Skip to main content

Automotive Hungary 2015 – hasznos látogatói infók

Megjelent: 2015. október 26.

Automotive2015 wideHarmadik alkalommal rendezi meg idén október 28–30. között a HUNGEXPO Zrt. a Budapesti Vásárközpontban az AUTOMOTIVE HUNGARY-t. A nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás az egyetlen olyan esemény Kelet-Közép-Európában, ahol a járműgyártás teljes spektruma képviselteti magát.

 

AUTOMOTIVE HUNGARY – A SZAKMA ÜNNEPE

A négy Magyarországon gyártóbázissal rendelkező autóipari cégen (Audi, Mercedes, Opel, Suzuki) kívül most először a BMW is saját standdal képviselteti magát. Az autógyárak mellett olyan „nagy nevek” is itt lesznek az első körös beszállítók közül, mint a Bosch, a Takata, a Flextronics, a National Instruments, az SMR, a LUK Savaria, a BPW-Hungária, a Rába, ZF, Shinwa vagy a Thyssen Krupp. Rajtuk kívül sok másod- és harmadkörös beszállító is részt vesz a kiállításon, valamint számos cég a kapcsolódó iparágakból (pl. automatizálás, csomagolás, logisztika). A külföldi cégek között idén első alkalommal itt vannak a török gyártók és fejlesztők is.

Az AUTOMOTIVE HUNGARY társrendezvénye a most 24. alkalommal megrendezett AUTÓTECHNIKA – Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, ahol elsősorban a szerviztechnika, garázsipar és diagnosztika kiállítói mutatják be termékeiket, fejlesztéseiket. Az AUTÓTECHNIKA kísérőeseményeként az „F” pavilonban lesz látható az 5. Auto+Motor+Sport Expo. A technikai sportok interaktív fórumán a látogatók testközelből ismerhetik meg a sportágakat, a kapcsolódó termékeket, szolgáltatásokat, és találkozhatnak kedvenc versenyzőikkel.

A rendezvény iránt évről-évre egyre nagyobb az érdeklődés. Idén 11 ország 300 kiállítójára számítunk. Ez a tavalyihoz képest csaknem 15%-os bővülést jelent. A kiállításcsokor növekedése miatt a rendezvényt ezúttal a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpont legnagyobb pavilonjában, az „A” pavilonban rendezzük!

A kormány évek óta kiemelt figyelmet fordít az autóiparra, ezen belül is a hazai beszállítói hálózat támogatására és fejlesztésére. Ennek jele, hogy az idei kiállítás szakmai partnerei között ott van a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (HIPA) valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium, és a rendezvényt Szijjártó Péter miniszter nyitja meg.

Üzlet, tudomány karrier

Az autóipar hatékonysága a gyártók és beszállítók mellett elsősorban a kutatás-fejlesztésen, valamint a szakmai képzésen múlik. Ezért az idei kiállításcsokor három fő tartópillérre épül: üzlet, tudomány, karrier. Ehhez kapcsolódnak az AUTOMOTIVE HUNGARY programjai és a kiállítás ideje alatt rendezett szakmai konferenciák.

A kiállítás első napján a nagy színpadon ülnek egy asztalhoz a hazai autógyártók első számú vezetői és a kormány képviselői.

A kerekasztal beszélgetés témái: versenyképesség a régióban és régiók között; merre tart az autóipar; a K+F+I jelene és jövője a magyar autóiparban; a munkaerő mobilitás és képzés aktuális kérdései; a beszállító lánc fejlesztése – KKV-k, rendszerintegrátorok, OEM-ek együttműködése, export-képesség tovább növelése.

A kiállítás tudományos szekciójában a többi között olyan témák kerülnek terítékre, mint a gépjárművek újrahasznosítása és a robottechnológia fejlődése.

Részletek: http://automotivexpo.hu/hu/programok

Beszállítói Fórum

Szervezők: Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Szövetsége (MAJOSZ) és a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

Orosz-magyar beszállítói fórum

A HIPA által szervezett fórumon a többi között ismertetik az orosz autópiacon készült kutatás eredményeit.

AUTOMOTIVE HUNGARY Techtogether

A műszaki egyetemekhez kapcsolódó járműépítő csapatok háromnapos versenye olyan sokoldalú, hiánypótló program, amely felvonultatja a járműipar kiemelkedően tehetséges reménységeit, lehetőséget teremt fejlesztéseik, terveik megismerésére.

A megmérettetésen a hazai felsőoktatási intézményeknek kiírt autóipari versenyek legjobb 17 csapata vesz részt.

Részletek: http://automotivexpo.hu/hu/automotive-techtogether

AUTOMOTIVE HUNGARY Állásbörze

A kiállítók által kínált nyitott pozíciókra segít jelentkezőket találni, illetve a látogatóknak segít eligazodni az ajánlatok között.
Részletek: http://automotiveallasborze.hu/

Járműipari Életpályamodellek

Az iskolától a munkahelyig. Közös standon mutatkoznak be az egyes járműipari régiók ipari, oktatási és önkormányzati szereplői: Győr, Miskolc, Vas-Zala Nyugat-Pannon régió.

Kiemelt szakmai partnerek

Magyar Gépjárműipari Egyesület (MAGE)

Magyar Járműalkatrész-gyártók Országos Egyesülete (MAJOSZ)

Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA)

Együttműködő partnereink

Autopro.hu

Jobline.hu

Frissdiplomás Kft.

Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara

Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara

Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara

Nemzeti Kereskedőház Zrt.

Médiapartnereink

Autószektor.hu

Autótechnika

Az Autó

Camion Truck&Bus

ElektroInstallateur

Elektronet

Gyártástrend

HVG

Index

InfoRádió

Magyar Elektronika

Műszaki Magazin

Supply Chain Monitor

TechMonitor

Technika Műszaki Szemle

Totalcar

HASZNOS INFORMÁCIÓK

Nyitva tartás: 2015. október 28-30. 10-17 óráig

Autótechnika kiállítás: október 28-31. 10-17 óráig (szombaton csak a III.
kapun keresztül lehet megközelíteni)

Belépés: a szaklátogatók regisztrációt követően ingyen léphetnek be a
területre, valamint előzetesen tárgyalási időpontot is foglalhatnak a
kiállítóknál. 

 

ME Automotive 2015 Egyuttm Banner ingy belepojegy

 

 

 

 

 

Online szakmai regisztráció az ingyenes belépésért: 
www.automotivexpo.hu/magyarelektronika