Skip to main content

Infineon: megvásárolta az International Rectifiert

Megjelent: 2015. február 18.

Január közepén jelentette be az Infineon Technologies AG, hogy befejeződött az International Rectifiers (IR) megvásárlása. Az akvizíció értéke részvényenként 40, összesen kb. 3 milliárd USD. A bejelentés napjától az El Segundo-i székhelyű cég az Infineon részévé vált, amelyről az összes felügyeleti hatóságot és részvényest már értesítették.

„Az International Rectifier megvásárlása fontos lépés az Infineon számára, hogy a teljesítményelektronikai alkatrészpiac világvezető vállalkozásává válhasson. Biztosak vagyunk abban, hogy az IR és alkalmazottai jelentős részt vállalnak majd az egyesülés utáni sikeres jövő megvalósításában. A két cég együtt hatékony kombinációt alkot” – nyilatkozta az Infineon elnök-vezérigazgatója, Dr. Reinhard Ploss. „Egyedülálló termékportfóliót kínálunk ügyfeleinknek. Az igényeik megértésével a lehető legjobb és leginkább versenyképes megoldásokat dolgozhatjuk ki. Az IR-akvizíció segít abban, hogy stratégiai elképzelésünk, a „termék kigondolásától a rendszer megértéséig”
vezető úton gyorsuló ütemben haladhassunk.” Az összevont cég veze­tésében Dominik Asam, az IR korábbi elnöke is szerepet vállal. Az IR-portfólió jól egészíti ki az Infineon teljesítményelektronikai ter­mékválasztékát és piaci „lefedettségét”, különösen azzal, hogy az USA és Ázsia kis- és közepes vállalkozásaihoz is eljut. A két cég fejlesztői egyesített erőforrásaikkal jelentős eredményeket érhetnek el például a vegyületalapú (például a GaN – gallium-nitrid) teljesítményelektronikai félvezetők eredményes alkalmazása terén. A cégegyesítéssel elérhető nagyobb léptékű gyártás gazdaságosabb és versenyképesebb is lehet.  

www.infineon.com