Skip to main content

pi-top: moduláris laptop Raspberry Pi 3 alapon – oktatási célra

Megjelent: 2017. november 28.

RS700 new pi top open keyboard frontLaptop-formátumú oktatási készletet kínál az informatika és a beágyazott elektronika szemléletes és élményszerű oktatásához a pi-top szervezet. A Raspberry Pi 3 alapú eszköz már rendelhető az RS Components-től.

 

 

Az RS Components (RS) készen áll a pi-top szervezet által bemutatott, legújabb generációjú pi-top moduláris laptop szállítására, amelynek fő rendeltetése a tanulás támogatása. A legújabb pi-top 14”-es, 1080p felbontású, full-HD képernyővel, akár 8 óra akkumulátor-élettartammal, teljes méretű kihúzható billentyűzettel, valamint a korszerű számítási kapacitással és az alkotói projektekhez szükséges extra teljesítménnyel rendelkező Raspberry Pi 3-mal jellemezhető. A laptop képernyője a vázba van beszerelve, készen csatlakoztatható a Raspberry Pi 3-hoz és tartalmazza a kábeleket használó hardvert. A felhasználók így a szoftvert, a tartozékokat és a betanítási/tanulási segédleteket tartalmazó pi-top ökoszisztéma előnyeit élvezhetik, hogy megértsék a számítástechnikát és a kódolási elveket, valamint megépítsék saját alkotói projektjeiket.
A kihúzható billentyűzet hozzáférést biztosít a Raspberry Pi 3-hoz, és tartalmaz egy mágneses kártyaszerelő sínt, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy továbbképezzék magukat a hardver kiterjesztésében. Az új pi-toppal együtt szállított haladó feltalálói készlet kiterjesztési lehetőségeket ad ledes fényekkel, moduláris mikrofon- és hangszóró-tartozékokkal, valamint a pi-topPROTO+-szal – egy HT-kompatibilis kártyával, amely egy deszkamodellező kártyát tartalmaz elektronikus áramkörök forrasztásmentes prototípusainak építéséhez.
„A pi-top moduláris laptopot egy egyszerű, önállóan felépíthető projekt formájában bocsátjuk rendelkezésre, amellyel a számítástechnika alapjai jól megérthetők, és ugródeszkának számít, hogy bőséges tapasztalatot lehessen gyűjteni a szoftver és hardver terén.” – mondja Simon Duggleby, az RS termékmarketing vezetője. –

 

RS700 new pi top action 1


„A legújabb változat erősebb, jobban használható és ma, a hivatalos bemutató napján készen állunk vevőink rendeléseinek kielégítésére.
Ahhoz, hogy felhasználóink kiaknázhassák az új laptop extra funkcióit és képességeit, a bevált pi-topOS Polaris szoftvercsomag oktató célalkalmazásokat tartalmaz, például a pi-topCLASSROOM testre szabható lecketervezőt, a pi-topCODER-t és a pi-topPROTO fizikai, számítástechnikai példákat.” A felhasználók élvezhetik az ismert eszközök, például a Scratch és a CEEDuniverse előnyeit is, amelyek segítenek a kódolási koncepciók tanulásában, valamint erőteljes beépített alkalmazásokat, mint a Google irodai csomag és a Chromium. A pi-topOS Polaris az egyedüli oktatástechnológiai platform, amelyet a UK Oxford Cambridge RSA (OCR) vizsgáló testület teljes mértékben jóváhagyott.
Az új pi-top máris rendelhető az RS-től az EMEA-országokban és az ázsiai/csendes-óceáni térség országaiban.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com

Még több Rs Components