Skip to main content

PCS 2019 Meeting – Teret adunk a folyamatirányításnak

Megjelent: 2019. június 13.

pcs lidÉszak-Magyarország egyik legszebb helyszínén, a lillafüredi Hotel Palotában ebben az évben is összegyűlnek a magyarországi folyamatirányítási szakma képviselői. A találkozó főbb célkitűzései közé tartozik, hogy szakmai konzultációs lehetőséget adjon a folyamatirányítás és a gyártás területén dolgozó szakembereknek.

 

 

A PCS – Process Control Systems Meeting 2019 találkozó a megszokott október végi időponthoz képest, a tervek szerint pár héttel később kerül megrendezésre. Az esemény szervezői a november 6-i megnyitót követően – amint azt az elmúlt több mint húsz éven át már megszokhattuk – két és fél napra várják a szakmai és baráti beszélgetésekre vágyó előadókat, kiállítókat és résztvevőket.
A tavalyi évben megkezdett profilbővítés eredményeként az idén is hangsúlyos szerepet kapnak majd a találkozó fő irányvonala, a folyamatirányítás mellett a gyártásautomatizálás, és a hozzá közvetlenül kapcsolódó területek is. Ennek megfelelően nem csak az előadások között, hanem a kiállításon, a workshopokon, valamint a kerekasztal beszélgetésen is teret biztosítanak a rendezők a folyamatirányítási szakterületek mellett a gyártásautomatizálási vonalnak is. és a megvalósult beruházásokat bemutató prezentációk lesznek hallhatók.
Minden szükséges információ – például az előadásokkal kapcsolatos infon is hangsúlyos szerepet kapnak majd a találkozó fő irányvonala, a folyamatirányítás mellett a gyártásautomatizálás, és a hozzá közvetlenül kapcsolódó területek is. Ennek megfelelően nem csak az előadások között, hanem a kiállításon, a workshopokon, valamint a kerekasztal-beszélgetésen is teret biztosítanak a rendezők a folyamatirányítási szakterületek mellett a gyártásautomatizálási vonalnak is.

 

pcs2


Az idei évben a vezérfonal az Ipar 4.0 gyakorlati megvalósulásának, tapasztalatainak bemutatása lesz. Ennek megfelelően a tervezett programban – már a megnyitótól kezdve – meghatározó lesz ez az irányvonal, aminek eredményeként találkozni lehet majd a hazai Ipar 4.0 vezérhajóinak számító mintagyárak és szervezetek előadásaival.
A témához szervezett kerekasztal-beszélgetést a hazai gazdaság fejlődését ösztönző – a kutatás-fejlesztés, a szakképzés, a logisztika, a környezetvédelem és foglalkoztatás terén is működő – IFKA (Iparfejlesztési Közalapítvány jogutódja) iparfejlesztési tanácsadójának vezetésével tervezzük levezényelni, ami önmagában garancia arra, hogy az Ipar 4.0 területén mozgó, tapasztalt szakértőktől halljunk véleményeket, tanácsokat. A beszélgetés elsődleges célja, hogy válaszokat adjunk arra a kérdésre, hogy miként lehet – akár kisebb – cégek életébe is beilleszteni az Ipar 4.0-ás megoldásokat.
A hazai Ipar 4.0 mintagyárak közül három vállalat is képviselteti magát egy-egy előadással. A kábelek, illetve kábelkötegek gyártásában bevezetett technikákról a közel 100 főt foglalkoztató Macher Zrt. tart előadást. Nagyobb vállalatként a Continental Automotive Hungary Kft. Ipar 4.0 mintagyárából várható előadás, amely fejlett és innovatív technológiák alkalmazását mutatja be a gyártásvizualizációtól kezdve az ellátási láncok, készlet- és termeléstervezés optimalizálásán és az energiafelhasználáson át a Big Data megoldásokig. A harmadik iránymutató előadást a ma már több mint 1000 főt foglalkoztató Festo-AM Kft. képviselőjétől hallhatjuk majd. Az előadásban a digitalizáció útján tett első lépésekről, és a pneumatikus alkatrészek gyártási értékláncára, valamint a teljes termelési folyamatra gyakorolt hatásairól, illetve annak eredményeiről hallhatunk majd.
A találkozó fő célja idén is, hogy szakmai konzultációs teret biztosítson a folyamatirányítás és a gyártás területén dolgozó szakembereknek egy olyan környezetben, ahol lehetőség van a marketing és értékesítés, kapcsolattartás mellett baráti beszélgetésekre is. A PCS találkozón évről évre table-top jellegű kiállításokkal, tematikus workshopokkal – az előre meghirdetett témák szakértői által vezetett – kerekasztal-beszélgetésekkel lehet találkozni.

 

pcs


Az előadások között ebben az évben is a legújabb technikai megoldások és a megvalósult beruházásokat bemutató prezentációk lesznek hallhatók.

 

Minden szükséges információ – például az előadásokkal kapcsolatos információk, és a jelentkezési határidők is – megtalálható a találkozó honlapján, a http://pcsmeeting.hu/PCS2019/ címen.

 

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.