Skip to main content

Megjelent az Eplan Platform legújabb verziója

Megjelent: 2020. április 02.

1Eplan lidAz új Eplan Platform legfrisebb, 2.9-es verziója számos praktikus funkcióval még könnyebbé és rugalmasabbá teszi a napi munkát. A gyorsan generált QR-kódok hiperlinkeket tárolhatnak, amelyek a mezőben kinyithatók. A Fóliakezelés biztosítja az összes változás automatikus mentését. A kibővített böngészők segítségével végzett projektadatok tömeges szerkesztésével gyorsabban befejezhetők a projektek. A szabványosítás terén pedig mostantól újrafelhasználhatók a makrók.

 

Az Eplan Platform 2.9-es verziójában a QR-kódok könnyen előállíthatók. A felhasználók hiperhivatkozásokat tárolhatnak a dokumentációikban, amelyeket később beolvashatnak, okostelefonon, mobileszközön és tableten is megnyithatnak. Mind belső, mind külső kapcsolatokhoz felhasználhatók. A QR-kód nyomtatott dokumentációkon is működik, ami gyorsabbá és könnyebbé teszi a használatot. A hivatkozásobjektumokban is leegyszerűsödött a szimbólumok cseréje, amelyek már a megfelelő értékkészletek kiválasztásával is helyettesíthetők. Előnye a nagyobb átláthatóság és a kevesebb makróváltozat.

 

 1Eplan

Az Eplan Platform 2.9-es verziójában QR-kódok állíthatók elő, amelyek többek között az Eplan Data Portál adott elemére is mutathatnak

 

Összekapcsolható
Fóliakezelés

Az összekapcsolható párbeszédek könnyebbé tették a Fóliakezelést, az összes változtatás automatikusan mentésre kerül. Könnyedén kereshető projekt egy objektumról, amelyet egy projekt vagy alprojekt egy adott fóliájához rendeltek. A találati eredmények között lévő objektum párbeszédpanelén módosíthatók a keresett fólia-hozzárendelések.
A DXF vagy DWG importálás révén lehetővé válik a projekthez hozzáadott fóliák könnyű előkeresése, gyors módosítása, és a felhasználó által definiált fóliákként történő használata. A vállalati szabványok a böngészőkkel analóg módon egyszerű adaptációkkal és meghatározásokkal teljesíthetők.

 

A cél gyors elérése
Böngészőmegjelenítővel

A Makróböngésző listanézete az Eplan Platform előző verziójában cellákból álló táblázattá változott, így meglehetősen egyszerűen szerkeszthető. A legújabb verzióban ezt a funkciót újabb böngészőkre – például a Készülékböngészőre, a PLC-böngészőre és a Kábelböngészőre – is kiterjesztették. A 2.9-es verzió ezáltal hatalmas gyakorlati előnyökkel jár, mivel a projekt adatai egy szempillantás alatt tömegesen szerkeszthetők. A makrókról szólva: ha egy makróprojekt elkészült, a szabványos makrók a Makróböngésző alkalmazásból „drag and drop” funkcióval más projektekbe is beilleszthetők. Ez természetesen egy makró- vagy kapcsolási rajz projektben is működik, amelyben a felhasználó létrehozta az ablak- és szimbólummakrókat. Nincs szükség a makrók könyvtárakból történő, korábban nehézkes kiválasztására, az adatok újra felhasználhatók, ami biztosítja és növeli a projekt minőségét.

 

Intelligensen konfigurálva –
Tulajdonságelrendezéssel

Az új konfigurációs Management párbeszédpanel megkönnyíti a felhasználók számára az általuk meghatározott tulajdonságelrendezések szerkesztését a kapcsolási rajzok és a 3D-s eszközök elhelyezéséhez.
A felhasználók a konfigurálás során ellenőrizhetik az egyes tulajdonság-hozzárendeléseket és könnyen törölhetik a fel nem használt elemeket. A helyi menü segítségével gyorsan megtalálhatók a felhasználó által meghatározott cikk-elhelyezések. A projektben lévő összes tulajdonság-hozzárendelés egy helyen jeleníthető meg, ezenkívül egyidejűleg több tulajdonság is szerkeszthető a különféle alkatrészek tulajdonság-hozzárendeléseinek exportálása és importálása közben.

 

Fordítások révén minden sokkal egyértelműbb

A 2.9-es verzióban többnyelvű bejegyzéseket lehet tenni számos tulajdonsághoz és beviteli mezőhöz mind a projektek, mind a cikk-kezelés területén. A felhasználó ezt követően manuálisan, vagy automatikusan lefordíthatja azokat az elfogadott nyelvre. Az Eplan Platform 2.9-es verziója most további segítséget nyújt az egyértelműség szempontjából – a többnyelvű bevitel lehetséges mezőit a felhasználói felületen elöl egy sztenderd ikon jelöli. Amikor a tervező szöveget visz be egy többnyelvű mezőbe, akkor az az eredeti nyelvtől független. Amennyiben le kell fordítani, akkor a megadott forrásnyelvhez rendelődik.

 

EPLAN Software & Service GmbH Fióktelep
2040 Budaörs, Puskás Tivadar út 1.
Tel.: +36 23 420 735

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.eplan.hu

 

még több EPLAN