Skip to main content

Renesas GreenPAK – az iparágak közötti innováció ösztönzése

Megjelent: 2023. november 08.

EBV lidA Renesas GreenPAK konfigurálható vegyes jelű integrált áramkörök családja, amely kis méretű, költségkímélő és személyre szabott megoldást kínál számos rendszerszintű áramkör-kialakításhoz. A GreenPAK lehetőséget ad a NYÁK-méret, a BOM-költségek és a tervezési idő jelentős csökkentésére. A funkciók, a konfigurálhatóság és az IC család széles választéka miatt a tervezők a legtöbb iparágban, szinte bármilyen alkalmazásban használhatják a GreenPAK-ot.

 

A GreenPAK IC-k programozható vegyes jelű integrált áramköri családmegoldást kínálnak azokra a gyakori problémákra, amelyekkel a rendszerszintű áramkörtervezők szembesülnek. A rendkívül alacsony fogyasztású GreenPAK™ család digitális és analóg alkotóelemek széles készletét tartalmazza. A GreenPAK szolgáltatásai és konfigurálhatósága miatt a lehetséges alkalmazások körének csak a képzelet szab határt. Megfelelő motivációval a tervezők szinte bármilyen alkalmazásban használhatják a GreenPAK-ot a legtöbb iparágban.

 

GreenPAK tervezési példák: GreenPAK Cookbook

A Renesas által a tervezők rendelkezésére bocsátott GreenPAK Cookbook („Receptkönyv”) a GreenPAK eszközök gyakorlati alkalmazásainak széles skáláját sorakoztatja fel. Ez az átfogó útmutató két területet érint: www.renesas.com/us/en/document/mat/greenpak-cookbook

 • A technikák egy vagy néhány makrocella felhasználásával végrehajtott feladatra összpontosítanak
 • Az alkalmazások leírják, hogyan lehet a technikákat összekapcsolni egymással valódi, értékes alkalmazások létrehozása érdekében

Minden alkalmazáshoz tartozik egy letölthető GreenPAK tervfájl, amely lehetővé teszi a terv megtekintését és testreszabását.

 

Saját tervezés készítése a receptkönyvvel

A GreenPAK Cookbook olyan egyszerű, valós alkalmazásokat ismertet, amelyek bemutatják a GreenPAK IC-k képességeit. Ezek az eszközök bőséges makrocellákkal és funkciókkal rendelkeznek, amelyek túlmutatnak a Cookbook anyagán. A GreenPAK technológia lehetővé tette a tervezők számára, hogy számtalan egyedi tervet készítsenek, bővítve, kombinálva és személyre szabva az alapvető alkalmazásokat, gyakran a receptkönyvben leírtakhoz hasonlókat. Például a „Basic Sequencer” alkalmazás és a „4. fejezet: Biztonsági jellemzők” elemeinek kombinálásával egy egyéni önszabályozó szekvenciáló alkalmazás hozható létre.

 

EBV RenesasGreenPAK 1

GreenPAK egyedi megoldás

 
Az ilyen integrált megoldások, bár bonyolultabbak, csak a töredékét használják a rendelkezésre álló makrocelláknak. A rendelkezésére álló GreenPAK IC-k teljes választékával gyakorlatilag korlátlanok a lehetőségek a Cookbook kialakításainak módosítására. Akár meglévő terveket adaptál, akár ebből az erőforrásból építi be technikáit saját alkotásaiba, az innováció szabadsága teljes mértékben az Öné.

 

Alkalmazási példatár

A GreenPAK™, HVPAK™, AnalogPAK™ és Power GreenPAK™ termékek átfogó alkalmazási esetei különféle tervezési példákat mutatnak be, gyakorlati betekintést nyújtva a beágyazott funkciók és a makrocellák reflektorfényébe. Az ingyenes Go Configure Software Hub – amely nem igényel programozási nyelvi ismereteket – segítségével hozzáférhetők ezek a fájlok, megtekinthetők az áramköri tervek és személyre szabott változtatások hajthatók végre.
Ezzel a szoftvereszközzel egyszerűen készíthetők egyedi áramkörtervek, szimulációk, emulálhatók és programozhatók a GreenPAK eszközök. A kevésbé gyakorlottak és szakértők számára egyaránt tervezett intuitív tervfájlok lehetővé teszik ezen tervek zökkenőmentes feltárását, adaptálását és integrálását a projektekbe.

 

EBV RenesasGreenPAK 2

 

 A Go Configure Software Hub nézete

 A GreenPAK használatának fő előnyei a következők:

 • Különféle vegyes jelű termékek magas szintű integrációja egyetlen alkatrészben
 • Egyedi megoldás létrehozásának képessége, amely kiemelkedik a standard diszkrét megoldások közül
 • Jelentős megtakarítás a nyomtatott áramkör méretében
 • Az energia hatékony felhasználása és az alvó üzemmód megvalósítása a még alacsonyabb energiafogyasztás fenntartása érdekében
 • Könnyen módosítható konstrukciók és menet közbeni változtatások lehetősége – a fejlesztőeszközök gyors emulációt és programozást tesznek lehetővé. A terv minden változását regisztrálja a szoftver, és egy új ellenőrző kódot generál a módosí­tások nyomon követésére
 • Világszerte elérhető alkalmazások támogatása NRE-díjak nélkül, és az iparág legrövidebb szállítási határideje
 • Magas szintű biztonság a hardveres zárolási funkcionalitásnak köszönhetően – nem lehet kiolvasni a tervet a zárolás után

 

EBV RenesasGreenPAK 3

GreenPAK fejlett fejlesztőkártya – univerzális eszköz bármely GreenPAK IC programozásához

A GreenPAK Cookbook áttekintést nyújt a rendelkezésre álló blokkokról, és bemutatja a tervezési példákat. A rendelkezésre álló alkalmazási példák könyvtára több mint 350 felhasználási esetet tartalmaz arról, hogyan használhatók ezek az áramkörök az alkalmazások széles körében.

 

HATÉKONY ALCSALÁDOK A GREENPAK PORTFÓLIÓBAN:

Renesas HVPAK™ SLG47115V HVPAK™ programozható vegyes jelű mátrix 24 V-os nagyfeszültségű jellemzőkkel

Az SLG47115 egyesíti a vegyes jelű logikát és a nagyfeszültségű H-híd funkcionalitását egy apró 2 mm × 3 mm-es QFN tokban. Az integrált H-Bridge / kettős Half-Bridge funkció lehetővé teszi a különböző terhelések meghajtását kimenetenként akár 3 A-ig, akár 26,4 V feszültséggel. Az SLG47115 fejlett PWM makrocellák lehetővé teszik több motor meghajtását különböző PWM frekvenciákkal és munkaciklusokkal. Ez a rendkívül sokoldalú eszköz lehetővé teszi a vegyes jelű funkciók széles skálájának tervezését a nagyfeszültségű képességek mellett egy apró és termikusan hatékony IC-n belül.

 

EBV RenesasGreenPAK 4

Renesas HVPAK™ SLG47115V

Főbb jellemzők

 • Két műveleti erősítő konfigurálható sávszélességgel
 • Műszererősítő mód, beleértve a 3. belső műveleti erősítőt
 • Két 10 bites digitálisan változtatható ellenállás
 • Felhasználó által definiált automatikus kivágási eljárás két független analóg csatornához

Alkalmazások

 • Elektromos szerszámok, intelligens otthon, nyomtatók, konyhai készülékek
 • Szórakoztatóelektronika, motormeghajtók, játékok
 • Videó, biztonsági kamerák, intelligens zár, ventilátor
 • MOSFET adatvezérlők, LED-vezérlés

 

Rendelkezésre álló eszközök

 • SLG47115V-SKT – SLG4SA20HV-20 × 30 aljzatadaptert és 50 SLG47115V mintát tartalmaz
  – *a GreenPAK fejlesztői kártyával együtt használható
 • SLG47115V kísérleti kártya – minden tulajdonsággal és nagy áramerősséggel rendelkező tervek tesztelésére fejlesztették ki
  – *a GreenPAK fejlett fejlesztői kártyával együtt használható
 • SLG47115V-DIP 20 érintkezős DIP Proto kártya – tökéletes próbapanelhez és gyors prototípusokhoz
  – *a GreenPAK DIP fejlesztőkártyával együtt használható

 

Renesas AnalogPAK™ SLG47004

Az SLG47004 egy apró tokban egyesíti az opAmp-okat, a digitálisan változtatható ellenállás és számos egyéb konfigurálható analóg és digitális blokkot. Ez lehetővé teszi a kis méretű, költség- és energia­hatékony analóg front-end megoldások megvalósítását. 

Főbb jellemzők

 • Két műveleti erősítő konfigurálható sávszélességgel
 • Műszererősítő mód, beleértve a 3. belső műveleti erősítőt
 • Két 10 bites digitálisan változtatható ellenállás
 • Felhasználó által definiált automatikus kivágási eljárás két független analóg csatornához 

Alkalmazások

 • Nyomásérzékelő interfészek
 • Fotodetektor interfészek (transzimpedancia-erősítők, TIA)
 • FSR (erőérzékeny ellenállás) érzékelőinterfész
 • Hangolható aktív szűrők (akár 8 MHz-es sávszélességig)
 • PGA (programozható erősítők)
 • InAmp (műszererősítők)
 • Sample & Hold áramkörök

Rendelkezésre álló hardvereszközök

– GreenPAK Advanced Development Board (SLG4DVKADV) + SLG47004V-SKT
– GreenPAK DIP fejlesztőkártya + SLG47004V-DIP
– GreenPAK soros hibakereső kártya (GSD) + SLG47004V fejlesztőpanel

Az EBV Elektronik – mint vezető félvezető-forgalmazó Európában – széles gyártói portfóliójából a legújabb alkatrészek és félvezető-megoldások teljes és folyamatos ellátását garantálja. Vegye fel a kap­csolatot az EBV technológiai és piaci szakértőivel, hogy az alkalmazásaihoz az optimális megoldást választhassa!

Több mint disztribúció – EBV Elektronik!

 

Farkas Szabolcs
EBV Elektronik Kft.
1117 Budapest, Budafoki út 91–93.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ebv.com

 

#0b5a9a