Skip to main content

IO-Link User Workshop

Megjelent: 2023. október 25.

IO Link lidIdén már 5. alkalommal került megrendezésre Magyarországon az egyre nagyobb szakmai közönséget vonzó IO-Link User Workshop. Az IO-Link User Workshop-ok célja, hogy az ipari szektor aktív szereplői igazán közelről megismerjék az IO-Link technológiát.

 

 

A Balluff, Festo, ifm, Leuze Electronic, Pepperl+Fuchs, Sick, Phoenix Contact, Turck, Sensopart, Siemens cégek által 2004-ben megalapított IO-Link Consortium tagjai évről-évre egyre több workshopot szerveznek főként Nyugat-Európában, az Egyesült Államokban és a Távol-Keleten.
A Magyar IO-Link Közösség 2018 tavaszán alakult meg azzal a céllal, hogy a közösséget alkotó gyártók közösen népszerűsítsék az IO-Link technológiát. Az IO-Link közösség különlegessége, hogy tagjai ugyan a piacon gyakran egymás közvetlen konkurensei, de egyben egyetértenek: Jól működő, stabil, könnyen használható és univerzális kommunikációt szeretnének biztosítani az automatizálási eszközöknek.

IO Link konferencia 1

 

A 2023. október 3-án, nagy érdeklődés mellett megrendezett workshop során a látogatók megismerhették az IO-Link kommunikáció működését, a protokoll újdonságait, néhány cég bemutatta a technológiát, illetve az aktuálisan elérhető IO-Link technológiát használó termékeiket.
A konferencián előadó IO-Link szakértők valós esettanulmányokon és példákon keresztül ismertették az IO-Link technológia által nyújtott előnyöket. Bemutatásra került az IO-Link technológia egyszerűsége, a felszerelt ipari szenzorok és aktuátorok konfigurációja, valamint azok felügyelete, karbantartása és cseréje.

 

IO Link konferencia 2


Az előadások szüneteiben a résztvevők egy Mini-Kiállítás keretében ismerkedhettek meg a kiállító cégek termékeivel és szolgáltatásaival.


https://io-link.hu

 

#00ccff