Skip to main content

Inova – LED meghajtó

Megjelent: 2018. március 26.

InovaAz Inova Semiconductors kifejlesztette az INLC100Q16 típusú, intelligens RGB LED meghajtó és vezérlő integrált áramkörét autók belső világításához. A chip az Inova ISELED sorozat legújabb terméke, amely jelentősen csökkenti a költségeket, egyszerűsíti a vezérlést és dinamikusan változó fényeket tesz lehetővé. (Az ISELED egy nyitott szövetség azzal a céllal, hogy teljes körű rendszermegoldást nyújtson az autóipari világítási megoldások számára.)

 

Az autós belső világítás tipikusan 10-30 LED-et tartalmaz, amelyeket rugalmas fénycsíkra szerelnek fel. Az új RGB LED meghajtó az egy képpontot alkotó piros, zöld és kék LED-ek mindegyik csoportját vezérli. Ez felváltja a jelenlegi nehézkes és költséges több meghajtós megoldást. Az új chipet egyedi LED-láncok létrehozására használják, amelyek kétirányú, kétvezetékes differenciál buszon keresztül vezérelhetők. Az INLC100Q16 az első önálló meghajtó, amely lehetővé teszi a gyártók számára, hogy saját tervezésű külső LED csíkokat készítsenek. Az INLC100Q16 által támogatott egyéb funkciók közé tartozik a LED fényerejének és domináns hullámhosszának kalibrálása, a piros LED-ek hőmérséklet-kompenzációja és a beépített egyszeri programozható (OTP) memória a kalibrációs és kompenzációs adatok értékének tárolására. Az intelligens illesztőprogram tartalmazza az eszközök hitelesítési funkcióit is. A chip egyetlen tápfeszültséget igényel, tartalmaz beépített oszcillátort, LDO-t és hőmérsékletérzékelőt. A kompakt 16 kivezetőjű WETQFN tokozásban az IC csak 3 × 3 mm² méretű. Üzemi hőmérséklet-tartománya -40 ° C és 105 ° C között van.

Inova


https://inova-semiconductors.de/newsroom/news-details/inova-semiconductors-announces-standalone-led-driver-for-in-car-lighting-120.html