Skip to main content

Gyors prototípuskészítés az RS Components DesignSpark Mechanical új verziójával

Megjelent: 2015. március 10.

RS Comp DSM boxA 2.0-s verziójú, ingyenes, gyors és magától értetődő 3D-s tervezőszoftver új funkcionalitá­sának köszönhetően az elektronikus részegy­ségek mechanikai tervezése most még erőtel­jesebb, mint valaha; teljes támogatásban részesülnek a mérnökök a termékkoncepciók gyors fejlesztésében.

 

 

A 3D-mechanikai tervezés az elektronikai termékfejlesztés szerves része

Az RS Components (RS) és az Allied Electronics (Allied), az Electrocomponents plc (LSE:ECM), a mérnökök nemzetközi beszállítójának kereskedelmi márkája a mai napon bejelentette a cég teljes funkcionalitású, 3D-s koncepciómodellező és tervezőeszköze, az új verziójú DesignSpark Mechanical bevezetését, amely minden mérnök számára ingyenesen elérhető.
A DesignSpark Mechanical fejlesztése a mérnökök számára tervezett, piacvezető, rugalmas és megfizethető 3D-s modellező szoftver, a SpaceClaim-alkalmazás kidolgozásával összehangoltan történt. A DesignSpark NyÁK-tervezőeszközzel együtt a DesignSpark Mechanical kulcsszerepet játszik az RS és az Allied azon kezdeményezésében, hogy olyan tervezőeszközöket biztosítson a mérnökök számára, amelyek segítségével képesek a prototípusok gyors fejlesztésére az innováció és a termékkoncepció kialakítása során a tervezés folyamatában. A DesignSpark Mechanical egyik fontos eleme az STL kimeneti formátum, amely lehetővé teszi a tervek közvetlen exportálását 3D-s nyomtatókra.
A szoftver 2.0-s verziója a még jobb felhasználói élmény érdekében számos fontos új funkciót kapott, amelyek alapjául a DesignSpark Mechanical széles felhasználói bázisa által megfogalmazott igények szolgáltak. Az eszköz új, egyszerűsített felhasználói felülete beépített súgót, gyors útmutató oktatóanyagokat és példaterveket tartalmaz, emellett pedig az anyaglistára történő árajánlat-kérési (BOM) funkció is még könnyebben használható. Ráadásul az eszköz egy új 3D-katalógust tesz hozzáférhetővé, amely által a felhasználók a vezető alkat­részgyártók több tízezer 3D-s modellje közül válogathatnak és építhetik be őket saját terveikbe, illetve integrálhatják az összes szükséges RS és Allied beszerzési adatot a gyors anyaglistára történő árajánlatkéréshez (BOM). Mindezeken kívül beépítettek egy olyan 3D-nyomtatási szolgáltatást is, amellyel a tervező által kidolgozott, egyedi alkatrészeket az RS és az Allied, illetve a velük partneri kapcsolatban álló 3D Systems cég rövid határidő alatt kivitelezi és eljuttatja a megrendelőnek.
„A DesignSpark Mechanical 2.0-s verziója jelzi azt a magas fokú elkötelezettségünket a mérnökök iránt, hogy olyan eszközöket bocsáthassunk rendelkezésükre, amelyekkel képesek a gyors koncepció- és prototípusfejlesztésre, és termékeik rövid határidővel tör­ténő piacra dobására” – nyilatkozta erről Glenn Jarrett, az RS Components termékmarketingért felelős nemzetközi igazgatója.

Hogy juthat hozzá a fejlesztő?

A DesignSpark Mechanical ingyenesen letölthető a következő címen:
www.rs-online.com/designspark/electronics/eng/page/mechanical.

Arról, hogy a DesignSpark Mechanical hogyan illeszkedik a gyors prototípuskészítő környezetbe, az alábbi címen talál további információt:
http://www.rs-online.com/designspark/electronics/nodes/view/type:design-centre/slug:rapid-prototyping


RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
Fax: +36 1 580 2264
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több RS Components

 

Címkék: DesignSpark | Mechanical