Skip to main content

IO-Linkre alapozott szenzorrendszer

Megjelent: 2024. január 10.

ifm lidAz ünnepeket sokan összekötik a finom éte­lekkel és az édességekkel, főleg a Mikulás idő­szakot. Büszkeséggel tölt el minket, hogy partnereink között tudhatunk egy nagy svájci cso­ko­ládégyártót is. Így a szenzorainknak köszönhetően mindenkihez a legminőségibb édességek juthatnak el az ünnepek ideje alatt is.

 

A freinbachi Oro de Cacao gyár minőségi cso­koládékat gyárt már több mint 3 éve. Az ifm a kezdetek óta partneri kapcsolatban áll a céggel, akiknek minden automatizálási kérdésére a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb megoldásokat kínáljuk. A cég folyamatautomatizálási és IT vezetője Martin Steiner úr így tekint az együttműködésre:
„Az Oro de Cacao gyár Freinbachban található a Zürich-tó mellett. Kiváló minőségű csokoládét és csokoládé figurákat gyártunk, és egy világszerte egyedülálló és szabadalmaztatott eljárást valósítottunk meg. Ez a gyár az elmúlt három évben épült, és az ifm különösen a megfelelő érzékelők kiértékelésében és kiválasztásában támogatott bennünket. A nyomásérzékelőktől a vezetőképesség-érzékelőkön át az önellenőrző hőmérséklet-érzékelőkig.

 

ifm IO Link szenzorrendszer


Külön fontos szempont, hogy az ifm-mel együtt a projekt viszonylag korai szakaszában úgy döntöttünk, hogy a teljes szenzorrendszert az IO-Linkre alapozzuk. Bár két és fél éve még úgy gondoltuk, hogy ez egy kicsit kockázatos egy ilyen nagy projekthez, mivel azonban az ifm mellettünk volt, úgy éreztük, készen állunk a kalandra – és minden nagyon jól működött. Az IO-Link technológia nagy előnye természetesen, hogy nagyon jó rálátást ad a teljes üzemre.
Ha olyan folyamatokkal rendelkezik egy gyár, mint a miénk, fontos, hogy minőségileg releváns tesztberendezésekkel dolgozzon. Ezért használjuk például az önkalibráló hőmérséklet-érzékelőket, amelyek automatikusan mentesítenek minket a felügyeleti munka egy része alól. Ez nagy előny. Az ifm és az Oro de Cacao közötti együttműködés professzionális. Az ifm-mel együtt minden problémára találunk megoldást. Ez egy kiváló és konstruktív kooperáció.
Egy központi szerver és a moneo konfiguráció segítségével közvetlenül elérhetjük az egyes szenzorokat, valamint IO-Link maste­reket, és további információkat kérhetünk le, vagy akár beállításokat is végezhetünk. Ez a néhány kattintással történő beállításnak köszönhetően lehetséges.”
Az IO-Link technológia egyik előnye, hogy a moneo/configure paraméterbeállító szoftver központi szerveren keresztül csatlakoztatható az egyes IO-Link masterekhez és a megfelelő szenzorokhoz. Ennek a beállításnak köszönhetően az érzékelőktől származó további információk ellenőrizhetők, vagy a beállítások központilag módosíthatók. Az Oro de Cacao kihasználja ezt az előnyt az önkalibráló hőmérséklet tekintetében, hogy minimálisra csökkentse az ellenőrzési munka egy részét.
3 évvel ezelőtt az új gyár építésekor az IO-Link előnyeinek köszönhetően az Oro de Cacao az ifm-re bízta a szenzoros rendszerek kiválasztását és értékelését. A nyomásérzékelőket, vezetőképesség-érzékelőket és az önkalibráló hőmérséklet-érzékelőket az IO-Link technológia felügyeli.

 

ifm electronic Kft.
9028 Győr, Szent Imre út 59.
Tel.: + 36 96 518 397
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.ifm.com

 

#ef9530