Skip to main content

Lattice Semiconductor: nürnbergi újdonságok

Megjelent: 2014. március 11.

A Lattice Semiconductor a nürnbergi Embedded World kiállítás és konferencia keretében olyan újdonságokat mutatott be hivatalos disztribútorainak standjain, amelyekkel az FPGA-alapú eszközök tervezői számára válik egyszerűbbé a szabványos interfészek és HMI-megoldások kialakítása. Az egyik ilyen újdonság a HMI-On-a Chip (HOC), amely referenciatervben mutatta be az érintőképernyős megjelenítők kezelését FPGA-környezetben. A megoldás „skálázható”, azaz különböző méret- és minőségi fokozatokban alkalmazható a feladattól függően, és a Lattice MachXO2, a MachXO3 és a LatticeECP3 FPGA-családjain lehet használni. Alkalmazása a mikrovezérlő-alapú megoldásoktól eltérően nem igényel sem programozási-, sem operációsrendszer-ismereteket.

 


    A médiakommunikáció tipikusan adatsávszélesség-kritikus alkalmazás, ezért is fordul ma komoly figyelem az USB3 alkalmazása felé. A Lattice USB3 Video Bridge referenciaterve a szórakoztató elektronika, a video­műsor-terjesztés, a gépi látás és a biztonsági videoalkalmazások számára jelent ígéretes megoldást a szélessávú, digitális videojelek átvitelének flexibilis, költségtakarékos és az FPGA-környezethez illeszkedő megvalósításában. Az USB3 protokollszerkezete általában jelentősen eltér a képérzékelők kimenetétől, az SDI- vagy HDMI-video- és audioformá­tumától, ezért különösen előnyös az FPGA-megoldás, amely a protokollkonverzió végrehajtására is képes.
    A konferencián két Lattice-előadás is elhangzott, amelyeket a Mobile Industry Processor Interface (MIPI) gyors terjedése insiprált a mobiliparban. Ezek elsősorban az FPGA és a beágyazott alkalmazások, valamint az igényes megjelenítés összefüggéseit mutatták be.

www.latticesemi.com