Skip to main content

InnoElectro 2022 – Várakozáson felüli siker

Megjelent: 2022. május 02.

InnoElektro lidKözel 1600 látogató, továbbá 24 országból több mint 500 cég képviselete vett részt a MOM Sport és Rendezvényközpontban a március végén megrendezett InnoElectro 2022 Kiállításon és Konferencián. A Magyarországi Elektronikai Társaság háromnapos rendezvényét 52 szakmai előadás, három verseny és hibrid B2B fórum tette igazán színessé!

 

Az elmúlt két év virtuális eseményei után mindenki számára üdítő volt a személyes találkozás – bizonyára ez is hozzájárult a gazdag szakmai program mellett a várakozáson felüli érdeklődéshez.

 

INNO


A 63 kiállító között nem csupán gyártástechnológiai és alkatrész-disztribútorok szerepeltek, de szép számmal vettek részt bérgyártó cégek, és több startup is bemutatkozott saját, hazai fejlesztésű termékeivel, ötleteivel. A kiállítás külön érdekessége volt a Külgazdasági és Külügyminisztérium standja, ahol a hazai űrágazat kiemelkedő nonprofit szervezetei – kutató és fejlesztő szakmai műhelyei – mutatkoztak be. Nem csupán a szakemberekkel találkozhatott a látogató, de valódi műholdakkal is.
A konferencia két helyszínen, párhuzamosan zajlott a három nap alatt. A konstrukciótól a gyártásig hazai és külföldi szakemberek mutatták be innovatív megoldásaikat, a közönségnek. A kvantuminformatikai, valamint a repülőgép- és űripari szekció mellett az iparági trendek témái vonzották a legtöbb látogatót. Az iparág szereplőit leginkább izgató kérdéseket rangos előadók igyekeztek megválaszolni. A félvezetőiparban mutatkozó hiány leküzdésére várható folyamatokat Illés Ferenc, az Arrow Electronics regionális értékesítési vezetője, az európai EMS piac helyzetét Dieter Weiss az in4ma szakértője, amíg a hazai megújuló innovációs ökoszisztéma jövőbeli terveit Birkner Zoltán az NKFIH elnöke, a rendezvény fővédnöke ismertette. A konferenciát Ferencz Orsolya a KKM űrkutatásért felelős miniszteri biztosa, a hazai űripar lehetőségeit bemutató előadásával nyitotta és Vargha Tamás a KKM államtitkára zárta.
A járvány okozta utazási nehézségek ellensúlyozására a HEPA szervezésében megtartott Hibrid B2B Fórum biztosította a nemzetközi résztvevők csatlakozási lehetőségét. A nulladik napon online, az első napon pedig hibrid formában 100 cég vett részt a találkozón.
A kiállítás otthont adott három versenynek is. Az IPC az InnoElectron rendezte meg profiknak a kézi forrasztási versenyét, a MELT diákok számára tartott hasonló megmérettetést. A profik versenyében Zsombok Péter Richárd, a BHE Bonn Hungary munkatársa vitte el a fődíjat. Második lett Vizi Zoltán a Tommy-Invest Elektronikai Kft.-től, harmadik pedig Korpavári Bence, az NSZC Cserháti Sándor Technikumtól. Csapatban az Elektromont munkatársai győzedelmeskedtek. A diákok megmérettetésében, a középiskolás kategóriában Nagy Gergő, a paksi ESZI Energetikai Technikum tanulója, míg egyetemista kategóriában Shen Ze-Yu, az Óbudai Egyetem diákja végzett az első helyen. A helyszínen zajló versenyek mellett itt mutatkoztak be a XXV. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny győztesei is. A három lelkes csapat alkotásait az NKFIH elnöke is kipróbálta.
A rendezvény különlegessége és a siker kulcsa a szakma aktív részvétele volt a szervezésben. Az elektronikai ipar rendkívül szerteágazó és speciális működése hívta életre az InnoElectrot csakúgy, mint a szervező Magyarországi Elektronikai Társaságot. Amennyiben Ön is részese és aktív formálója szeretne lenni a sikernek, legyen Ön is a MELT tagja! Jövőre ismét InnoElectro!

 

További információ:
www.melt.hu, www.innoelectro.hu