Skip to main content

Még hatékonyabbá vált az Elektromont Kft.

Megjelent: 2022. október 11.

Elektromont lidA 2005-ben alapított cég mára a hazai elektronikai bérgyártó piac meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. A professzionális szolgáltatást nyújtó Elektromont Kft. a vevők igényeit szem előtt tartva, a fenntarthatóság jegyében működik.

 

Ginop logo

 

A gyártósor modernizálása, a dolgozók képzése segíti a folyamatos fejlődést, és egyben garantálja a magas minőségű szolgáltatást. A hazai és nemzetközi ügyfélkörrel rendelkező vállalat igyekszik minden felmerülő piaci igényt kiszolgálni. A cég szolgáltatásai közé tartozik az SMD és THD alkatrészek beültetése, a kábelkonfekcionálás és az egyedi kábelszerelés, a röntgenes vizsgálat, a mechanikai összeszerelés, a tesztelés és programozás, valamint a gyárthatósági szaktanácsadás. A megrendelők igénye szerint az alkatrészek beszerzését is vállalják, ezzel téve teljessé a tevékenységüket.
Az elnyert nagyösszegű uniós támogatás segítségével a most végrehajtott beruházással az Elektromont Kft. gyártási kapacitása és hatékonysága tovább nő. A fejlesztés keretében kilenc különböző típusú gépet üzemelnek be. Ezenkívül az ipari park infrastruktúrájának korszerűsítése keretében új közlekedési út is épül, ami a cég megközelíthetőségét javítva a szállítmányozást segíti. A nagyléptékű technológiai és infrastrukturális fejlesztésen kívül a dolgozók a támogatásnak köszönhetően részt vettek egy, a szakmai fejlődésüket elősegítő képzésen.
A fejlesztési program keretében egy Ipar 4.0 típusú mintaüzem hozható létre. Három gyártósor teljes automatizálása érdekében Panasonic printerek (SPG-2) és AM100 beültetőgépek kerültek beszerzésre. Az AM100 beültetőgép sebessége, ültetési pontossága és megbízhatósága kimagasló. A készülékben alkalmazott feederek egyaránt segítik a gyors munkaváltást és az alkatrészszóródás minimalizálását, így biztosítva a gyártási folyamat gazdaságosságát és egyben kapacitásnövelését is. A fentiek alapján összességében évi 20%-os kapacitásnövekedés érhető el.
Az ellenőrzési és anyagkezelési eljárás modernizálása érdekében több képalkotó ellenőrző eszköz (AOI), és röntgenes alkatrészszámláló berendezés került üzembe helyezésre. A készülékek cseréje javítja az ellenőrzés színvonalát és megbízhatóságát.

 

IMG 7191


A támogatásnak köszönhetően rendkívüli gyártókapacitás jött létre, amely a cég profiljába illeszkedő termeléshez a ma elérhető legkorszerűbb technológiát biztosítja. Ugyan a korábbi négy gépsor helyett három működik, mégis összességében nőtt a kapacitás, hiszen az átszervezésnek köszönhetően az egész munkafolyamat hatékonyabbá, átláthatóbbá vált. Három, gyakorlatilag egyformának tekinthető gyártósor használata a gyártásszervezést nagymértékben rugalmassá teszi, és csökkenti a kieső időket, mivel egy-egy SM ültetési feladat bármelyik, leghamarabb felszabaduló gépsoron gyártható. Ezenkívül további előny, hogy az alkalmazott munkatársak mindegyike ismeri, és továbbképzés nélkül kezelheti mindhárom gépsort.
A technológiai eszközök korszerűsítése lehetővé tette a terület jobb kihasználását, és a termelés folyamatát követő üzem kialakítását, ezzel biztosítva a megbízhatóságot és növelve a gyártás minőségét.
A projekt az előzetes tervezet alapján 2021. 09. 01. és 2022. 11. 30. között valósul meg.
A korábban is használt technológiákat természetesen továbbra is alkalmazzák, így a furatszerelt alkatrészeket hullámforrasztással vagy gépi szelektív forrasztással szerelik. Igaz, sok esetben a sorozatnagyságok, illetve az áramköri kialakítások miatt csak a hagyományos kézi, forrasztópákás eljárás jöhet szóba.
Igény esetén továbbra is lehetőség van az áramkörök levédésére (conformal coating) mind kézi, mind automata gépsoron történő folyamattal.
Minden érdeklődőt szívesen látnak üzemlátogatásra, ahol a valóságban is be tudják mutatni működésüket, személyesen meg lehet győződni a lehetőségekről és a cég által nyújtott szolgáltatásokról, ezzel segítve elő a további együttműködést.

 

Elektromont Kft.
Budapest – 1116 Budapest, Sztregova u. 1.
Pásztó – 3060 Pásztó, Fő u. 149.
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.elektromont.hu