biztonsága a gyártási folyamat produktivitásának elemi feltétele. A Cognex rendszere a vonalkódolvasás teljesítményének valósidejű figyelésével ad információt az azonosító rendszer teljesítőképességéről.

 

 

 

Az ipari képfeldolgozás területén vezető szerepet játszó Cognex Corporation forgalomba hozta a vonalkód olvasók valósidejű teljesítményfelügyeletét végző Cognex Explorer™ Real Time Monitoring (RTM) rendszerét. A skálázható architektúrának, a teljesítménystatisztika webinterfészének, valamint a képfeldolgozás és kódolvasás Cognex-csúcstermékeiben alkalmazott technológiáknak köszönhe­tően a Cognex Explorer RTM olyan adatokat szolgáltat a termelést felügyelő munkatársainak, amelyek segítségével megszüntethetik a rendszerek hibáit, és optimalizálhatják a folyamatokat. A Cognex Explorer RTM-rendszer nyilvántartja az olvasási sebességek trendjeit, kiértékeli például a csomagcímkék olvasatlan képeit, és a hatékonyság növelése érdekében osztályozza és minősíti ezeket a képeket. A Cognex Explorer RTM teljes mértékben kihasználja a logisztika, az autóipar, a gyógyszeripar, az élelmiszer- és italgyártás területén alkalmazott DataMan képalapú, vonalkódolvasó érzékelők tulajdonságait.
Az új Cognex Explorer Real Time Monitoring-rendszer a Cognex képfeldolgozó technológiáját felhasználva, még nagyobb teljesítmény elérését teszi lehetővé a DataMan-vonalkódolvasók felhasználóinak. „Az RTM kifejlesztésével, a gyártási folyamatokban bekövetkező hibák fő okainak automatikus azonosításához, a visszacsatolás előnyeinek a kihasználásával maximalizálni kívántuk a képfeldolgozás technológiáját alkalmazó Cognex-vonalkódolvasók teljesítményét” – jelen­tette ki Carl Gerst, a cég elnökhelyettese, az azonosító rendszerek kereskedelmi igazgatója. – „A felhasználók olyan adatkiértékelő módszert kerestek, amellyel azonosítani tudják technológiai folyamataik hiányosságait. A folyamathibák miatt olvasatlanul maradt csomagok elemzésével és az olvasási sebességek trendjeinek a meghatározásával a képfeldolgozás nagyteljesítményű és rugalmas eszközei teljesen új szintre emelik a leolvasó munkahelyek teljesítményét és hatékonyságát.”
A Cognex Explorer RTM-rendszer szervertermék, amely a DataMan-vonalkódolvasók hálózatához csatlakoztatva összegyűjti a leolvasási sebességre és a csomagképekre vonatkozó adatokat. Ha folyamathiba miatt a csomagok vonalkódjának leolvasása nem történik meg, akkor a rendszer továbbítja a kiértékeletlenül maradt képeket az RTM-be, ahol automatikus elemzés után a rendszer a képeket kategóriákba sorolja (pl. „csomagok címke nélkül”, „hibásan nyomtatott címkék” stb.), majd elmenti az adatbázisba. A tárolt adatokat később bármilyen webes böngészőben meg lehet tekinteni.
A Cognex Explorer RTM a termelési rendszerek teljesítményének az elemzésévével azonnali információt nyújt a gyártást felügyelő menedzsereknek a folyamatok tökéletesítéséhez.
A Cognex Explorer Real Time Monitoring-rendszerről az érdeklődő további információkat a következő weblapon talál: www.cognex.com/cognex-explorer-real-time-monitoring.aspx.

 

 

A Cognexről


A Cognex Corporation ipari képfeldolgozási és ipari azonosító rendszerek tervezésével, fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, tehát olyan készülékekkel, amelyek „látnak”. A Cognex világvezető az ipari képfeldolgozás és ipari azonosítás iparágában; képfeldolgozási és azonosítási rendszereit világszerte alkalmazzák a legkülönbözőbb ellenőrzési, azonosítási és irányítási alkalmazásoknál a gyártási és terjesztési folyamat során. Legfőbb piacainak az autógyártás, az élelmiszerek és italok előállítása, a gyógyszeripar és a logisztika, valamint az OEM (eredeti) gyártók számítanak. A Cognex székhelye az USA Massachusetts államában van, és regionális irodákat működtet Észak-Amerika, Európa, Ázsia és Latin-Amerika területén. A Cognex Kelet-Európában is folyamatosan növeli helyi jelenlétét, így ma már technikai támogatást és csoportos képzést kínál irodáiban a lengyelországi Wroclawban és Budapesten is. További részletekért látogasson el a Cognex weboldalára a www.cognex.com címen.

 

A Cognex-társaság további esettanulmányait
a http://www.industrymedia.eu/hu/ portálon olvashatja el.

 

 

Cognex Hungary Kft.
Szakács Miroszláv mérnök-üzletkötő Magyarország
1088 Budapest, Rákóczi út 1-3.
Tel.: +36 1 501 0650
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.cognex.com

Még több Cognex

 

Címkék: Explorer | Real Time Monitoring | vonalkód | minőségellenőrzés