Skip to main content

National Instruments: mérőszoftver 4.5G mobilkommunikációs tesztekhez

Megjelent: 2017. május 19.

ni rfmxAz NI-RFmx 2.2 verzióval akár 33%-kal is rövidebb a mérési idő

A National Instruments (NI), a mérnökök és tudósok számára a legösszetettebb tervezési problémákat áthidaló, platform-alapú rendszereket kínáló vállalat megjelentette NI-RFmx 2.2 jelű, PXI-alapú rádiófrekvenciás tesztelő rendszerekhez kidolgozott, fejlett mérőszoftverének legfrissebb változatát.

 

Második generációs PXI vektorjel-adóvevővel (VST-vel) együtt 4.5G, illetve 5G rendszerű egységek ― például adóvevő fokozatok, erősítők ― vizsgálatára is alkalmas. Bár az 5G norma még kialakulóban van, a szoftver által kínált vivő-nyalábolási technikák széles választéka kezelni tudja a végleges szabvány megjelenése előtti bizonytalanságot. A második generációs vektorjel-adóvevő segítségével akár 32 darab, egyenként 20 MHz sávszélességű LTE-adás is előállítható, illetve elemezhető egyidejűleg, a szoftverrel létrehozott, különféle vivőelrendezések mellett.
Az NI-RFmx legújabb változata a méréseket felgyorsító, javított algoritmusokat is tartalmaz: rádiófrekvenciás jelek ― például UMTS/HSPA+ vagy LTE/LTE-Advanced Pro rendszerek ― modulációs minőségének és spektrális jellemzőinek vizsgálata során az EVM-mérések ideje akár 33%-kal is lerövidíthető a segítségével. Az NI-RFmx működési sebességének fokozása is jól tükrözi, hogy az NI a gyorsabb tesztelések révén is töretlenül igyekszik hozzásegíteni ügyfeleit a költségeik csökkentéséhez.
„Tanúi lehettünk, hogy PXI-alapú eszközök és a LabVIEW, valamint az NI-RFmx mérőszoftver bevezetését követően a félvezetőiparban számos ügyfelünk képes volt jelentősen lerövidíteni a rádiófrekvenciás vizsgálatokat, mérsékelve a tesztelések költségét és a piaci bevezetéshez szükséges időt egyaránt” ― nyilatkozta Charles Schroeder, az NI rádiófrekvenciás területért felelős alelnöke. „A kiváló dokumentációnak, a példakódok igen gazdag választékának és PXI-eszközökhöz ― például a második generációs vektorjel-adóvevőhöz ― való kiváló illeszkedésének köszönhetően az ügyfeleink könnyedén, gyorsan be tudták építeni rendszereikbe az NI-RFmx szoftvert”.
Az NI-RFmx nem csupán továbbfejlesztett algoritmusokat tartalmaz, hanem különféle mérési célfunkciókkal is rendelkezik ― többek között intermodulációs torzítás, harmadrendű torzítási metszéspont, valamint Y-tényező és hideg forrású zajtényező meghatározására szolgáló képességekkel. Ezek egyszerűen beépíthetők a PXIe-5668R típusú RF-jelanalizátorba, megkönnyítve kifinomult, intermodulációs torzítás és zajtényező vizsgálatára szolgáló elrendezések összeállítását. Az NI-RFmx szoftverrel már rendelkező felhasználók innen tölthetik le a program legfrissebb, azonnal használható változatát.

 

(A LabVIEW, National Instruments, NI és az ni.com a National Instruments védjegye. Minden más említett termék- vagy vállalatnév a megfelelő tulajdonosok védjegye vagy kereskedelmi neve.)

 

National Instruments Hungary Kft.
1117 Budapest
Neumann J. u. 1/E 2. em. (Infopark E ép.)
Tel.: +36 1 481 1400
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hungary.ni.com
Szakmai tanácsadás: 06 80 204 704
Technikai kérdések: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Még több National Instruments