Skip to main content

nVent SCHROFF – a moduláris teszt- és méréstechnikai alkalmazások szakértője

Megjelent: 2023. május 08.

nvent lidAz nVent SCHROFF az 1962-es németországi alapítása óta az innováció szinonímája, kezdve az euro board subrack rendszer kifejlesztésével, amely hozzájárult a 19”-os szabvány univerzálissá tételéhez. Az nVent ma is úttörő szerepet játszik az alkalmazások széles köre számára az elektronikai infrastruktúra gyártásában.

 

Az nVent SCHROFFf a rack-be szerelhető elektronikai berendezések, teszt- és méréstechnikai eszközök, valamint szimulációs alkalmazások számára a legmegbízhatóbb védelmet biztosítja komplett moduláris hardverinfrastruktúrájával. Rack-szekrényei, asztali és hordozható műszerdobozai, kártyatartó fiókjai (subracks) és beágyazott rendszerei (embedded systems) valamennyi ipari szegmens számára elérhetők.
A moduláris rendszernek és flexibilitásnak köszönhetően minden SCHROFF termék egyedi méretben és kialakításban egyaránt rendelhető, így egyetlen forrásból gyorsan és könnyen adaptálható bármely elektronikai fejlesztéshez.

 

Esztétika és magas színvonalú funkcionalitás – Novastar rack

A 19”-os rack-szekrények egyedülálló fejlesztése a méréstechnikai eszközök, tesztberendezések és laboratóriumi eszközök számára innovatív védelmet biztosít. Slim Line IEC standard (200 kg) vagy Heavy Duty (400 kg) teherbírású és univerzális, stabil, öntött alumínium keretei mindössze 553 mm szélesek, ezáltal helytakarékos megoldást nyújtanak. Az univerzális keretek a HD keret 400 kg teherbírását biztosítják, opcionálisan kiegészíthetők a 19”-os szerelőlécekkel. A kis méretű szekrények egymásra rakhatók, sorolhatók. Egyszerűen konfigurálhatók különböző méretben és az elemek széles választékával, RAL7021 vagy RAL7035/RAL7021 színkombinációval, üveg, fém és perforált fémajtóval, akár IP40 védelemmel.

 

1 Novastar rack

1. ábra Könnyű, karcsú és robusztus Novastar rack-szekrények

  

Elektronikai műszerdobozok

A műszerdobozok a 19”-os szabványnak (IEC 60297-3-101 ff) megfelelő 19”-os nyomtatott áramköri lapok és dugaszolható egységek, valamint nem szabványosított szerelvények elhelyezésére szolgálnak. Az nVent Schroff asztali, hordozható és rack-be szerelhető műszerdobozok széles választéka szintén a funkcionalitás és design együttesének szem előtt tartásával készül.

 

2 műszerdobozok

2. ábra A különböző tervezési és funkcionalitási követelményeknek megfelelő műszerdobozok

 
Asztali vagy hordozható műszerdobozként használva, speciális, könnyű anyagokból, például alumíniumból kell készülniük. Hordozható használat esetén speciális bővítésekkel és tartozékokkal rendelkeznek. Egyes alkalmazási területeken az optimalizált EMC-koncepció nagy teljesítményű árnyékolással gyakran elengedhetetlen. Más alkalmazási területeken a hangsúly a nagyfokú ütés- és rezgésállóságon vagy az optimalizált hőelvezetésen van.

 

EMC-védelem

Az alkalmazástól és a környezettől függően az elektronikus eszközöket EMC árnyékolással kell ellátni. A műszerdobozok oldalsó, felső és alsó elemeit, valamint hátsó és elülső paneljeit ezért vezető felülettel kell ellátni, egymással vezetőképesen összekötni olyan érintkezőkkel, mint például a rozsdamentes acélrugós vagy textil EMC-tömítések.

 

3 EMC tömités

3. ábra Textil EMC tömítés -40…+85 °C közötti hőmérsékletre

 
Egyes alkalmazásokban, amelyeknél a hőmérséklet-tartomány -40…+85 °C közötti, korábban csak rozsdamentes acélrugós tömítéseket lehetett használni az EMC árnyékoláshoz, most azonban megjelent a piacon az első magas hőmérsékletnek ellenálló textil EMC-tömítés. A rozsdamentes acéltömítésekkel összehasonlítva a textiltömítések lényegesen olcsóbbak és könnyebben használhatók.

 

Hőelvezetés

Ha a műszerdobozokat hordozhatóan, vagy asztali dobozként használják, magasabb környezeti hőmérséklet esetén is optimális hőelvezetést kell biztosítani. A hőleadási sebességtől függően az alkatrészek saját beépített ventilátorai kiegészíthetők külső fúvókkal, vagy egész ventilátortálcákba építhetők be. Egyes házak speciális ventilátoros elülső vagy hátsó panellel is felszerelhetők, vagy speciális hőelvezető modellekben kaphatók.

 

4 RatiopacPROAir

4. ábra RatiopacPRO Air – már beépített hőelvezetéssel

 
A SCHROFF RatiopacPRO Air dobozai már integrált hő­kivezetéssel rendelkeznek, emellett helyhez kötött, mobil vagy rack-szekrénybe integrált teszt- és méréstechnikai alkalmazásokhoz kiváló megoldást nyújtanak.

 

Kompatibilis – Moduláris – Méretezhető

A világszerte elismert nVent SCHROFF termékek megfelelnek az elektronikai szerelésre vonatkozó nemzetközi, az IEC 60297-3-x és az IEEE 1101.x szabványoknak.

 

NB Electronic Kft.
1037 Budapest, Zay u. 1-3.
Tel.: 06 1 387-1455
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.nbelectronic.hu

 

#d5162a