Skip to main content

Ősszel: Electrosub, az elektronikai ágazat szakvására

Megjelent: 2017. április 13.

Electrosub logo szlogenMagyarország az elektronikai, elektrotechnikai iparban vezető pozíciót tölt be a régióban, és a nemzetgazdasági szerepe is jelentős. Az iparág azonban egyre élesebb versenyhelyzettel és kihívásokkal szembesül.

 

Az ágazat megítélése ma – súlyához mérten – szakmai, üzleti és társadalmi szempontból egyaránt alulreprezentált. Ez a multinacionális cégekétől a KKV-kig minden piaci szereplő számára kedvezőtlen. Ha az ágazat a kihívásokra megfelelő válaszokat keres, aktív cselekvésre van szükség. Ennek elősegítésére a MELT (Magyarországi Elektronikai Társaság) más szakmai szövetségekkel és a szakmédiával összefogva az elektronikai, elektortechnikai ágazatra fokuszáló rendezvény megvalósítását tűzte ki célul. Az Electrosub olyan komplex üzleti és szakmai fórum, ami élénkíti a piaci mozgást, elősegíti a kooperációs lehetőségek feltárását, a beszállítók és a multik párbeszédét, a személyes kapcsolatteremtést, a megoldás keresését az ágazat problémáira, és segíti az iparág lobbitevékenységét. Az Electrosubot középtávon regionális rendezvénnyé kívánjuk fejleszteni. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a rendezvény fővédnöke jó és időszerű kezdeményezésnek ítélte a fórumot, amelyhez hasonló már rég hiányzik az ágazat eseményeinek sorából. 

Electrosub illustr webre

A rendezvény súlypontjai a saját fejlesztésű termékek gyártása, értékesítése, az elektronikai, elektrotechnikai beszállítóipar, az innováció, a szolgáltatások, továbbá a humán erőforrások és az oktatás. 

Az Electrosub magja egy háromnapos konferencia, melynek programja szakmai, szakmapolitikai, HR, üzleti és egyéb aktuális témákra épül. Az előadók neves hazai és külföldi szaktekintélyek, szakpolitikusok és elismert cégek képviselői. Az előadások egy része angol nyelvű, tolmácsolással. A fő témacsoportok a kutatás-fejlesztés, a technológia, a konstrukció és tervezés, valamint a szakmapolitika, HR, az oktatás és az üzleti információk.
A részvétel iránt jelentős a kiállítói érdeklődés. A konferenciához kiállítás és szakmai kísérőrendezvények, programok, versenyek kapcsolódnak. A szakmai látogatók megnyerése és meghívása átfogó kampánnyal történik (DM akciók, médiakampányok, szponzori csatornák, látogató csoportokat tömörítő szervezetek, kamarák, oktatási intézmények bevonása, kiállítói meghívások stb.), aminek eredményeként a kiállítók jelentős számú látogatóra számíthatnak.

A kísérő események egyike egy forrasztási verseny egy rangos nemzetközi szervezet, az IPC / Association Connecting Electronics Industries szervezésében, ami korábban már több neves kiállításon megvalósult. A versenyen a profikon kívül, külön kategóriában, diákok is indulhatnak majd.

Az Electrosub szponzorai közt eddig az alábbi cégeket találjuk: IPC, Flex, BHE Bonn Hungary, Microsolder, Endrich, D&Társa, H TEST, Elas, Rohde&Schwarz, Messer Hungarogáz, Continental Automotive Hungary, Infineon, Microchip, Stannol, National Instruments, Ersa.

Szakmai támogatók: MELT, IPC, IEEE Hungary Section, Világítástechnikai Társaság, Magyar Innovációs Szövetség, Nemzetgazdasági Minisztérium, HIPA, Magyar Nemzeti Kereskedőház.

www.electrosub.hu

Még több Electrosub