Skip to main content

Samsung – Exynos processzor

Megjelent: 2018. május 14.

samsungA Samsung bemutatta új mobilprocesszorát, az Exynos 7 Series 9610-et. A 10 nm-es FinFET technológiájával készült chip multimédiás élményt nyújt a csúcsminőségű okostelefonok számára AI alapú képfeldolgozással és 480 kép/mp-es lassított felvételekkel.

 

A processzor négy 2,3 gigahertz (GHz) teljesítményű Cortex-A73 magot és négy 1,6 GHz-es Cortex-A53 magot tartalmaz az alkalmazások gyors betöltésére és több feladat párhuzamos futtatására. A GPU egy második generációs Bifrost-alapú ARM Mali-G72, amely reálisabb és magabiztosabb grafikát hozhat a mobileszközökön. A chip kiemelkedő képessége a fejlett arcfelismerő funkció, amellyel a látás és képfeldolgozás neurális hálózati motorral van összekapcsolva. Ez lehetővé teszi a kamera számára, hogy felismerje az olyan arcokat, amelyek nem előre néznek vagy részben takarásban vannak, mint a haj vagy a kalap. A chip több képkockát egyesít, amely növeli a jel-zaj viszonyt és a fényerőt a gyenge fényviszonyok között készített képek javítása érdekében. A beágyazott Cortex-M4F alapú kis teljesítményű érzékelő hub hatékonyan, valós időben kezeli az érzékelőket – lehetővé téve az azonnali visszajelzést igénylő alkalmazásokat, például a gesztusfelismerést vagy a környezetmegfigyelést a fő processzor felébredése nélkül.

samsung

A folyamatosan összekapcsolt és zökkenőmentes mobil szélessávú kapcsolatok támogatása érdekében a lapkán van egy beágyazott LTE modem. A processzor vezeték nélküli kommunikációs technológiákkal is rendelkezik, mint például a 802.11ac 2 × 2 MIMO Wi-Fi, Bluetooth 5.0, valamint az FM rádió.

 

www.news.samsung.com