Skip to main content

Nagyfeszültségű Sonel gyártmányú kábelhibahely keresők

Megjelent: 2018. szeptember 26.

Rapas lid

A lengyel SONEL S.A. cég magas színvonalú termékei és szolgáltatásai megfelelnek az igényes ügyfelek legmagasabb szintű elvárásainak és a szabványok, előírások követelményeinek. A speciális mérőműszerek kínálatával jelentősen javítják az elektromos biztonságot és a munkakörülményeket az ügyfelek (áramszolgáltatók, távközlés, ipari üzemek, katonaság, bányák és egyéni villamos szerelők) igényeinek figyelembevételével.

 

A P24i típusú termék egy „minden egyben”, komplex kábelhálózatok kábelhibáinak kimutatására és a hibahely meghatározására szolgáló készülék, max. 22 kV-ig. A menüvezérelt számítógépes működés még a mérésben gyakorlatlan személyek számára is lehetővé teszi különböző kábelhibák könnyű és precíz kimutatását és helymeghatározását. A 10,4”-os színes képernyőn egyszerre jelennek meg a mérési görbék, eredmények és üzenetek.

 

Locator S

Locator S – földbe temetett kábelek árnyékolási hibáinak kimutatására kifejlesztett műszer

 


A TDR (Time Domain Reflectometry/Időalapú Reflektometria) mérési mód a nagyfeszültségű ív-reflexiós (ARTi) módszerrel kombinálva páratlan pontosságot ad akár a kis, akár a nagy ellenállású kábelhibák behatárolásában, amelynek eredményeképpen a hibák pontos megadásához szükséges idő nagy mértékben lecsökken. A nagyfeszültségű, gyors, 3 s ciklusidejű 50 ns...10 μs-os, max. 2000 Joule-os energiájú mérőimpulzus megfelel a legigényesebb hibakereséshez is, miközben a többfokozatú érintésvédelmi rendszer (vészleállító gomb, vezérelt kisütés, hibás földelésjelző) maximális védelmet nyújt mind a mérőkészülék, mind a kezelő számára. A TDR távolság max. 90 km 0,2 m-es felbontással. Az opcionális Kamphone kereső és Locator S átütési hibák és/vagy kábel-árnyékolás hibáinak felderítésére használható. A készülék optimális megoldást nyújt 10...11 és 20...22 kV-os kábelrendszerek hibakeresésére. A kis súlyú, hordozható készülék könnyen integrálható kábelmérő kocsikba.

 

p24i

P24i – komplex kábelhálózatok kábelhibáinak kimutatására és a hibahely meghatározására szolgáló készülék

 

A Locator S hibahely keresőt külső árnyékolású, vagy árnyékolatlan műanyag szigetelésű, földbe temetett kábelek árnyékolási hibáinak pontos helymeghatározására tervezték. Valójában a készülék a lépésfeszültség talajon történő mérésén alapul, amely lépésfeszültség a földbe temetett kábelek árnyékolásának meghibásodásakor alakul ki. Egy megfelelő mérőgenerátorral együtt (DC pulzus, vagy túlfeszültség) a hibahely pontosan behatárolható. A Locator S egy digitális feszültségérzékelőből és két lépésfeszültség szondából áll. A flexibilis szondákat leszúrva a feszültségérzékelő a kijelzőn a hiba irányába mutat. A lépésfeszültség értéke a hiba helyéhez közeledve egyre nő. A hiba helyén az irány ellenkezőre vált, így az pontosan behatárolható. Az IP66-os mechanikai védelemmel rendelkező készülék az interferencia hatásának csökkentésére beépített szűrőkkel rendelkezik. A készülék egyéb földelési hibák kimutatására is alkalmas.
A Kamphone N egy nagy érzékenységű elektroakusztikus készülék földkábelek hibáinak felderítésére. A készüléket különböző feszültségű földkábelrendszerek átütési hibáinak pontos felderítésére tervezték. Valójában a készülék a kábel földhöz történő átütési zaját és az azzal járó mágneses mezőt méri. Az átütés általában egy megfelelő feszültséggenerátorral valósítható meg.

 

Kamphone N

Kamphone N – nagy érzékenységű elektroakusztikus készülék földkábelek hibáinak felderítésére

 

A maximális jelerősség az átütési helynél mérhető.

A továbbfejlesztett tulajdonságok, mint pl. az egybeesés és időkülönbség-mérési funkciók, valamint a beállítható különböző háttérzajszűrők nagymértékben növelik a hibahely meghatározásának pontosságát. A beépített DSP jelfeldolgozó egység a megfelelő interferenciaelnyomásról gondoskodik. A Kamphone egy vevőből és egy érzékelő egységből áll. Számos csatlakoztatható tartozék nyújt lehetőséget az érzékelő különböző összetételű talajhoz történő használatához. Az IP66 mechanikai védelemmel rendelkező hordozható egység nagy érzékenységgel és jól leolvasható, nagy méretű kijelzővel rendelkezik.
Az MX32 egy zárt csomagterű kis méretű tehergépkocsiba épített, számos hatékony bővítő lehetőséggel rendelkező, minimalizált mérő és hibakereső/hibahely meghatározó rendszer. Az MX platformra épülő, a legmodernebb mérési elveket alkalmazó rendszer könnyű használatot biztosít a mérési tulajdonságok és az érintésvédelem feladása nélkül. A komplett rendszer és a dugaszolható kompatibilis bővítőmodulok egy központi vezérlőegységről működtethetők. A nagyfeszültség mérőfejekre történő rákapcsolása félautomatikus és kézi átdugaszolást kíván nagyfeszültségű mérések és több modul estén. Számos kiegészítő modullal a rendszer az egyedi kívánalmaknak megfelelően alakítható ki.

A beépített mérési funkciók:

• Hibák analízise és minősítése,

• szigetelési hibák behatárolása,

• hibatérkép és hibahely meghatározásai,

• mérés/diagnosztika DC/VLF segítségével.

 

mx32 2

MX32 – mérő és hibakereső/hibahely meghatározó rendszer

 

A berendezés LV/MV/HV földkábel-rendszerek hibahelyeinek meghatározására szolgál, beleértve a hibakeresést, behatárolást és a hiba helyének pontos megállapítását. Az alkalmazott induktív ív-reflexiós módszer (ARTi) veszteségmentes nagyfeszültségű impulzust és energiakonverziót biztosít. Alacsony fogyasztás 4 kVA alatt, még égetés esetén is. A Windows alatt futó központi vezérlőrendszer egyszerű és biztonságos kezelést és automatikus működést biztosít. A többfokozatú érintésvédelmi rendszer maximális védelmet nyújt mind a mérőkészülék, mind a kezelő számára.

 

RAPAS Kft.
1184 Budapest, Üllői út 315.
Tel.: +36 1 294 2900
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.rapas.hu