Skip to main content

Raspberry Pi alapú ipari PC megoldások IIoT-környezetekbe

Megjelent: 2020. január 06.

RS Comp2A különféle automatizálási piacokra szánt intelligens kommunikációs modulok – többek között terepibusz- és ipari Ethernet-alapú eszközök – professzionális fejlesztésével foglalkozó KUNBUS ipari számítógépeket, PLC-ket és mérésadatgyűjtőket, valamint ember-gép közötti kommunikációt lehetővé tevő interfész- (HMI) eszközöket gyárt. A cég egyik fontos termékcsaládja a Revolution Pi sorozat, amely a jól ismert Raspberry Pi platformon alapuló nyílt forráskódú és moduláris ipari PC-kből áll.

 

Ez a PLC-kre vonatkozó nemzetközi EN61131-2 szabványnak megfelelő innovatív, megbízható moduláris rendszer különféle központi vezérlőegységeket kínál (mint például RevPi Connect, RevPi Core és RevPi Core 3). A Raspberry Pi Compute modulon alapuló, DIN-sínes házakba szerelt termékek mindegyikéhez tartozik USB-, Ethernet- és HDMI-kapcsolat; nagyban kompatibilisek a Raspberry Pi 3 és a Raspberry Pi B+ modellel. Az alkalmazási követelményektől függően ezek az alapmodulok tökéletesen bővíthetők a megfelelő digitális vagy analóg I/O-modulok segítségével, valamint terepibusz-átjárókkal az ipari hálózatba való becsatlakoztatáshoz.

 

RS Comp


A nyílt platform elvének köszönhetően például a RevPi Connect átjáró maximális szabadságot kínál az ipari IoT- (IIoT-) projektekben való alkalmazáshoz, teljes körű root-jogosultsággal. DIN-sínes PC-ként vagy egyszerűen kis méretű vezérlőegységként alkalmazva, a rendszer a Raspbian operációs rendszer speciálisan módosított változatát használja valósidejű hibajavítással, emellett támogatja az általános IIoT-protokollokat (például MQTT és OPC UA). Az egyéni alkalmazások különféle nyelvek használatával programozhatók, többek között a Node-RED, a Python vagy közvetlenül a C programnyelven.

 

RS Comp2


Emellett a RevPi Connect bővítőmodulok használata nélkül továbbfejleszthető PROFINET, Ethernet IP, EtherCAT, Modbus TCP és Modbus RTU funkciókkal. A termék Ethernet-interfészei például lehetővé teszik az IT- és automatizálási hálózatokba való integrálást és az adatátvitelt a gyártási környezetből a felhőbe.

 

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com