Skip to main content

Beckhoff automatizálási technológia a Hannover Messe 2016 szakkiállítás Microsoft-standján

Megjelent: 2016. június 13.

beckhoff termektukorKözvetlen kapcsolódás a Microsoft felhőjéhez a Beckhoff új, Azure™ minősítésű be-kimeneti moduljaival

A Beckhoff a Hannover Messe 2016 szakkiállítás Microsoft-standján új IoT-termékeit állította ki, amelyek segítségével az automatizálási és terepi szintek könnyedén összeköthetők az Azure™-felhővel. A szabványos adatátviteli protokollokat – mint például az OPC UA vagy az AMQP – alkalmazó hardver- és szoftvertermékek révén az összes jel, valamint a terepi buszrendszerről és eszközökről származó adat egyszerűen továbbítható az Azure™-felhőbe.

 

Az EK9160 típusú, új IoT-buszcsatoló a Beckhoff EtherCAT be-kimeneti moduljai és a Microsoft Azure™-felhő között létesít közvetlen kapcsolatot, mindenféle további járulékos vezérlőprogram nélkül. A buszcsatoló ezáltal lehetőséget ad arra, hogy a be-kimeneti adatokat egyszerűen és szabványos módon kezeljük felhőalapú kommunikációs és adatfeldolgozó eszközökkel. E tekintetben az eszköz Azure™-minősítése fontos képességre utal: egy belső weboldalon keresztül fennakadásmentesen, egyszerűen konfigurálható kapcsolattal biztosít átjárást az Azure™ IoT-tartományába. A Beckhoff az XTS lineáris szállítórendszer (eXtended Transport System – XTS) és egy anyagmozgató robot alkotta moduláris gyártósor példáján keresztül szemléltette, hogy az ipari folyamatok milyen gyorsan integrálhatók az Azure™-felhőbe. A folyamatváltozók – mint például az energiafogyasztással vagy állapotfelügyelettel kapcsolatos adatok – tárolása és elemzése egyaránt az Azure™-felhőben történik, ezáltal pedig előrejelző karbantartással fokozható a megfigyelt rendszerek rendelkezésre állása.
A TwinCAT IoT-szoftvercsomag számos olyan elemet tartalmaz, amelyek segítségével a vezérlőn MQTT- és AMQP-funkciók közvetlenül valósíthatók meg, funkciómodulok beépítése révén. Emellett a TwinCAT IoT adatkezelő (Data Agent) alkalmazás egyszerűen konfigurálható átjárót is képez, amely nem csupán a TwinCAT 3-rendszer fejlett vezérlőinek adatait továbbítja, hanem TwinCAT 2-rendszerből érkező folyamatadatokat is feldolgozza külső gyártók rendszereiből származó, a Microsoft Azure™ kommunikációs szolgáltatások számára OPC UA-protokollal átadott adatokkal együtt.
Az említetteken kívül a Beckhoff bemutatta – szintén a Microsoft standján – a világ első, Windows 10 „IoT Core Pro”-szoftvert futtató ipari automatizálási vezérlőjét is, a CX51xx sorozatú beágyazott PC-t. A vezérlő egy fogyasztó teljesítményfelvételi adatait gyűjtötte be, a folyamatinformációkat pedig szabványos kommunikációval feltöltötte az Azure™-felhőbe. A Beckhoff, az OPC UA munkacsoport közzétételi/előfizetői (Pub/Sub) eljárásának első megvalósítójaként ezúttal is a világon elsőként mutatta be a közvetlen OPC UA-AMQP-kapcsolatot, amely direkt átvitelt valósít meg a különféle eszközök és az OPC UA-AMQP Azure™-felhő szolgáltatásai között.

beckhoff termektukor

A Beckhoff új IoT-hardver- és szoftvertermékeivel gyors, könnyen konfigurálható adatkapcsolatot képes létesíteni az automatizálási és terepi szint, valamint a Microsoft Azure™-felhő között

Különféle megrendelői szegmensek és ipari célcsoportok

A Beckhoff automatizálási technológiája által biztosított IoT-eszközök és Azure™ felhőszolgáltatások között hidat képező, egyszerűen kezelhető adatkapcsolati megoldás az ipar bármely területén használható. Egyrészt alkalmazható a moduláris érzékelők információinak továbbításától az ipari robotok adatkapcsolatának biztosításáig. Másrészt lehetőségei kihasználhatók különféle gépekben és rendszerekben, szélturbinákban, épületekben és városi infrastrukturális létesítmények rendszereiben egyaránt.
A Beckhoff automatizálási technológiája által kínált előnyök számtalan területen kiaknázhatók. Néhány példa ezekre a képességekre és lehetőségekre:

  • A világ első ipari automatizálási szoftvere, amely Windows 10 IoT Core Pro-szoftvert és Azure™-felhőhöz kapcsolódó, integrált, OPC UA-AMQP adatkezelési megoldást tartalmaz (használható többek között gyártásban, illetve gépek és épületek felügyeletében energiafogyasztási adatok gyűjtése céljából),

  • Különösen hatékony, 36 magot tartalmazó sokmagos vezérlők, melyek Windows 10 IoT Enterprise-rendszert futtatnak; ez kihasználható okosgyárak vezérlésében (gyártástervezés),

  • Egyszerűen konfigurálható adatkapcsolat ipari alkalmazások és Azure™-szolgáltatások között,

  • Nagymértékben integrált vezérlési megoldás méréstechnikai összeállításokhoz, logikai vezérléshez és felhőalapú szolgáltatásokhoz.

 

BECKHOFF Automation Kft.

1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu, www.beckhoff.com/TwinCAT-IoT

Még több Beckhoff

Címmkék: Hannover Messe | felhőszolgáltatás