Skip to main content

IoT-felhőbe integrált Siemens S7 adatok

Megjelent: 2017. március 01.

9457 PM uaGate SI 122016l cmyk 300dpiA Softing Industrial dataFEED uaGate SI átjárója az OPC-UA mellett már MQTT protokolltámogatást is tartalmaz, ami lehetővé teszi a Siemens S7 adatok felhőalkalmazásokba integrálását – egyszerűen és megbízhatóan.

 

 

 

 

 

 


A dataFEED uaGate SI új, 1.30 firmware verziójának MQTT[1] Publisher protokoll támogatásának köszönhetően a Softing megtalálta a hidat az automatizálás és az IT között. A Siemens S7 rendszerek átjárója már könnyű és biztonságos adatintegrációt tesz lehetővé a felhőalapú megoldásokba és az Ipar 4.0-val kompatibilis alkalmazásokba. Ezzel a lépéssel a Softing az MQTT-protokoll mint IoT-kommunikációs szabvány egyre növekvő elfogadottságára reagált. A protokollt már a felhőalapú technológia számos elismert szereplője – közte az Amazon Web Services, az IBM Bluemix és a Microsoft Azure – támogatja.

„A dataFEED uaGate SI a legmagasabb szintű biztonságot nyújtja egyszerű konfigurációs lehetőségek és alacsony karbantartási költségek mellett” – jelentette ki Sebastian Schenk, a Softing Industrial termékmenedzsere. – „Az új verzió rugalmas és időtálló eszköz a gépészmérnökök, rendszerintegrátorok és más ügyfeleink számára az ipari hálózatok és az IT-alkalmazások felületeinek összekapcsolására.”
Az MQTT Publisher támogatáson kívül a beépített OPC UA szerver lehetővé teszi az adatok ERP-, MES- vagy SCADA-alkalma-zásokba integrálását is. A maximális biztonságról a felhasználói hitelesítés, az SSL-titkosítás és a tanúsítványkezelés gondoskodik. Az átjáró online támogatással is konfigurálható, és támogatja a közvetlen ikonimportálást a SIMATIC STEP7 és a TIA Portal projektekről. A dataFEED uaGate SI egyaránt használható új és már meglévő rendszerekben.
A szoftver új, 1.30 firmware-verziója már letölthető a Softing honlapjáról. A cég ügyfelei ingyenesen frissíthetnek az új verzióra. További információkat az alábbi weboldalon talál az érdeklődő: industrial.softing.com
A terméket Magyaroszágon a Controsys Irányítástechnikai Kft. forgalmazza.

 

A Softing cégről

A Softing egy, a németországi kis- és középvállalatokat tömörítő German Mittelstand elveivel és értékeivel összhangban működő holdingcég. Tevékenységének mindinkább nemzetközi jellege miatt a Softingot ma már globális vállalatok is stratégiai partnerként tartják számon. A cég autóipari, ipari és IT-hálózati üzleti egységei csúcstechnológiás szoftver- és hardvertermékeket, illetve szolgáltatásokat állítanak elő. A Softing az ügyfelekkel történő szoros partnerkapcsolatban többek között standard termékek felhasználásával hozza létre a technológiai hiányosságokat kiküszöbölő magas minőségű, testre szabott megoldásokat. A Softing mérnöki intelligenciája javítja az adat- és információcserét, ami lehetővé teszi az értékteremtő lánc optimalizálását.

További részletek: www.softing.com

 

(forrás: a Softing Industrial Automation sajtóközleménye)

 

CONTROSYS Irányítástechnikai Kft.
1112 Budapest, Felsőhatár út 20.
Tel.: +36 1 248 1416
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.controsys.hu

 


[1] Message Queue Telemetry Transport: egy ISO-szabványban (ISO/IEC PRF 20922) definiált, „kiadó/előfizető” modell szerinti „pehelykönnyű” üzenettovábbító protokoll, amely a TCP/IP-réteg szolgáltatásait alkalmazza. – A Szerk. megj.