Skip to main content

Linear Technology: multitopológiás DC-DC-konverter

Megjelent: 2017. november 09.

linear

Az Analog Devices, Inc., amely megvásárolta a Linear Technology Corporation vállalatot, bejelentette az LT8711 terméket, egy multitopológiájú, áram-üzemmódú impulzusszélesség-modulátoron alapuló vezérlőt, amelyet szinkron feszültségnövelő és -csökkentő, SEPIC és ZETA DC/DC-átalakítóként, valamint nem szinkron feszültségnövelő-csökkentő konverterként is lehet konfigurálni.

 

Ez az eszköz a kimeneti diódát egy kis csatornaellenállású, p-csatornás MOSFET-tel helyettesíti, amellyel a maximális kimeneti áram elérheti akár a 10 A-t is, hatásfoka kitűnő, amely az LT8711-et az automotív, az ipari, a napenergia-hasznosító, és általános alkalmazási körben is alkalmazhatóvá teszi. Az LT8711 bemenőfeszültség-tartománya 4,5…42 V, kimeneti feszültsége pedig külső alkatrészekkel széles tartományban beállítható. A terheletlen állapotban mindössze 15 µA-es fogyasztás jelentősen meghosszabbítja a telepről táplált alkalmazások újratöltés nélküli üzemidejét.

 

 

linear

 

A kis hullámosságú Burst Mode® üzemmód nagy hatásfokú működést tesz lehetővé kis terhelésű üzemmódban is, miközben alacsony értéken tartja a kimeneti feszültségre szuperponálódó váltókomponens értékét. Szinkron feszültségcsökkentőként konfigurálva az LT8711 akár 100%-os kitöltési tényezővel is működhet, amely a kisütött állapothoz közeli elem energiájának jobb kihasználását teszi lehetővé. Az EN/FBIN kivezetésekhez csatlakozó áramkör stabil működést tesz lehetővé az olyan nagyimpedanciás forrásoknál is, mint a szolárpanelek. Az üzemi frekvencia 100…700 kHz, és külső órajellel is szinkronizálható.

www.linear.com/product/LT8711