Skip to main content

Play before Pay

Megjelent: 2023. június 01.

igus lidAz igus tovább egyszerűsíti az alacsony költségű automatizálást a metaverzummal és az új kobotokkal

Az igus felgyorsítja az alacsony költségű automatizálás ütemét, és minden eddiginél egyszerűbbé és megfizethetőbbé teszi azt. Az olcsó hardver és a digitális innováció kölcsönhatása elérhető közelségbe hozza az automatizálás jövőjét. Íme néhány bizonyíték erre: a ReBeLmini – egy kobot 3 999 euróért és az RBTXperience – egy szoftver az egyszerű kereskedelmi robotprogramozáshoz. A virtuális „iguversum” tökéletes játszóteret kínál ahhoz, hogy a robotalkalmazásokat és a programozást könnyedén beindíthassuk, majd megvalósíthassuk.

 

A Hannoveri Vásár mindig fontos találkozóhelye az iparág legújabb fejleményeinek. Az igus idén is olyan digitális termékeket és megoldásokat mutat be, amelyek segítenek a vállalatoknak termékeik fejlesztésében és a költségek csökkentésében. Egy példa az alacsony költségű automatizálásra: az új kobotok, szoftverek és virtuális párhuzamos világok biztosítják, hogy még a robotikai kezdők is rövid időn belül belevághassanak az olcsó, költséghatékony automatizálásba. A hardveres kiindulópont egy igus műanyag robot, például az új ReBeLmini – egy igazi plug-and-play kobot –, amelynek ára mindössze 3 999 euró, beleértve a vezérlőszoftvert és a tápegységet is. Ez a robot öt tengellyel dolgozik, súlya 4 kg, 310 mm-es hatótávolsággal rendelkezik, 0,5 kg-os terheket mozgat, és percenként hét picket ér el +/- 1 mm-es ismétlési pontossággal. A ReBeLmini különösen alkalmas szűk helyen történő használatra, például a tesztautomatizálásra, de a kamerák minőségellenőrzése során és fej fölött is használható.

 

igus play before pay

Play before you pay – Játssz, mielőtt fizetnél
Konfigurálja virtuálisan a ReBeL-t az „iguversum”-ban, az igus új digitális eszközében, és távolról vezérelheti – ez csak egy a sok lehetőség közül, amelyek a jövőben még könnyebbé teszik az igus robotika felhasználói számára az alacsony költségű automatizálást (Forrás: igus GmbH)

 

Következő szintű mérnöki munka digitális eszközökkel

Az igus újonnan kifejlesztett digitális eszközei segítenek a vállalatoknak az egyedi robotikai hardverek gyors és egyszerű konfigurálásában, integrálásában és vezérlésében. A „Play before you pay” (Játssz, mielőtt fizetnél) elgondolásnak megfelelően az új RBTXperience szoftver lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kamerákat, megfogókat és robotokat, de gépvázakat és szállítószalagokat is kombináljanak és teszteljenek 3D modellel – olyan egyszerűen, mint egy számítógépes játékban. Az alkatrészek és felépítmények úgy húzhatók és ejthetők, ahogy a tervező szeretné, mindig kompatibilitási garanciával és azonnali árral. A CAD-fájlok egyetlen kattintással letölthetők a saját tervezőszoftverébe. „A Hannover Messe kezdetén minden, online eszközben konfigurált automatizálási megoldást elmentettünk az adatbázisunkba, és tervezési sablonként elérhetővé tettük más ügyfelek számára. Ezzel hatalmas tervezői közösséget kaptunk” – mondja Alexander Mühlens, az igus Low Cost Automation Business Unit vezetője.
Az RBTX online piactéren már több mint 300 megoldás érhető el, amelyek inspirációs forrásként szolgálnak az azonnali felhasználásra, és amelyek 95 százalékának beruházási költsége nem éri el a 12 000 eurót. Az igus azonban nemcsak a konfigurációt, hanem az alacsony költségű automatizálás vezérlését is leegyszerűsítette. Mintegy 30-60 perc alatt – akár programozási ismeretek nélkül is – intuitív szoftvert kínál a ReBeL robotok mozgássorozatainak meghatározásához. Az új AnyApp szoftver szintén a Hannover Messe 2023 kiállításon került bemutatásra és ez lehetővé tette az intuitív programozást más robotok esetében is. Az AnyApp különösen alkalmas olyan vállalatok számára, amelyek különböző gyártók robotjait kombinálják automatizálási megoldásokban, de nem akarnak több vezérlőszoftver-csomagot megtanulni.

 

Az iguversum – játékos mérnöki csúcsteljesítmény elérése a virtuális világban

Egy újabb fejlesztési lépés az iguversum, amelyet a 17-es csarnokban található új „igus digital” standon lehetett megtapasztalni. A felhasználók a világ minden tájáról virtuálisan interakcióba léphettek és együttműködhettek a projekteken anélkül, hogy fizikailag jelen lettek volna. Ez nemcsak időt takarít meg, hanem fenntarthatóbb is, mivel nincs szükség utazásra. Az iguversum egy együttműködési világ és egy digitális eszköz, amely minden műszaki fejlesztésben támogathatja a vállalatokat. A kiterjesztett valóság (XR) -technológiák, mint például a virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) lehetővé teszik az automatizálási megoldások tervezését, vezérlését és tesztelését a virtuális térben. Ez lehetőséget nyújt a munkavállalóknak, hogy távolról is hozzáférjenek veszélyes vagy kényelmetlen munkakörnyezetekhez anélkül, hogy fizikailag a helyszínen tartózkodnának.
A vállalatoknak biztonságosabbá tehetik munkakörnyezetüket, nagyobb elégedettséget és motivációt generálva a munkavállalók számára, és megkönnyítve az új szakemberek toborzását. „A jövőben látni fogjuk, hogy az emberek hogyan dolgoznak együtt a metaverzumban, és hogyan irányítják távolról a robotokat a virtuális világokból. Ez meg fogja változtatni a közös munka módját” – mondja Marco Thull, az igus GmbH vezető marketingaktivistája. Az igus olyan digitális eszközöket kínál majd a vállalatoknak, mint a szimulációk, előrejelzések és adatelemzések, amelyek túlmutatnak azon, amire az alacsony költségű automatizálás képes, hogy gyorsabbá és olcsóbbá tegyék folyamataikat. „Az új technológia soha nem ér véget. Továbbra is ezekre a kérdésekre kell összpontosítanunk: Mit nyer általa az ügyfél? Hasznos számára, vagy megszabadulhatunk tőle?” – mondja Thull. – „Az olcsó hardver, a szoftver és az XR kölcsönhatása a mesterséges intelligenciával összefüggésben lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy folyamatosan fejlesszék gépeiket és rendszereiket, és gyorsan alkalmazkodjanak ügyfeleik igényeihez, ami óriási versenyelőnyt jelent.”

 

 

Az IGUS GmbH
Az igus GmbH motion plastics termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Ezek a kenésmentes, nagy teljesítményű polimerek fejlett technológiai megoldásokat képviselnek, és hatékonyan csökkentik a mozgó alkatrészekkel járó költségeket. Az igus jól ismert globális piacvezető az energiaellátó rendszerek, a kifejezetten rugalmas kábelek, valamint a tribopolimer anyagú siklócsapágyak, lineáris csapágyak és csavarorsós meghajtások terén. A kölni székhelyű, családi vezetésű vállalat 35 országban van jelen, és világszerte 4900 dolgozót foglalkoztat. A cég 2021-es forgalma elérte a 961 millió eurót. A szakma legnagyobb tesztlaborjában alapos vizsgálatoknak vetik alá a különféle anyagokat és gépelemeket, ami egyedi innovációkat és magasabb szintű biztonságot eredményez. 234 000 árucikk rendelhető raktárról, és az élettartamuk is online kiszámítható. Az utóbbi évek során a cég tovább bővült, és olyan témákkal foglalkozó belső startupokat indított útjára, mint például a golyóscsapágyak és robotmeghajtások fejlesztése, 3D nyomtatás, az RBTX platform fejlesztése a költséghatékony és egyszerű robottechnológia jegyében, valamint az Ipar 4.0 megközelítés részeként alkalmazható intelligens „smart plastics” műanyagok gyártása. A környezetvédelem szempontjából lényeges legfontosabb kezdeményezések között van a használt e-chain láncok újrahasznosítását felkaroló „chainge” program, valamint egy műanyaghulladékból olajat előállító cégbe való betársulás.

 

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest,
Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu

 

#f48221