Skip to main content

Saját márkás teszt- és mérőberendezések

Megjelent: 2024. január 15.

Farnell mérőberendezések bevezető kép a cikkhezHogyan ösztönzi a gyorsan változó piac az eszközök iránti érdeklődést és keresletet?

A közelmúltban számos globális kihívás érte a piacot, beleértve a kínálat elérhetőségét és az emelkedő költségeket, amelyek megnehezítik a felhasználók, például a nehéz helyzetben lévő laboratóriumok számára, hogy a szükséges típusú és mennyiségű teszt- és mérőberendezéseket finanszírozni tudják. A csúcskategóriás ké­szülékekhez kapcsolódó magas ár sok laboratóriumban nemcsak a rendelkezésre álló berendezések típusának bővítését akadályozhatja, hanem még abban is visszatarthatja őket, hogy a vizsgálati és mérési képességek széles skáláját kínálják.

 

A költséges csúcskategóriás berendezések beszerzésének csábító alternatívája kétségkívül az olcsóbb eszközök választása, amelyek funkcionalitása azonban elkerülhetetlenül korlátozott, sőt nem mindig rendelkeznek olyan tanúsítással sem, amelyet a laboratóriumban használt berendezések esetében elengedhetetlennek tartanak. A szokásos gazdaságossági szabály a teszt- és mérőeszközök esetében is ugyanúgy érvényesülhet, mint bárhol máshol – ha kevesebbet fizet, nem szabad meglepődnie azon, hogy korlátozott funkcionalitással dolgozva kompromisszumot kell kötnie a minőség és a megbízhatóság terén. A Farnelltől származó saját márkás berendezések azonban ígéretesebb, megbízhatóbb alternatívát kínálhatnak, ahol a felhasználónak nem kell hatalmas kompromisszumokat kötnie.
Sok laboratóriumnak egyszerűen nincs szüksége a drága teszt- és mérőberendezések által nyújtott magas szintű képességekre, ezért ha mégis azok mellett dönt, akkor pénzt fektethet egy olyan eszközbe, amely számos olyan fejlett funkciót tartalmaz, amiket soha nem használnak. A rosszul csoportosított költségvetés helyett tehát a saját márkás berendezésekbe való befektetés értékes alternatíva lehet.

 

Farnell sajátmárkás mérőberendezések 1

 

Értékteremtés

Sok laboratórium Európa-szerte – különösen, amely több vizsgálóban is ugyanazokat a berendezéstípusokat használja – az alacsonyabb kategóriájú, „Tier 2”, saját márkás vizsgálati berendezésekhez fordul. A Farnell globális elektronikai forgalmazóként azt tapasztalta, hogy az ügyfelek értékelik ezt a fajta alternatívát. Akár egy olcsó digitális multimétert keresnek nagyon speciális vizsgálati célokra, akár olyan oktatási környezetben dolgoznak, ahol a laboratóriumban legfeljebb 25 tápegység és 30 kalibrálóeszköz található, egyszerűen szükségtelen egy drága, kifinomult funkciókkal teletömött készülék.
Fontos megjegyezni, hogy egyes forgalmazóktól – mint a Farnell – származó Tier 2 berendezések esetében a megfizethető ár nem jelent alacsonyabb minőséget. Természetesen számos funkció nem lesz elérhető azok közül, amelyek a csúcskategóriás társaiknál elérhetők lennének, de a saját márkás berendezések szépsége abban rejlik, hogy alkalmazások széles skáláján képesek működni, sokkal kedvezőbb áron. Túl sok laboratórium jut arra a következtetésre, hogy olyan funkciókért fizet, amelyekre nincs szüksége, és a Tier 2 készülékek ki tudják küszöbölni ezt a problémát.
A Farnell ennek a bővülő piacnak a szem előtt tartásával fejlesztette ki a Multicomp Pro saját márkás termékcsaládját, amely megfelel az ügyfelek által megkövetelt minőségi szabványoknak, az általuk igényelt értéken. A vállalat azonosította a piaci réseket, ahol saját márkás alternatívái szükség esetén előállíthatók, mivel mindig a vásárló igényei az elsődleges fontosságúak.

 

Farnell sajátmárkás mérőberendezések 2

 

Elkötelezett a megfelelés iránt

Az olcsó termékeknek természetesen nemcsak a minősége jelenthet gondot a vásárlók számára, hanem az is, hogy megfelelnek-e a legújabb előírásoknak. Az ezzel kapcsolatos félelmeket eloszlathatja, ha olyan megbízható forgalmazótól vásárol, aki elkötelezett amellett, hogy minden berendezést az aktuális előírásoknak megfelelően teszteljen, mielőtt eladásra kínálja.
Mivel a Farnell minden általa kínált termékért felelősséget vállal, biztosítja, hogy minden megfelelőségi követelmény teljesüljön, és a termékek teljeskörűen tanúsítottak legyenek, mielőtt piacra kerülnének. A tesztmérnökök minden elektromos berendezésen teljes körű biztonsági és működési ellenőrzést végeznek, és egyedi vizsgálati jelentéseket készítenek. A termék csak akkor kerül piacra, ha az összes dokumentációt jóváhagyták. Ez egy hosszadalmas folyamat lehet, de elengedhetetlen ahhoz, hogy a szállítók és a felhasználók teljes mértékben megbízhassanak az általuk választott berendezésekben. A piac mindig megnyugodhat, hogy bár a saját márkás termékek jóval kevesebbe kerülnek, mint a csúcskategóriás alternatívák, a Farnell esetében ezek mindig megfelelnek a célnak.

 

Elérhetőség

A rendelkezésre állás egy másik terület, ahol a saját márkás tesztberendezések jobb alternatívát jelenthetnek, mint a drágább márkás termékek, amelyeket néha előbb dobnak piacra, minthogy a vásárlók számára könnyen elérhetővé válnának. Ezek a nagy keresletű eszközök is szenvedhetnek a hirtelen megugró megrendelésektől, amelyek kiüríthetik a készletet. A Farnell biztosítja teljes mértékű alkalmasságát, s hogy saját márkás termékei mindig raktárkészleten vannak és rendelkezésre állnak már akkor, mielőtt bevezetnék őket az ügyfelek részére, és ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy a változó piaci erőkre sokkal mobilisabbban tudjon reagálni.
Ezen okok – és még sok más – miatt egyértelműen növekszik a Tier 2 teszt- és mérőberendezések piaca, különösen olyan alkalmazásokban, ahol több eszközre van szükség. A Multicomp Pro készülékcsaládot kifejezetten ennek az igénynek a kielégítésére fejlesztették ki.
Bár a Tier 1 berendezések specifikációja ehhez képest nyilvánvalóan szélesebb lesz, mint a Tier 2 berendezéseké, egy laboratóriumnak nem szabadna fizetnie azért, amire nincs szüksége. A saját márkás megoldások meggyőzőek a laboratóriumok és az egyéni felhasználók számára, akiket egyébként korlátozna a csúcsminőségű berendezésekhez szükséges beruházás. A saját márkás ügyfelek biztosak lehetnek abban, hogy nagy teljesítményű és megbízható teszt- és mérőberendezéseket szerezhetnek be, amikor szükségük van rá, és elérhető áron.

Szerző: Steve Jagger Marsh – Termékszegmens-vezető, Saját márkás teszt, szerszámok és gyártási eszközök, Farnell

Farnell element14
Ingyenesen hívható telefonszám: 06 80 016 413
Műszaki támogatás e-mailben: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
http://hu.farnell.com
www.element14.com

 

#46b55a