Skip to main content

Rugalmas kommunikációs képességekkel rendelkező, univerzális UPS-család

Megjelent: 2021. augusztus 27.

Beckhoff lidAz új, CU81xx-sorozatú szünetmentes tápegységeket univerzális felhasználásra tervezték. Elsősorban rugalmas csatlakozási lehetőségeiknek köszönhetően – amelyek közé az egykábeles technológia (OCT) szünetmentes tápegységek számára kifejlesztett változata is tartozik – rendkívül széles körben használhatók.

 

Illeszkednek többek között a Beckhoff által kínált összes eszközhöz – külön kiemelve az ipari PC-ket, a panel PC-ket és a beágyazott PC-ket –, valamint más gyártók termékeivel is összekapcsolhatók. A Beckhoff ipari PC-ivel együtt használva rendkívül hatékony kábelezés alakítható ki az UPS-OCT technológia segítségével, amely a 24 V-os egyenfeszültségű táplálást és a kommunikációs adatforgalmat egyetlen kábelen viszi át.
A CU81xx-sorozatú szünetmentes tápegységek hátlapra, vagy DIN-kalapsínre rögzíthetők. Jelenleg egy kapacitív és két áthidaló akkumulátoros változat érhető el:

  • CU8110-0120: kapacitív (0,9 Wh), legfeljebb 120 W kimeneti teljesítményt szolgáltató szünetmentes tápegység;

  • CU8130-0120: kapacitív (15 Wh), legfeljebb 120 W kimeneti teljesítményt szolgáltató szünetmentes tápegység;

  • CU8130-0240: áthidaló akkumulátoros(30 Wh), legfeljebb 240 W kimeneti teljesítményt szolgáltató szünetmentes tápegység.

Az áthidaló akkumulátoros változatok nikkel-fémhidrides (NiMH) cellái az előlap felől könnyen cserélhetők. Ehhez a szünetmentes tápegységet nem kell sem szétszerelni, sem a DIN-kalapsínről leszerelni. Az akkumulátormodul cseréjéhez mindössze két fedőlapi csavart kell kicsavarozni.

 

Beckhoff

A szünetmentes tápegységek új családja jelenleg egy kapacitív (bal oldalt) és két áthidalóakkumulátoros egységből áll

 

Az egykábeles technológia nyújtotta rendkívüli előnyök

A termékcsalád különlegessége, hogy rugalmas kommunikációs képességgel rendelkezik, ami lehetővé teszi a szünetmentes tápegységek állapotadatainak diagnosztikai vagy konfigurálási célú kiolvasását. Minden megfelelő csatlakozófelülettel rendelkező, Windows 7 vagy 10 operációs rendszert futtató ipari PC a szokásos módon, USB 2.0 csatlakozáson keresztül ráköthető a tápegységekre. A legegyszerűbb esetben – például hagyományos PLC alkalmazásakor – digitális be/kimenetek is rendelkezésre állnak, tehát a vezérlő például be tud olvasni egy áramkimaradás-jelzést és megfelelően tud rá reagálni.
Az egykábeles UPS‑OCT technológiának köszönhetően – amelyet jelenleg a C6030 típusú ultrakompakt ipari PC, a CX52xx-sorozatú beágyazott PC-család és a CX2100-0024 típusú beágyazott PC-tápegység támogat – a szünetmentes tápegység sokkal kényelmesebben is rendszerbe építhető. A megoldás révén egyetlen 24 V egyenfeszültségű kábelen vihető át a tápfeszültség és bonyolítható le a szünetmentes tápegységgel folytatott kommunikáció. A telepítés így lényegesen egyszerűbbé válik, mivel az ipari PC közvetlenül a szünetmentes tápegységből mindössze egyetlen kábelen kapja meg mind a tápfeszültséget, mind az összes szükséges információt.
A jövőben a Beckhoff összes ipari és beágyazott PC-je támogatni fogja az UPS-OCT technológiát. (www.beckhoff.com/cu81xx)

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com