Skip to main content

igus 2021 Motion Plastics Show: 168 tribo-fejlesztés a vásári standokon

Megjelent: 2021. november 09.

igus lidTöbb új termék, szélesebb termékskála és fejlettebb digitális kínálat, mint eddig valaha: a 2021-es „igus Motion Plastics Show” megnyitja kapuit – digitálisan. A látogatókat 168 új fejlesztés várja minden területről. Az igus kínálatában található teleszkópos kábelköteg robotokhoz, kenésmentes golyóscsapágy 21-szeres élettartammal; 3D nyomtatás XXL méretben, és még számos újdonság…

 

Az igus innovációs kiállítása 2020. május eleje óta a kölni Porz-Lind városrész egyik kiállítócsarnokában kapott helyet, és itt tüntették ki a rangos iF Design Award-díjjal is. 2021-ben a Motion Plastics Show (imps) keretei között várják az érdeklődőket. „Már második éve nem rendezhetünk vásárokat” – nyilatkozta Frank Blase, az igus CEO-ja. – „Idén azonban már teljes digitális sebességgel mutathatjuk be újdonságainkat.” Az új digitális vásári standot a tavalyi évben a virtuális konzultációk és vezetések során megszerzett tapasztalatot felhasználva fejlesztették. Külön helyet kaptak a különféle iparági megoldások: a robotok 3D energiaellátását biztosító helytakarékos és teleszkópos triflex TRX rendszerek, valamint a nehézgépek nagy teherbírású csapágya, az iglidur TX2. A műanyagok fenntarthatóságának témaköre kiemelt figyelmet és ennek megfelelően központi helyet kapott a vásáron.

 

igus

Az igus az idei évben 168 motion plastics fejlesztést mutat be vásári standján, amelyet az iF Design Award-díjjal tüntettek ki (Forrás: igus GmbH)

 

Valóságos/virtuális vásári stand
168 motion plastics fejlesztéssel

Az igus különböző részlegeinek összesen 168 darab termékfejlesztését mutatják be a vásáron, 400 négyzetméter területen. Például megtekinthetik a költségtakarékos automatizálási megoldást, a drygear hajtóműveket kobotokhoz vagy az élelmiszeripari alkalmazásokhoz fejlesztett, FDA-minősítéssel rendelkező és kimutathatóan kopásálló iglidur I151 tribo-filament szálanyagot is. A narancssárga vásári stand már több mint 55 000 látogatót fogadhatott a világ minden tájáról, hiszen virtuálisan szabadon látogatható. További 16 000 látogató pedig élt már az igus szakértői által küldött digitális látogatás (https://content.communication.igus.net/en/contact_website) nyújtotta lehetőséggel.

 

„Rendes körülmények között tavaly 222 vásáron vettünk volna részt, de ebből csak 26 valósult meg” – mondta Frank Blase. – „Ezért is örülünk, hogy az imps a vásárlóinkkal való napi szintű kommunikáció részévé vált.”

 

A valóságos/virtuális vásári stand a digitális igus-koncepció fontos része, amely révén az érdeklődők könnyebben megtalálhatják az alkalmazásuk specifikus követelményeinek megfelelő kenés- és karbantartásmentes motion plastics megoldást. Például a géptervezés és az oktatóvideók virtuálisan, az igus szakembereinek vezetésével végezhetők, online szemináriumi műhelyanyagaik pedig további segítséget nyújtanak. Az interaktív digitális katalógusban pedig rengeteg új információt találhatnak, tanulmányokat, blogbejegyzéseket olvashatnak vagy oktatóvideókat nézhetnek.
Várjuk látogatóinkat virtuális/valóságos vásári standunkon, hogy kipróbálhassák, hogyan fejleszthetik mozgó alkalmazásaikat nagy teljesítményű műanyagjainkkal!

 

 

Az igus GmbH motion plastics termékek fejlesztésével és gyártásával foglalkozik. Ezek a kenésmentes, nagy teljesítményű polimerek fejlett technológiai megoldásokat képviselnek, és hatékonyan csökkentik a mozgó alkatrészekkel járó költségeket. Az igus jól ismert globális piacvezető az energiaellátó rendszerek, a kifejezetten rugalmas kábelek, valamint a tribopolimer anyagú siklócsapágyak, lineáris csapágyak és csavarorsós meghajtások terén. A kölni székhelyű, családi vezetésű vállalat 35 országban van jelen, és világszerte 4150 dolgozót foglalkoztat. A cég 2020-as forgalma elérte a 727 millió eurót. A szakma legnagyobb tesztlaborjában alapos vizsgálatoknak vetik alá a különféle anyagokat és gépelemeket, ami egyedi innovációkat és magasabb szintű biztonságot eredményez. 234 000 árucikk rendelhető raktárról, és az élettartamuk is online kiszámítható. Az utóbbi évek során a cég tovább bővült, és olyan témákkal foglalkozó belső startupokat indított útjára, mint például a golyóscsapágyak és robotmeghajtások fejlesztése, 3D nyomtatás, az RBTX platform fejlesztése a költséghatékony és egyszerű robottechnológia jegyében, valamint az Ipar 4.0 megközelítés részeként alkalmazható intelligens „smart plastics” műanyagok gyártása. A környezetvédelem szempontjából lényeges legfontosabb kezdeményezések között van a használt e-chain láncok újrahasznosítását felkaroló „chainge” program, valamint egy műanyaghulladékból olajat előállító cégbe való betársulás (Plastic2Oil).

 

 

Fedezze fel az igus Motion Plastics Show-t:
https://exhibition.igus.de/en/welcome-screen/?utm_source=direct&utm_medium=quicklink

 

igus® Hungária Kft.
1044 Budapest, Ipari Park utca 10.
Tel.: +36 1 306 6486
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.igus.hu