Skip to main content

R&S®FSVA, az új középkategóriás jel- és spektrumanalizátor

Megjelent: 2016. június 28.

FSVA 47839 03A Rohde & Schwarz piacra dobta új, R&S®FSVA típusú jel- és spektrumanalizátorát, egy bővített képességekkel rendelkező középkategóriás műszert, mellyel a milliméteres hullámsávokig terjedően alkalmas jelek elemzésére és demodulálására. A berendezés lehetőségei egészen 40 GHz-ig kihasználhatók, különösen az alacsony fáziszajt, nagy érzékenységet vagy nagy elemzési sávszélességet igénylő mérések esetén.

  

Bővített képességek, különösen kedvező áron

A Rohde & Schwarz bővítette középkategóriás jel- és spektrumanalizátorainak kínálatát. Új, R&S®FSVA típusú műszere 160 MHz-es elemzési sávszélességgel rendelkezik a teljes működési tartományában, és mindezt kategóriájában egyedülállóan a 26,5 GHz és a 40 GHz közötti széles frekvenciasávban. Fáziszaját elődjéhez képest tovább csökkentették, ennek köszönhetően különösen precízen vizsgálható vele a keskenysávú modulált jelek spektruma és a vivők fáziszaja.
Az R&S®FSVA képességeinek bővítése nem csupán a fáziszaj mérséklésében nyilvánul meg – bár figyelemre méltó, hogy ez utóbbi értéke 1 GHz-en, a vivőtől 10 kHz-re mérve jellemzően csak 117 dBc. A Rohde & Schwarz a műszer harmadrendű torzítási metszéspontját (TOI) is megnövelte a 7 GHz alatti tartományban, kiterjesztve ezzel a dinamikatartományt. Mindezek eredményeképpen az R&S®FSVA sorozatú analizátorokkal mélyrehatóbb spektrális vizsgálatok végezhetők, mint a jelenlegi R&S®FSV család berendezéseivel, például erős adó környezetében végzett spektrummaszk- vagy szomszédos csatornás szivárgás mérése esetén. 7 GHz alatti frekvenciákon az előerősítő jellemzően 166 dBm-es érzékenységét is fokozták.

FSVA 47839 03

Akárcsak az R&S®FSV család, az R&S®FSVA sorozat is öt típusváltozatból áll, melyek működési tartománya 10 Hz-től rendre 4 GHz-ig, 7 GHz-ig, 13,6 GHz-ig, 30 GHz-ig, illetve 40 GHz-ig terjed. Az R&S®FSVA típusú analizátorok az R&S®FSV sorozat összes áramköri funkcióját és firmware-kiegészítését támogatják, sőt, a két műszercsalád a távvezérlés tekintetében teljes mértékben kompatibilis egymással, ami összetett mérési elrendezések esetén jelentősen megkönnyíti használatukat.
Az új, R&S®FSVA típusú, középkategóriás jel- és spektrumanalizátor már megrendelhető a Rohde & Schwarz-tól.

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rohde-schwarz.hu

Még több Rohde & Schwarz

 

Címkék: spektrumanalizátor | FSVA | FSV