Skip to main content

MI-alkalmazások futtatása helytakarékosan, külső grafikus kártyával

Megjelent: 2024. január 16.

Cikk bevezető kép Beckhoff C6043 Ultrakompakt ipari PCC6043 – ultrakompakt ipari PC rendkívül számításigényes feladatokhoz

A C6043 révén a Beckhoff ultrakompakt ipari PC-inek választéka egy különösen nagy teljesítőképességű eszközzel egészül ki, amelynek fő erőssége egy második, kifejezetten a NVIDIA grafikus processzornak (GPU) szánt alaplap, amelyben ez gyárilag integrálva van. Ennek köszönhetően a számítógép ideális hardveralapot biztosít a nagy számítási igényű alkalmazások támogatásához, különösen a mesterséges intelligencia terén.

 

A C6043 típusú, mindössze 132 × 202 × 127 mm méretű ipari PC a saját modern, Intel® Core™ típusú processzorain felül kiegészíthető nagymértékben párhuzamosított működésű és hosszú távon rendelkezésre álló NVIDIA grafikus processzorokkal is. Ezek a PC-k gyárilag beépített, nagy teljesítőképességű grafikus kártyák befogadására szolgáló modulhelyeibe illeszthetők be. A C6043 így kitűnően használható központi vezérlőegységként komoly követelményeket támasztó alkalmazásoknál – például intenzív 3D grafikai feladatokhoz, vagy mélyen integrált gépi látási és MI-programmodulok minimális ciklusidőkkel történő futtatásához. A TwinCAT 3 automatizálási szoftver a klasszikus vezérlés mellett képes ezeket a funkciókat teljesen integráltan leképezni, mégpedig további szoftverek vagy interfészek nélkül. A további, szabadon kiosztható PCIe kompakt modulhelyen keresztül a C6043 rugalmasan bővíthető további interfészekkel is. A C6043 tápellátása és hűtőrendszere elegendően erős a külső grafikus kártya és a legújabb Intel® processzorok lehetőségeinek teljes kiaknázásához.

 

Beckhoff C6043 Ultrakompakt ipari PC

Kis méretei ellenére a C6043 ultrakompakt ipari PC elegendő helyet kínál a külső grafikus kártya gyári beépítéséhez


Az Intel® Core™ processzorok 12. és 13. generációjával szerelt C6043 típusú ipari PC külső grafikus kártya nélkül is kiváló számítási teljesítményt nyújt. Az Intel® Core™ i5, i7 és i9 processzorok első ízben kerültek hibrid architektúrába. A korábbi processzorgenerációkhoz hasonlóan az Intel® Celeron®, Pentium® és Core™ i3 klasszikus képességű magokkal (P-magokkal) rendelkezik, a Core™ i5, Core™ i7 és Core™ i9 viszont négy, nyolc, illetve tizenhat nagyobb hatékonyságú magot (E-magot) is tartalmaz. A P- és E-magoknak ezen kombinációjával az alkalmazások összesen akár 24 valódi processzormagon is futtathatók. Míg a P-magok elsősorban egyszálas alkalmazások hatékony futtatására alkalmasak, az E-magokon sok további szál futtatható valós időben vagy felhasználói üzemmódban. Az egyes magok órafrekvenciája a TwinCAT szoftverből egyedileg beállítható.

www.beckhoff.com/c6043

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest,
Táblás utca 36-38. G épület 2. emelet
Tel.: + 36 1 501 99 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.com

 

#c1272d