Skip to main content

Megújult a Rohde & Schwarz R&S®FSW típusú analizátora

Megjelent: 2019. január 24.

Rhode lidR&S®FSW sorozatú műszereivel a Rohde & Schwarz képviseli a legmagasabb műszaki színvonalat a spektrum- és jelanalizátorok piacán. E csúcskategóriás készülékcsaládot most alapjaiban újította meg a gyártó: minden, legalább 26,5 GHz‑es felső határfrekvenciával rendelkező R&S®FSW típusváltozat kibővíthető 2 GHz-es belső elemzési sávszélességet biztosító opcióval, illetve valós idejű analízis tekintetében 800 MHz sávszélességű kiegészítéssel. A felhasználók tetszését elnyerő, megjelenésükben és kezeléstechnikájukban megújult készülékek távvezérelt mérési folyamatok támogatásához SCPI-rögzítőt is tartalmaznak.

 

A jól ismert, R&S®FSW sorozatú, csúcskategóriás jel- és spektrumanalizátor-család berendezései számos területen használhatók – többek között 5G rendszerű és Wi-Fi eszközök rádiókommunikációs bevizsgálásához, autóipari, valamint repülés- és haditechnikai radarok teszteléséhez, vagy akár műholdas rendszereken végzett mérésekhez is. Mindezeken túlmenően RF-egységek, például nagyfrekvenciás végfokozatok jellemzésére is alkalmasak ezek az analizátorok.
A Rohde & Schwarz tovább finomította az R&S®FSW család egyébként is egyedülálló paramétereit, képességeit. Az új típusváltozatok fáziszaja 10 dB-lel kisebb, mint elődeiké, ami különösen 5G rendszerű jelek modulációjának mikrohullámú tartományban való elemzése és ehhez hasonló jellegű alkalmazások esetében kritikus jelentőségű.

 

2 GHz-es belső elemzési sávszélesség

A 26,5 GHz-nél magasabb felső határfrekvenciával rendelkező R&S®FSW sorozatú analizátorok belső elemzési sávszélessége akár 2 GHz is lehet. Ennek köszönhetően szélessávú radarrendszerek vagy, 802.11ad szabványú Wi-Fi hálózatok jelei is vizsgálhatók a műszerekkel, külső digitalizáló berendezések – például oszcilloszkópok – közbeiktatása nélkül. Az R&S®FSW alkalmas 2 GHz-et meghaladó sávszélességű jelek analízisére is, ami autóipari radarok vagy 5G egységek fejlesztése során bizonyulhat hasznosnak.
Az R&S®FSW43 vagy R&S®FSW85 típusváltozatú analizátorokat egy R&S®RTO2000 sorozatú oszcilloszkóppal kiegészítve 5 GHz-re növelhető az elemzési sávszélesség.

 

Rhode

 

800 MHz-es sávszélesség folyamatos, valós idejű vizsgálatokhoz

500 MHz helyett immár 800 MHz is lehet e csúcskategóriás műszerek valós idejű sávszélessége. Az újfejlesztésű R&S®FSW sorozatú analizátorok feldolgozási sebességét megkétszerezték, emellett másodpercenként több mint kétmillió FFT-műveletet képesek végrehajtani. A legalább 460 ns idejű jeleket 100% valószínűséggel fogják be és pontosan mérik meg, így minden jelrészlet holtidő nélkül vizsgálható velük. Tranziens-elemzések és nagyfrekvenciás eszközökön végzett hibakeresések során mindez kritikus jelentőségű.

 

SCPI-rögzítő automata tesztelő rendszerekhez

Az R&S®FSW sorozatú műszerek beágyazott SCPI-rögzítője segítségével igen könnyen hozhatók létre automatizált tesztelési lépéssorozatok: miközben a felhasználó az analizátort a szokásos módon, kézileg kezeli, a műszer belső SCPI-rögzítője minden egyes állítási műveletet eltárol és a műszer vezérlésére alkalmas parancssorrá alakít.
Könnyű kezelhetőség – mintha okostelefon lenne
Az R&S®FSW kapacitív érintőképernyőt kapott, amellyel ugyanúgy működtethető, mint az okostelefonok. Újragondolt kezeléstechnikája és felhasználói felülete révén teljes mértékben kiaknázhatók a korszerű kezelési lehetőségek.

További részletek a https://www.rohde-schwarz.com/product/fsw és a https://www.rohde-schwarz.com/highend honlapon találhatók.

 

Rohde & Schwarz Budapesti Iroda
1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49.
Tel.: +36 1 412 4460
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

www.rohde-schwarz.hu

 

Még több Rohde & Schwarz