Skip to main content

Fókuszban az alkatrészadatok

Megjelent: 2015. augusztus 03.

Data-PortalEgy elektromos-elektronikai tervezőprogram ma már szinte nem is létezhet anélkül, hogy szorosan kapcsolódna a munkafeladathoz tartozó más információforrásokhoz, feldolgozóeszközökhöz és nem utolsósorban az azonos projekten dolgozó, együttműködő partnerek munkájához. Ezt az „átjárhatóságot” szolgálja az EPLAN új, webalapú adatmegosztó szolgáltatása.

 

 

 

 

Az EPLAN Data Portal a cikkadatok frissítését, kiemelését és szűrését elősegítő új funkciókkal bővült. A felhasználók a törzsadatok létrehozásának időigényes folyamata nélkül is hozzáláthatnak a tervezéshez, miközben az új Report Center statisztikai adatokat szolgáltat a letöltésekről a gyártók számára.
Az új, fizetős, webalapú szolgáltatást az idei Hannoveri Vásáron EPLAN Data Portal Professional néven mutatta be a cég. Használatával a felhasználók széles körű funkciókkal gazdagodnak a cikkadatok frissítéséhez vagy bővítéséhez, ezenkívül jelentősen bővülnek a szűrési opciók is. Ha a portálon frissülnek a készülékről tárolt adatok, a rendszer figyelmezteti a felhasználókat, hogy a helyi adatbázisban tárolt adatokhoz képest melyik információ az újabb. Ennek előnye, hogy a felhasználók egyetlen gombnyomással frissíthetik adatbázisukat az időigényes manuális keresés és felülírás helyett. Az új funkció különösen a projektkezdet során hasznos, amikor az eszközadatok még nem állnak rendelkezésre a rendszerben. A felhasználók ilyenkor cikkeket vagy modellszámokat tartalmazó listát küldenek a Data Portalnak, amely válaszként egy „kosarat” küld vissza az összes letöltendő eszközadattal. A kiegészítő kereskedelmi adatokon kívül ezek a frissítések számos fontos műszaki adatot, például makrókat, dokumentációkat és gyártási adatokat is tartalmaznak. A felhasználók ezen a módon tehát a törzsadatok létrehozásának időgényes folyamata nélkül is elkezdhetik a tervezést. További gyakorlati előny, hogy amennyiben a tárolt készülékadatot már módosítottuk, a változás a frissítés során automatikusan mentésre kerül.
Különböző szűrési lehetőségeket, például előszűrőket lehet hozzárendelni egyes felhasználókhoz a beépített jogosultsági beállítási lehetőségeknek köszönhetően. Az alkatrészek gyorsabb kereshetősége pedig jelentősen felgyorsítja az egész tervezési folyamatot.

Közvetlen csere, pontos adatok

A módosított visszajelzési funkció segítségével a felhasználók e-mail útján közvetlenül a portálon keresztül léphetnek kapcsolatba a gyártókkal, ha az eszközadatok nem szerepelnek az adatbázisban, vagy a róluk tárolt adatok pontatlanok. A gyártók közvetlen választ kapnak a fontosabb kérdésekre: mennyi alkatrészadatot töltöttek le? Mely országokban használják a termékeket? Mely termékek a legérdekesebbek a felhasználók számára? A széles körű kiértékelés precíz adatokkal szolgál a termékmenedzsment és értékesítési osztály számára, akik az információk birtokában cselekvési akciótervet határozhatnak meg, és pontosan előre jelezhetik a termékek várható sikerességét. Az EPLAN a gyártók saját elektronikai termékkatalógusainak az EPLAN Data Portalba integrálásában is hatékony segítséget nyújt. A szolgáltatás a meglévő katalógusok és termékkonfigurációk migrációjától az új konfigurátorok fejlesztéséig terjed, a végeredmény pedig egy testreszabott elektronikus termékkatalógus, amely egyedi műszaki támogatást nyújt a felhasználóknak.

 

Data-Portal

Az Eplan Data Portal online adatbázisában – az új szolgáltatásoknak köszönhetően – minden, a mérnöki tervezéshez szükséges információ megtalálható, a letöltésekről készülő jelentés pedig értékes marketinginformáció a gyártók számára

Előnyök a felhasználók számára
  • az eszközadatok könnyű megtalálása,

  • minimális erőfeszítés a törzsadatok adminisztrálása során,

  • jelentős időmegtakarítás a mérnöki tervezésben,

  • emelt minőségű dokumentáció,

  • az interdiszciplináris folyamatok támogatása.

Előnyök a gyártók számára
  • újabb értékesítési csatorna kiépítése,

  • közvetlen kapcsolat mintegy 75 000 Eplan-felhasználóval,

  • transzparens információk a cég termékeinek használatáról,

  • az adatok átfogó kiértékelése,

  • közvetlen e-mail-kapcsolat a felhasználó és a gyártó között.

Az EPLAN Data Portal Professional videobemutatóját itt találja meg az érdeklődő: https://www.youtube.com/watch?v=BLc712lYLHM

 

EPLAN Software & Service

Az EPLAN Software & Service CAE-megoldásokat fejleszt, és a mérnöki folyamatok optimalizálásában nyújt segítséget. A standardizált eljárásoknak, az automatizált lépéseknek és a konzisztens munkafolyamatoknak köszönhetően ügyfeleinél hatékonyabban működnek a termékfejlesz­tési folyamatok. Az EPLAN testreszabott koncepciókat kínál rendszerei telepítéséhez, és standard megoldásokkal segíti azok akadálytalan integrációját a meglévő IT/PLM-környezetbe. Szolgáltatási portfóliójában megtaláljuk továbbá a megoldások testreszabását, a szakértői tanácsadást és a tanfolyamokat is. A termékfejlesztésnél fontos adatkonzisztenciáról a standard és egyedi ERP-, PDM- és PLM-interfészek gondoskodnak. A cég sikerét a következetes ügyfélközpontúságnak, a globális támogatásnak, az innovatív fejlesztéseinek és az interfészekhez fűződő szakértelmének is köszönheti. Az EPLAN a Rittal Software Systems leányvállalataként a világszerte 11 500 alkalmazottat foglalkoztató és 2011-ben 2,2 milliárd EUR-árbevételt generált Friedhelm Loh Group cégcsoport tagja. Ezáltal az EPLAN név garancia a folytonosságra és a beruházások biztonságára. Az EPLAN Németországban 7 városban, illetve világszerte 50 országban van jelen, és ezzel 45 000 ügyfelet és összesen több, mint 110 000 telepített szoftvert támogat világszerte. A „Hatékony Tervezés” vállalati mottó az optimalizált, hatékony eljárásokban való szakértelmet és tapasztalatot hangsúlyozza ki, amely hosszú távú versenyképességet eredményez a cégek számára.

www.EPLAN.hu

 

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735, fax: +36 23 420 367
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

Még több EPLAN

 

Címkék: Data Portal Professional | online termékkatalógus