Skip to main content

Mouser, az Ön megbízható Ipar 4.0 ellátási lánc és technológiai partnere

Megjelent: 2022. június 13.

Mouser lidIpar 4.0 – Cél a berendezések
100%-os teljes hatékonysága

A kormányok által vezetett ipari átalakítási kezdeményezéseknek köszönhetően a gyártás világa jelentős változásokon megy keresztül. Az iparágakban, akár az olyan folyamatorientált ágazatokban, mint az italok vagy a gyógyszeripar, akár a hagyományos termékgyártási műveletekben, a termelési eszközök automatizálása, felügyelete és elemzése ma már rutinszerűvé vált. A különböző érzékelési technológiák segítségével történő valós idejű adatgyűjtés biztosítja a gyártási folyamat minden egyes szakaszát figyelő „elektronikus szemeket és füleket”.

 

Például egy gépi tanulási algoritmust futtató számítógéphez csatlakoztatott kamerák letapogatják, hogy a nagy sebességű palackozósoron milyen pontossággal töltik meg a palackokat és helyezik fel a címkéket. A hibás címkével ellátott palackot egy működtetőegység azonnal a selejtgyűjtőbe tolja. A termelési eszközök, például a motorok és a hidraulikaszivattyúk állapotalapú felügyelete szintén ideális példája annak, hogy az ipari dolgok internete (IIoT) érzékelői és eszközei átalakítják a karbantartási rendszereket a gyárban. A rezgés, a hőmérséklet és az áramfogyasztás érzékelésére tervezett szenzorok segítenek a karbantartócsapatoknak a prediktív karbantartási megközelítés megvalósításában, ami tovább ösztönzi a működési folyamat fejlesztéseit.
Az IIoT-fejlesztők, az ipari automatizálási beszállítók és a rendszerintegrátorok irányítják az ipar 4.0 bevezetését, de cserébe az elektronikus alkatrészek és technológiák széles skálájához kell hozzáférniük.

 

Industrial 1

 

Miért a Mouser Electronics az Ön ideális partnere?

A Mouser Electronics az Ipar 4.0 technológiai innováció középpontjában áll. A Mouser 1100 gyártó hivatalos forgalmazójaként 1,1 millió különböző típust kínál raktárról, a csatlakozóktól a félvezetőkig, és büszkélkedhet a legújabb termékek és technológiák gyors bevezetésével.

 

Beszállítói kapcsolatok

A Mouser számára kiemelten fontos a gyártókkal való mélyreható, produktív és elkötelezett kapcsolat kialakítása. A Mousertől való vásárlás biztosítja az ügyfelek számára, hogy a valódi termékeket nyomon követhető, engedélyezett forrásból szerezzék be. Egyetlen Ipar 4.0 termékgyártó sem szeretné, ha hamisított alkatrészek kerülnének az ellátási láncába. A Mouser Electronics-on keresztül történő vásárlás azt jelenti, hogy:

  • a termékeket közvetlenül a gyártóktól vagy azok engedélyezett csatornáin keresztül szerezték be; valamint
  • a termékeket az iparági minőségi szabványoknak megfelelően kezelték és tárolták, emellett
  • teljes körű a hozzáférés a gyártók naprakész műszaki és termékinformációihoz, valamint az átfogó műszaki támogatáshoz.

A Mouser minőségi és nyomonkövethetőségi akkreditációiról részletes információk a https://www.mouser.it/quality/ oldalon találhatók.

 

Industrial 2

 

Technikai erőforrások

A Mouser a műszaki tartalomra úgy tekint, mint a megbízható mérnöki erőforrás létfontosságú elemére. A Mouser a weboldalán számtalan technikai erőforrást kínál, köztük mélyreható, mérnökök által írt műszaki cikkeket, amelyek az IIoT-tervezés minden aspektusát lefedik az érzékelőtől a felhőig. A termékinformációk a beszállítói adatlapokkal, alkalmazási jegyzetekkel kezdődnek, és még mélyebbre mennek a műszaki cikkekkel, útmutatókkal és nyílt forráskódú projektekkel. Találhatók itt videók, beszállítói e-könyvek és időszerű fehér könyvek is. Például a Mouser Empowering Innovation Together (Együtt az innováció előmozdításáért) elnevezésű kezdeményezése naprakészen tájékoztatja a mérnököket arról, hogy mi történik az elektronikai iparban. Más mérnöki témák betekintést nyújtanak a tervezési kihívásokba, például a „make-versus-buy” döntésekbe, amelyekkel a mérnökök gyakran szembesülnek.

 

Befektetés az innovációs közösségekbe

Különösen fontos az IIoT innovátorok számára, hogy a Mouser számos innovációs közösségbe és hálózatba fektet be. Európában a Mouser munkatársai részvételükkel is támogatják az innovációs hálózatokat és technológiai gyorsítókat, köztük az olaszországi Codemotion-t, a Central Research Laboratory-t és a Hardware Pioneers-t az Egyesült Királyságban. A Mouser a Crowd Supply technológiai közösségi finanszírozású platformmal is együttműködik, és a sikeresen finanszírozott projektek megrendelhetőek a Mouser.com oldalon.

 

Industrial 3

 

Több mint beszállító

Tekintse a Mousert a tervezési lánctól a beszállítói láncig tartó partnerének az Ipar 4.0 és az IIoT fejlesztéseihez. A Mouser a kezdeti termékkoncepciótól kezdve az alkatrészek kiválasztásán, a prototípusgyártáson át az anyagjegyzék összeállításáig segít. A fentebb kiemelt műszaki erőforrásokon kívül a Mouser weboldalán talál mérnöki kalkulátorokat, a nyomtatott áramkörök tervezését segítő 3D-s termékmodelleket, anyagjegyzék-kezelő eszközöket és rendelésautomatizálási lehetőségeket. A Mouser 27 irodából álló hálózatával globális támogatást nyújt, és 34 pénznemben, 21 nyelven folytat üzleti tevékenységet.

 

Gyorsítsa fel az Ipar 4.0 fejlesztéseket a Mouserrel

Az ipar 4.0 és az IIoT telepítésekhez szükséges termékek fejlesztése megbízható hozzáférést igényel az innovatív termékekhez és technológiákhoz, mélyreható műszaki tartalmakhoz és erőforrásokhoz, emellett az is alapvető fontosságú, hogy megbízható forrásból szerezzen be termékeket. A Mouser mindezen követelményeknek megfelel.
A Mouser 1,1 millió különböző alkatrésztípusból, 1100 gyártótól és a 92 800 m²-es elosztóközpontból történő központi szállítással szolgálja ki a globális elektronikai tervezőmérnöki és vásárlói közösségek igényeit.
Nyugalom töltheti el, ha Ön a Mousert választja az Ipar 4.0 partnerének.

 

Mouser Electronics
Authorised Distributor
www.mouser.com