Skip to main content

MEAN WELL – egy új innovatív termékcsalád bevezetése

Megjelent: 2023. december 15.

Atysco lidVFD sorozat – 150…750 W-os ipari kefe nélküli egyenáramú motorvezérlő és meghajtó

 

 

 

 

 

AtiysCo MeanWell logo

 

AtiysCo MeanWell ábra0

 

A kormányok és a vállalkozások számára világszerte sürgős prioritássá váltak a nulla nettó kibocsátás és a villamosenergia-felhasználás energiatakarékossági mutatói – válaszul a globális felmelegedésre és az éghajlatváltozásra. A Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) statisztikái szerint a motorokhoz kapcsolódó berendezések villamosenergia-felhasználásának globális aránya 46%, ami messze meghaladja a világítás 19%-os arányát. Ennek megfelelően a nemzetközi motoros energiatakarékossági szabványok jelentős nemzetközi figyelemre tettek szert. A hagyományos indukciós motorokhoz képest a kefe nélküli egyenáramú motorok (BLDC) számos előnyt kínálnak – nagy hatékonyság, kis méret, könnyű súly, hosszú élettartam, csendes működés és könnyű vezérlés –, ezért a változó frekvenciavezérlés előnyeit kihasználva a végtermékrendszerek gyártói gyorsan prioritásként kezdik kezelni őket, a hagyományos motorok helyettesítésével elérhető hatékony energiamegtakarítás optimális megoldásaként.
Az SDG csoport és az energiaipar globális szabványhordozójaként a MEAN WELL – miután három évig tartó piaci és iparági kutatást végzett a technológiai innovációs trendekkel együtt – új termékcsaládot indított útjára: „a VFD sorozattal, az ipari kefe nélküli egyenáramú motor-frekvenciaváltót”. Ez a sorozat nyolc modellből áll, amelyek mind egyen-, mind váltakozó bemeneti feszültséget, valamint kétféle NYÁK-lap- és zárt félragasztott géphéjformátumot tartalmaznak. Az egységek (csak az AC bemenetű modellek esetében) beépített PFC-vel rendelkeznek 150 és 750 W között, valamint szabványos vezérlő- és érzékelőjelekkel, amelyek lehetővé teszik a motor fordulatszámának és fékezésének beállítását, valamint a külső vezérlőkártyával történő programozást. (A kártya külön megvásárolható; további részletekért kérjük, olvassa el a „Product Roadmap” [https://expo.meanwell.com/upload/data/VFD-roadmap_en.pdf] című dokumentumot).
A teljes VFD-sorozat ventilátor nélküli kialakítással rendelkezik – amely biztosítja a zajmentes működést a legmagasabb, akár 93%-os hatásfok mellett –, és 200%-os csúcsáramot biztosít. Beépített átfogó védelmi funkciókkal van ellátva, amelyek megfelelnek az IEC/EN61800-5-1 nemzetközi biztonsági szabványoknak és az IEC/EN61800-3 elektromágneses kompatibilitási szabványoknak. Ezek a vezérlők alkalmasak a kefe nélküli egyenáramú (BLDC) motorokat használó terminálrendszerekhez és termékekhez, beleértve az olyan alkalmazásokban használtakat, mint a ventilátorok, váltakozó áramú rendszerek, füstelvezető berendezések, vízszivattyúk, AGV-k, elektromos szerszámok, automata ajtók, mechanikus berendezések, szállítószalagok, orvosi eszközök, fitneszeszközök stb.

 

AtiysCo MeanWell tab

 

Alkalmazások

AtiysCo MeanWell ábra1 

AGV (automata irányítású jármű) meghajtás

 

AtiysCo MeanWell ábra2

Vízszivattyú meghajtó megoldása

 

A VFD sorozat tagjai

Általános típusú frekvenciaváltó PFC funkcióval – PCB típus

AtiysCo MeanWell ábra3
VFD-250P-230 – 250 W; VFD-350P-230 – 350 W

 

Általános típusú frekvenciaváltó PFC funkcióval – Zárt típus

AtiysCo MeanWell ábra4
VFD-200C-230 – 200 W; VFD-350C-230 – 350 W ;
VFD-750C-230 – 750 W

 

Általános típusú DC bemenetű frekvenciaváltó – PCB típus

AtiysCo MeanWell ábra5
VFD-150P-48 – 150 W; VFD-250P-48 – 250 W;
VFD-350P-48 – 350 W

AtiysCo MeanWell ábra6

 

A MEAN WELL több mint ezer szabványos tápegységgel és világszerte közel 250 hivatalos szakmai forgalmazói hálózattal büszkélkedhet; továbbá rendelkezik a szabványos tápegységek teljes raktárkészletével, így könnyen hozzáférhető, hogy gyorsan eljuthasson az ügyfelekhez.
A MEAN WELL termékeiről, valamint a kapcsolódó műszaki információkról és esettanulmányokról további információkért látogasson el a MEAN WELL EXPO-ra, vagy lépjen kapcsolatba a MEAN WELL értékesítési képviselőivel és helyi hivatalos forgalmazóival.

Szerző: Alex Tsai – Termékstratégiai Központ, MEAN WELL


A MEAN WELL termékeket Magyarországon az ATYS-CO Kft. forgalmazza.

ATYS-CO Kft.
1107 Budapest, Fertő utca 14.
Tel.: +36 1 433 0444
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.tapegysegaruhaz.hu

 

#d22c12
#cbeeff