Skip to main content

Mostantól elérhető az Anritsu MT8000A NSA megoldása Bluetest RTS65-tel az LTE és 5G FR1/FR2 vezeték nélküli (OTA) mérésekhez

Megjelent: 2022. május 25.

Anritsu lidAz Anritsu Corporation örömmel jelentette be a svéd Bluetest AB-vel való megerősített partnerségét, amely új, egységes tesztmegoldást kínál az 5G mobil terminálok vezeték nélküli, Over-The-Air (OTA) méréseihez – Bécs, Ausztria – 2022. május 6.  

 

 

 

Az Anritsu és a Bluetest régóta szorosan együttműködik az LTE/5G FR1 (6 GHz alatti sáv) és FR2 (mmWave) CATR OTA mérésekben a Bluetest RTS65 OTA visszaverődés-tesztelő rendszerével. A továbbfejlesztett partnerség további előnyöket nyújt azáltal, hogy az új MT8000A Single Instrument NSA megoldást támogatja az Anritsu MT8000A RF mérési tesztplatformjával az 5G mobil terminálok LTE és 5G (FR1, FR2) vezeték nélküli méréseinek a megvalósításában.

Általában az LTE vezeték nélküli mérésekhez külön MT8821C rádiókommunikációs analizátorra volt szükség, de ez az egységes megoldás megkönnyíti az LTE, 5G FR1 és 5G FR2 méréseket egyetlen OTA kamra és egyetlen műszer – az Anritsu MT8000A használatával, ami alacsonyabb költségeket eredményez az LTE/5G terminálfejlesztők, valamint az LTE/5G OTA tesztkörnyezetben a szolgáltatóspecifikus Carrier Acceptance Tests (CAT) számára. Emellett az egységes kisebb rendszer értékes laboratóriumi helyet is megtakarít.

 

Az egységes tesztmegoldás vázlata

Ez a megoldás az Anritsu MT8000A és MT8821C (ami mostantól opcionális), valamint a Bluetest RTS65 készülékből áll. 

   

ANR395 Image MT8000a front

 

Az MT8000A Rádiókommunikációs Tesztállomás (Radio Communication Test Station MT8000A) egy „minden az egyben” 5G tesztplatform, amely támogatja az RF parametrikus és protokollteszteket, funkcionális és alkalmazásteszteket, a sugárzási jellemzők validálását és még sok mást. Támogatja a nem-önálló (NSA) és az önálló (SA) üzemmódú bázisállomás-emulációs funkciókat az FR1 és FR2-t egyaránt támogató LTE/5G chipkészletek és eszközök fejlesztéséhez. Az MT8000A-t széles körben használják az LTE/5G eszközök teljesítményének értékelésére végzett és OTA-tesztekhez.

A Bluetest RTS65 OTA visszaverődés-tesztelő rendszere optimalizálja az OTA-mérésekhez szükséges időt, így javítja a K+F termelékenységet. Támogatja az 5G MIMO méréseket az FR1 és FR2 sávokon, beleértve a 28 és 39 GHz-es mmWave sávokat is. Egyedülálló kialakítása, amely RIMP (Rich Isotropic MultiPath) és CATR (Compact Antenna Test Range) környezetekkel egyaránt rendelkezik, lehetővé teszi a több hordozós MIMO méréseket, valamint az FR2-n végzett irányított méréseket. Emellett a beépített mérőszámítógép könnyen kezelhető érintőképernyős felülettel segít leegyszerűsíteni a mérési eredmények ellenőrzését és nyomon követését. Az MT8000A és az RTS65 hatékony fejlesztési környezet konfigurálása RF TRx tesztekkel, szimulált bázisállomással és mérési eredmények felügyeleti funkcióival könnyíti meg az LTE és 5G FR1/FR2 mobilok költséghatékony OTA méréseit.

  

 

 

A Bluetest AB-ről

A göteborgi Bluetest AB piacvezető a vezeték nélküli berendezések és kis antennák OTA-tesztelésében, úttörő visszaverődés-tesztelő rendszerét (Reverberation Test System) használva. A Bluetest forradalmi technológiáját a világ vezető mobiltelefon-gyártói, kommunikációs szolgáltatók, antenna- és egyéb vezeték nélküli megoldások gyártói használják. További részletekért látogasson el a Bluetest weboldalára a http://www.bluetest.se címen.

 

 

 

 

Az Anritsuról

Az Anritsu Corporation (www.anritsu.com) 125 éve az innovatív kommunikációs teszt- és mérési megoldások globális szállítója. Az Anritsu filozófiája az ügyfeleket valódi partnerként vonja be a vezeték nélküli, optikai, mikrohullámú/RF és digitális megoldások kifejlesztésébe a K+F, gyártási, telepítési és karbantartási alkalmazásokhoz, valamint a többdimenziós szolgáltatásbiztosítási megoldásokba a hálózat felügyeletéhez és optimalizálásához. Az Anritsu precíziós mikrohullámú/RF alkatrészeket, optikai eszközöket és nagy sebességű elektromos eszközöket is kínál kommunikációs termékekhez és rendszerekhez. A vállalat korszerű megoldásokat fejleszt az 5G, az M2M, az IoT, valamint más feltörekvő és régi vezetékes és vezeték nélküli kommunikációs piacok számára. Az Anritsu világszerte irodákkal rendelkezik, és több mint 90 országban mintegy 4000 alkalmazottat foglalkoztat.

 

 

 

További információk: 

 

Anritsu logo 

 

Eric Fauxpoint

EMEA Üzletfejlesztési Igazgató

Anritsu EMEA

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

www.anritsu.com 

 

Suzy Kenyon

Igazgató

Napier Partnership Limited

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.napierb2b.com