Skip to main content

Microchip: új fejlesztőkártya 16 és 32 bites PIC- mikrovezérlőkhöz

Megjelent: 2016. október 06.

Microchip devboardA Microchip-termékek népszerűségének egyik magyarázata a jól használható és könnyen hozzáférhető fejlesztőeszközök széles választéka. A cég mostani bejelentése az új Explorer 16/32 fejlesztőkártya, amely a 16 és a 32 bites MCU-khoz egyaránt használható. Ez az új eszköz a már jól ismert és népszerű Explorer 16-os kártyánál kedvezőbb áron szerezhető be, és az integrált flash-programozó és hibakereső hardveren kívül még néhány újabban felmerült igényt kielégítő tulajdonságokat is beleépítettek.

A kártya rugalmas, kényelmes és könnyen használatba vehető eszköz, amely visszafelé kompatibilis az Explorer 16 kártyával. Alkalmas a 16 bites PIC24 és dsPIC33, továbbá a 32 bites PIC32 MCU-családot alkalmazó fejlesztésekhez, amelyben a típuscsalád váltása dugaszolható modulok cseréjével valósul meg. Alkalmas a célalkalmazás koncepcióteszteléséhez szükséges prototípus előállítására, mielőtt azt a végleges termékben vennék használatba. A kártya mikroBUS-interfésszel, valamint olyan új funkcionalitásokkal rendelkezik, amelyek a MikroElektronika ClickBoard elnevezésű bővítő-
egységeit is alkalmazhatóvá teszik a fejlesztés során. Mindezeken kívül integrált, teljes tápellátó és kommunikációs képességű USB-felülettel is ellátták, amely számos fejlesztési feladatnál feleslegessé teszi a külső tápegység és bizonyos kommunikációs adapterek használatát. Az Explorer 16-tal megvalósuló visszafelé kompatibilitás lehetővé teszi, hogy a fejlesztő tovább használja meglevő programjait és könyvtárait, prototípusait, dugaszolható moduljait és PICtail Plus vendégkártyáit.
www.microchip.com/1632