Skip to main content

Nyolcmagos szerverprocesszor PXI-vezérlőben

Megjelent: 2015. május 21.

NI PXI 5 abra Modern méréstechnikai rendszerekben elképesztő mennyiségű, gyorsan változó adat keletkezik, továbbá vezérlőrendszerek esetén rendkívül gyors reakcióidőre is szükség van. Emiatt a nagy teljesítményű vezérlő-/mérőrendszerek újabb generációiban a számítási kapacitás és az adatát­vi­teli sebesség növelése iránt is rohamosan nő az igény. A felhasználók által eddig is a flexibili­-tásáról és magas teljesítményéről ismert NI PXI moduláris műszer platform most megkétszerezett számítási teljesítményű vezérlővel bővült. A nyers adatok feldolgozási sebessége ezáltal a ki­­emelkedően nagy számítási teljesítményt igénylő alkalmazásokban is helytáll.

  

Az NI Intel Xeon-alapú PXI beágyazott vezérlője az eddigi leggyorsabb PXI-keretben

A National Instruments, a mérnökök és tudósok legösszetettebb tervezési problémáit áthidaló, platform-alapú rendszereket kínáló vállalat bejelentette az NI PXIe-8880 típusú vezérlőjének piacra dobását. Az Intel® Xeon® processzort tartalmazó vezérlő az NI PXIe-1085 típusú keretben kapott helyet, amely az iparban elsőként alkal­maz PCI Express Gen 3-technológiájú buszrendszert. A nyolcmagos, szerverkategóriájú, Intel® Xeon® E5‑2618L v3 típusú processzor és a 24 GB/s rendszerszintű adatátviteli sebesség kombinációja áttörést jelent az olyan nagy számítási kapacitást igénylő, erősen párhuzamosított alkalmazásban nyújtott teljesítményben, mint például a vezetékmentes eszközök fejlesztése, a félvezető technológiai tesztelés vagy az 5G-mobilhálózati megoldások prototípusvizsgálata.

 

NI PXI 1 abra

A Gen3-technológiával megkétszereződik az eddigi legnagyobb adatsávszélesség

 

NI PXI 2 abra

A processzorteljesítmény és a buszsávszélesség növekedésének hatása a LabVIEW-ban végzett FFT-számításokra


A PXI-platform rugalmasságának köszönhetően az NI PXIe-8880 típusú vezérlőegységgel bizonyos korábbi fejlesztésű vezérlők is kiválthatók, ezzel akár meg is kétszerezve a már eddig is létezett méréstechnikai rendszerek teljesítményét.
„Az elmúlt két évtizedben azt tapasztaltuk, hogy a hagyományos műszerek használatától fokozatosan a PXI-platformon alapuló, automatizált tesztrendszerek alkalmazása felé fordult az iparág” – nyilatkozta Jessy Cavazos, a Frost & Sullivan cég méréstechnikai és műszerezési ágazatának vezetője. „Az Intel® Xeon® processzortechnológia hozzáadásával a PXI-platform nagy számítási teljesítményt igénylő alkalmazásainak területén történő felhasználásában további növekedésre számítunk.”

 

NI PXI 3 abra

Az új, nagyobb buszsávszélességű PXI-keret üresen…

 

NI PXI 4 abra

… és egy RF-mérőrendszerrel, valamint az új vezérlővel telepítve


Az NI az Intel közreműködésével vezette be az Intel® Xeon® szerverkategóriájú processzorok erejét az ipari méréstechnika piacára. A megalkotott beágyazott vezérlő ezáltal nyolc processzormaggal rendelkezik, DDR4-memóriájának kapaci­tása 24 GB-ig bővíthető, a rendszer hátlapjához pedig összesen 24 sávos PCI Express Gen3-képességű buszrendszerrel csatlakozik. A korábbi fejlesztésű vezérlőkhöz képest mindez kétszeres növekedést jelent a feldolgozási teljesítmény és adatátviteli sebesség szempontjából. Ha ezzel kombináljuk az új, összesen 18 darab PCI Express Gen3-típusú kártyafoglalatot tartalmazó keretet, ami foglalatonként 8 sávot támogat, akkor a rendszer teljes adatátviteli sebessége eléri a 24 GB/s értéket. Ennek köszönhetően bármely ma épített tesztelő- vagy mérőrendszer jól bővíthető, „jövőbiztos” megoldássá válik.

„A legújabb Intel® Xeon® processzorok alkalmazása új mérföldkövet jelent a National Instruments és az Intel együttműködése terén” – állítja Shahram Mehraban, az Intel ipari IoT-ágazatának piacfejlesztési igazgatója. „Az Internet-of-Things (IoT) koncepció nemcsak a lehető legnagyobb adatfeldolgozási teljesítményt követeli meg, hanem a lehető legrövidebb piacra vezetési idők elérését is a költségek csökkentése érdekében. Az NI által elérhető PXI-platformon alapuló megközelítés kritikusan fontos ezen célok eléréséhez.”

 

NI PXI 5 abra

Impozáns látvány a Xeon-szerverprocesszor a PXI-vezérlőkártyán


Ha ezt az új generációs PXI-vezérlőt és -keretet a LabVIEW rendszertervezői szoftverplatformmal is kombinálják, a mérnökök és tudósok a 24 GB/s sebességű nyers adatfolyamból mélyreható következtetéseket és azonnal hasznosítható, értékes konklúziókat nyerhetnek.
Az új, PXI Express-alapú beágyazott vezérlővel és PXI Express-kerettel kapcsolatos további információk a www.ni.com/white-paper/52566/en/ címen találhatók.

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest, Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400, fax: +36 1 203 3490
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több National Instruments

 

Címkék: NI | PXI | PCIe | Gen3 | beágyazott vezérlő | Xeon