Skip to main content

Nordic Semiconductor – Bluetooth 5 chip a következő generációs IoT-hez

Megjelent: 2018. május 16.

NordicA mai multiprotokollos internetes környezet támogatására a Nordic Semiconductor megkezdte a csúcskategóriás nRF52840 többprotokollos vezeték nélküli IoT chip gyártását, ami lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy kihasználják a teljes Bluetooth 5 támogatás előnyeit a Bluetooth hálóval és a Thread-protokoll támogatásával együtt.

 

 

A biztonságos kommunikáció érdekében a chip tartalmaz egy Arm CryptoCell kriptográfiai alrendszert is, ami ideális a csatlakoztatott intelligens otthoni és ipari alkalmazásokhoz. A SoC számos funkciója és perifériája kínálja a képességeket és a rugalmasságot a hordozhatóság, a játék, a VR/AR, valamint az otthoni, az ipari és az IoT alkalmazások széles választékának támogatásához. Az előző Bluetooth LE specifikációval összehasonlítva a csúcskategóriás nRF52840 chip a Bluetooth 5 minden előnyét bemutatja, beleértve a kétszeres sebességnövekedést (2 Mbit/s); négyszeres hatótáv-növekedést; nyolcszoros adattovábbítási kapacitást a Bluetooth 4.x-hez képest.

 

Nordic


Az nRF52840 SoC egy 64 MHz-es, 32 bites Arm Cortex M4F processzorral rendelkezik, lebegőpontos és DSP teljesítménye megfelel a legkritikusabb vezeték nélküli alkalmazások követelményeinek. Amellett, hogy a CryptoCell-310 a legjobb minőségben nyújt védelmet a Cortex-M alapú rendszerek számára, széles körű titkosítási algoritmusok és kulcsgenerálási lehetőségek is rendelkezésre állnak. Az eszköz az egyetlen multiprotokoll eszköz, amely a Bluetooth LE és a Thread „Dinamikus Multiprotokoll” funkciója révén egyidejűleg képes a Bluetooth 5 és Thread támogatására.

 

www.nordicsemi.com